ALARMANTNO: Stranci zavladali srpskim fudbalom
Foto: Beta, Dado Đilas

Četiri gola na derbiju dali strani igrači

ALARMANTNO: Stranci zavladali srpskim fudbalom

Fudbal -

Brazilac Leonardo dva puta, Kamerunac Leandre Tavamba i Ganac Ričmond Boaći bili strelci u 154. okršaju večitih rivala

Strani fudbaleri obeležili su 154. večiti derbi. Golove za Partizan postigli su dvostruki strelac Brazilac Leonardo i Kamerunac Leandre Tavamba, dok je jedini gol za Crvenu zvezdu dao Ganac Ričmond Boaći.Od 22 fudbalera koji su počeli utakmicu, na terenu je bilo deset stranaca. Šest u redovima Crvene zvezde - Boaći, Kanga, Ruiz, Donald, Frimpong i Le Talek, i četvorica kod crno-belih - Leonardo, Everton, Tavamba i Janković. Očigledno je da su strani igrači uzeli primat, mada je nejasno zašto treneri sve manje veruju mladim fudbalerima iz Srbije, koji su 2013. bili evropski, a 2015. svetski prvaci.Oba kluba su u prvoj postavi imali samo dvojicu mladih igrača poniklih u vlastitoj školi - Partizan Srbina Nikolu Milenkovića i Crnogorca Marka Jankovića, a Zvezda golmana Filipa Manojlovića i Mihajla Ristića. Slavoljub Srnić je počeo meč sa klupe, dok Luka Adžić ponovo nije omirisao teren na derbiju. U protokolu nisu bili Uroš Račić, Vanja Vučićević, Veljko Nikolić, kao ni talentovana braća Luka i Ivan Ilić. U Partizanu mesta nema za Strahinju Bošnjaka, možda najtalentovanijeg štopera u Srbiji, kao ni za Nemanju Mihajlovića, Dušana Vlahovića i Đorđa Jovanovića.Šta tek reći o igračima poput Uroša Đurđevića, Marka Petkovića i Miroslava Vulićevića, koji su igrali za reprezentaciju, a u derbiju su se proslavili po promašajima ili kiksevima. Ni najiskusniji Nenad Milijaš nije dobio šansu, već je ostao na klupi.

Sramota poslanikaĐUKA: ZVEZDO, IGRAČI SE NE TRAŽE PO DŽUNGLAMAPoslanik SNS, voditelj i poznati navijač Crvene zvezde Vladimir Đukanović neprimereno je ocenio ishod 154. večitog derbija uvredivši strance dva kluba na rasnoj osnovi.- Igrači se ne traže po džunglama, već se stvaraju. Zvezda odavno nema školu i naravno da joj je rezultat ravan katastrofi. Pojma nemaju - napisao je Đukanović na Fejsbuku i izazvao buru na društvenim mrežama.

(VIDEO) GROBARI UZURPIRALI MARAKANU: Pogledajte šta su uradili navijači Partizana(VIDEO) KAO OD ŠALE! Pogledajte pogodak Leonarda za vođstvo Partizana(FOTO) BEOGRAD STAO Kolaps zbog večitog derbija: Svi pravci u gradu bili neprohodni(VIDEO) BRUKA! Delije i Grobari udarili šamar Zvezdi i Partizanu(VIDEO) HAOS Čuli se pucnji na Autokomandi: Tuča Grobara i policije, povređena četvorica policajaca(KURIR TV) DRAMA ZA TITULU: Partizan savladao Zvezdu u 154. večitom derbiju i izjednačio se na vrhu

A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Tuča ispred svlačionice posle derbija: Kanga udario Leonarda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track