TRENER JUNAJTEDA PROPUSTIO ZICER: Ovom izjavom je Murinjo iznenadio sve posle pobede nad Čelsijem
Foto: Reuters

Konte priznao da je pobeda Đavola zaslužena

TRENER JUNAJTEDA PROPUSTIO ZICER: Ovom izjavom je Murinjo iznenadio sve posle pobede nad Čelsijem

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da se raduje što je njegov tim pobedio lidera Premijer lige Čelsi, ali da ne oseća dodatnu sreću što je to njegov bivši klub.

"Mislim da nam je plan savršeno uspeo. Mislim i da je uspeo i u FA kupu (kada je Čelsi pobedio 1:0), jer je bio identičan. Imali smo protiv sebe 11 koji su vrlo vredno radili za njih. To su vrlo brzi i kreativni igrači, a oni su ekipa koja najbolje igra kontranapade u zemlji. Kontrolisali smo ih vrlo, vrlo dobro, ali smo ih i napadali", rekao je Murinjo za Bi-Bi-Si.

Junajted je danas pobedio 2:0, čime je trku za titulom učinio neizvesnijom, a sebe ostavio u konkurenciji za osvajanjem četvrtog mesta.

"Stvarno sam radostan. Molim vas, nemojte pogrešno da me razumete, znam da vi volite priče. Nisam srećan zato što je to Čelsi, nego zato što nam ova tri boda bila potrebna da bismo ostali u borbi za četvrto mesto", rekao je Murinjo.

On je i posle insistiranja novinara istakao da ne oseća ni malo više zadovoljstva jer je pobedio svoj bivši klub.

"Ne osećam, ne osećam. Pobedili smo lidera, i nije bitno da li je to Čelsi ili ne", na opše iznenađenje Murinjo nije iskoristio priliku da isproziva bivši klub.

Portugalac je na kraju zaključio:

"Zasluženo smo pobedili, sa ubeđenjem i rezultatom i nastupom u koji niko ne može da sumnja. Zbog toga sam zadovoljan. Mančester siti i Liverpul su stavili pritisak na nas, a mi smo dobili uz taj pritisak. Igrači su čudesni i borimo se do kraja za četvrto mesto".

Trener Čelsija Antonio Konte preuzeo je na sebe krivicu za poraz.

"Mislim da sam je Mančester zaslužio pobedu jer je pokazao više želje, motivacije i ambicije da dobije ovu utakmicu. Jednostavno je. Ja sam kriv zbog toga, jer u ovakvim situacijama je trener kriv zato što nije pronašao pravi način da motiviše igrače i donese im koncentraciju i želju da se dobije ovakva utakmica. To je greška trenera, a ne igrača", rekao je Konte.

Čelsijeva prednost na vrhu tabele sada iznosi četiri boda.

"Važno je da pogledamo u sebe i pronađemo pravo rešenje. Ponavljam da ova liga nije završena. Ima vrlo jakih timova, kao što je Totenhem, koji igra dobro, i u formi je i igra sa entuzijazmom. Imamo sjajnu sezonu i zato moramo imati sjajnu motivaciju sada. Nije uobičajeno da Čelsi osvoji titulu, jer smo počeli kao autsajderi. Moramo naći rešenja da ispunimo ovaj cilj, ali neće biti lako", rekao je Konte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track