BLOG UŽIVO, VIDEO: Nadal u polufinalu turnira u Monte Karlu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Nadal u polufinalu turnira u Monte Karlu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:01 - Remi Kelna i HofenhajmaFudbaleri Kelna i Hofenhajma igrali su večeras nerešeno 1:1 u prvoj utakmici 30. kola nemačke Bundeslige. Keln je poveo preko Leonarda Bitenkurta u 58. minutu na asistenciju Jonasa Hektora, da bi Hofenhajm u trećem minutu sudijske nadoknade vremena izjednačio pogotkom Kerema Demirbaja.Srpski fudbaler Miloš Jojić odigrao je ceo meč za Keln, dok je Neven Subotić nastupao od 54.Kelnu je ovo prvi bod posle dva poraza i sada sa 41 bodom zauzima šeseto mesto, dok je Hofenhajm treći sa 55.

22:34 - Džikić: Morali smo da igramo na rezultat u drugom poluvremenuTrener Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da su košarkaši Vršca bili "dosta dobar" rival, tako da je njegov tim u drugom poluvremenu morao da igra na rezultat. "Čestitam mojim igračima na pobedi, a igračima Vršca na nastupu, namučili su nas dobro. Praktično svih 40 minuta su bili dosta dobar rival. Probao sam u početku da podelim minutažu što se odrazilo na rezultat, ali smo u drugom poluvremenu igrali na rezultat", rekao je Džikić. Partizan je gubio tokom većeg dela meča, a na kraju je pobedio 86:76. Večeras je posle više od dva meseca pauze zbog povrede oka zaigrao i Kenan Karahodžić, a na molbu novinara prokomentarisao je i igru Džamonta Gordona. "Svaki minut na terenu njemu zaista značo. Treba biti hrabar pa izaći na teren tako. Od Gordona očekujemo više", rekao je Džikić. Trener Vršca Vladimir Djokić bio je zadovoljan posle meča, rekavši da je njegov tim bio "neočekivano dobar". "Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Bili smo dobri 35 minuta, neočekivano dobri. Imamo karakter, što je najbitnije. Bili smo 38 minuta u egalu. Boli ovih 10 na kraju, ali šta je tu je. Ponosan sam na svoje igrače, ovo je bila dobra utakmica i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu", rekao je Đokić. On je posle pitanja novinara odgovorio da se ambicije kluba nisu promenile posle ovakvog nastupa. "Realno KLS ligaši su slabiji od ABA ligaša. Nemamo ambicija da udjemo u Jadransku. Ova utakmica je bila dobra, ali samo prva u nizu. Videćemo kako će izgledati posle FMP-a. Rano je za ambicije, koje i nemamo", rekao je Đokić.

22:16 - Efes izjednačio protiv OlimpijakosaKošarkaši Efesa izjednačili su na 1:1 protiv Olimpijakosa u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige, pošto su večeras u Pireju u drugoj utakmici trijumfovali sa 73:71 (23:22, 14:22, 14:10, 22:17).Efes je do trijumfa predvodio Brajant Danston sa 16 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je Tajler Hanikat dodao 15. U ekipi Olimpijakosa istakli su se Vasilis Spanulis i Jorgos Printezis sa po 20 poena, dok je Erik Grin ubacio 10. Efes je pružio znatno veći otpor nego pre dva dana takodje u Pierju, kada je Olimpijakos ubedljivo trijumfovao sa 87:72. Turski tim je u drugom poluvremenu konstantno bio u zaostatku, a na četiri minuta do kraja gubili su sa 58:65, ali su serijom 8:0 preokrenuli i meč uveli u neizvesnu završnicu. Odlučujuće poene za trijumf postigao je Aleks Kirk 48 sekundi pre kraja. Olimpijakos je imao dva napada da dođe do izjednačenja ili preokreta, ali prvo Kostas Papanikolau nije bio precizan za tri, a potom i Grin u poslednjim sekundama meča. Treći meč igraće se za pet dana u Istanbulu.

21:24 - Nadal u polufinalu turnira u Monte KarluŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale masters turnira u Monte Karlu, pošto je pobedio Argentinca Dijega Sebastijana Švarcmana u dva seta, 6:4 i 6:4. Nadal je do trećeg trijumfa u isto toliko medjusobnih duela sa Švarcmanom došao posle sat i 39 minuta igre. Španski teniser u polufinalu će se sastati sa Belgijancem Davidom Gofanom koji je ranije danas u tri seta pobedio Novaka Djokovića. U oba seta vidjeno je po pet brejkova, a Nadalu je u oba triput pošlo za rukom da oduzme servise Argentincu, 41. teniseru na ATP rang-listi. Nagradni fond masters turnira u Monte Karlu je 4.233.755 dolara.

20:57 - Zvezda pobedom počela odbranu trofeja u Superligi SrbijeKošarkaši Crvene zvezde pobedom su počeli odbranu trofeja u Superligi Srbije, pošto je večeras u Subotici pobedila Spartak sa 89:54 (20:10, 24:13, 19:14, 26:17) ;u prvom kolu domaćeg prvenstva.Ekipa Dejana Radonjića nu gostovanju u dvorani "Dudova šuma" nastupila je bez Stefana Jovića i Branka Lazića, ali to crveno-bele nije sprečilo da očekivano ubedljivo pobedi Subotičane.Zvezda je već posle tri minuta igre vodila sa 8:2 i to najviše zahvaljujući centru Ognjenu Kuzmiću koji je postigao prvih šest poena. Spartak je uspeo do sredine tog perioda da uhvati priključak i dodje na 9:10, ali je Zvezda odgovrila serijom 10:1 i tako na prvu pauzu otišla s dvocifrenom prednošću. Domaćin je do sredine druge četvrtine uspeo da koliko-toliko ostane u meču, bio je na jednocifrenom zaostatku, ali je Zvezda pred poluvreme predvodjena Markom Simonovićem i četiri vezane trojke otišla na "plus 21" - 44:23. Spartak u nastavku susreta nije imao odgovor za dobru Zvezdinu igru, koja je do kraja susreta konstatno uvećavla prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 50 poena - 89:49. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milko Bjelica sa 21 poenom, a 18 je dodao Marko Simonović, dok je jedini dvocifreni u timu Spartaka bio Igor Kesar sa 10 poena. Zvezda će u narednom kolu u utorak dočekati Partizan u dvorani "Aleksandar Nikolić", dok će Spartak u sredu gostovati Dinamiku.

19:56 - Jaramaz: Kvalitetno smo trenirali, biće neizvesno protiv FMP-aKošarkaš Mega Leksa Ognjen Jaramaz rekao je da u predstojećoj utakmici Superlige protiv FMP-a iz Železnika očekuje neizvestan duel, kao i da je ekipa tokom pauze, nakon završetka Jadranske lige, kvalitetno trenirala."Očekujemo neizvestan meč na početku Superlige zbog toga što je FMP odlična ekipa, ali i zbog činjenice da je prva utakmica u bilo kom takmičenju sama po sebi teška. Smatramo ;da smo kvalitetno radili u periodu izmedju Jadranske i Superlige i verujem da će se rezultati toga videti već na utakmici koja je zakazana za nedelju", rekao je Jaramaz, a preneo je klupski sajt.Mega Leks u nedelju ;od 19 časova započinje ;takmičenje u Superligi kada će u Železniku gostovati FMP-u. Mega je u sredu objavila sastav ekipe sa kojom će se boriti u Superligi, ali trener Mega Leksa Dejan Milojević ;na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Kostju Mušidija i Predraga Samardžiskog. "U nedelju nas očekuje težak meč protiv vrlo kvalitetnog protivnika. Igrali smo nekoliko puta ove sezone sa FMP-om i dobro se poznajemo. Moramo da nametnemo našu agresivnu igru u odbrani od početka meča i da uz pametna rešenja u napadu, dođemo do pobede koja bi pogurala ekipu u pravom smeru na početku Superlige", rekao je Milojević. Mega Leks i FMP su se sastali dva puta ove sezone u takmičarskim mečevima, gde su obe ekipe slavile na svom terenu. Prošle sezone su se timovi sastaliu plej-of seriji za 3. mesto u Superligi, kada je Mega slavila ukupnim rezultatom 3:2.

18:31 - Krunić i Barti otvaraju duel izmedju Srbije i AustralijeDuel plej-ofa za popunu Svetske grupe dva Fed kupa ;izmedju Srbije i Australije otvoriće meč između tenisekri Aleksandre Krunić i Ešli Barti, odredjeno je danas žrebom u Zrenjaninu. "Srećna sam što idem odmah na teren i što ne sedim na klupi i ne navijam, jer nas to dosta istroši, što pokušavamo da pomognemo igračici na terenu. Očekujem težak meč protiv teniserke koja je u usponu svoje karijere. Dobro igra i vidi se da ima dobru ruku, da je talentovana. Može bilo kakav stil tenisa da igra, a naročito zbog sporog terena. Očekujem duge poene, a od sebe da budem strpljiva. Moraću da budem psihički i fizički 100 odsto u meču kako bih mogla da joj pariram", rekla je Krunić.Prvi meč igraće se sutra od 13.00 u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, a posle njih na teren će izaći Ivana Jorović i Darija Gavrilova, 27. teniserka sveta. "Sutra nas očekuju naporni mečevi. Hvala selektorki što mi je dala priliku da sutra igram protiv Gavrilove. Svi znamo da su oni bolje rangiranu, ali verujemo da možemo da pružimo dobar otpor. Verujem u svoju igru i verujem u pobedu", rekla je Jorović, 174. teniserka na WTA rang-listi. Ona je pozvala ljude iz Zrenanjina da ispune Kristalnu dvoranu u predstojećem meču Fed kupa. "Verujem da uz njihovu pomoć i pozitivnu energiju možemo do dobrog rezultata", kazala je Jorović. U nedelju su takođe od 13.00 na programu uzvratni mečevi u singlu, a potom je programu dubl za koji su nominovani Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, odnosno Barti i Kejsi Delakva. Selektorka Srbije Tatjana Ječmenica-Jevtić kazala je da su njene igračice srpemne da prirede iznenadjenje, ali im je za to potrebna podrška s tribina. "Odgovara nam žreb. Krunićeva voli da otvori meč i dobro je što će Jorovićeva igrati drugi meč, jer će je onda proći trema. Najbitnije da daju sve od sebe na terenu, da ostave srce i da uz pomoć publike, koja je neophodna dodju do iznenadjenja. One su za to spremne, to su pokazale pre dve godine u Budimpešti i ove u Talinu", rekla je Ječmenica-Jevtić.

18:04 - Voždovac poštuje Radnički, ali želi pobedu u NišuTrener Voždovca Ilija Stolica rekao je da su njegovi fudbaleri orni da protiv Radničkog igraju dobro i ostvare važnu pobedu u borbi za Evropu. "Unapred se radujemo utakmici u Nišu. Ekipa je orna i osvežena i mislim da je ovo prava plej-of utakmica u kojoj treba da pokažemo kako želimo da završimo prvenstvo", rekao je Stolica. Voždovac će gostovati Radničkom u 32. kolu Super lige Srbije, drugom u plej-ofu. Beogradski klub je šesti na tabeli sa 23 boda, jednim više od sedmoplasiranog rivala iz Niša. Stolica je naveo da je njegova ekipa spremna i da su svi igrači u pogonu. On je izrazio poštovanje Radničkom, za koji je kazao da je klub sa velikom tradicijom. "Poštovanje svakako i za stručni štab i njihovog trenera Milana Rastavca, kojeg izuzetno cenim. Igrački kadar je fenomenalan. Radnički je klub koji takodje pretenduje na Evropu i sve ljubitelje fudbala očekuje jedan zanimljiv i kvalitetan fudbal", kazao je Stolica. Fudbaler Voždovca Nemanja Nikolić rekao je da je spreman za duel sa ekipom koja ima slične ambicije kao njegova. "Utakmica će biti podjednako teška za obe ekipe, bez obzira na to što se igra u Nišu. Imamo svoje ambicije i svoj plan. Znamo šta želimo. Pružićemo maksimum i, kao u svakoj utakmici, idemo na tri boda. Znamo da Radnički ima dobrog trenera i pojedince, takodje i sličnu filozofiju igre i rada kao mi. Analizirali smo ih dobro", rekao je Nikolić. Utakmica će se igrati u nedelju od 19.00 na stadionu Čair u Nišu.

17:23 - Milovanović: Rad nema šta da traži u Novom PazaruTrener Novog Pazara Neško Milovanović rekao je danas da je Rad kvalitena ekipa, ali da njegovi fudbaleri ne smeju da se plaše i da iz moraju da pokušaju da pobede u predstojećoj utakmici. "Znamo da su izgubili od Borca i to je možda bilo iznenadjenje. Rad je dobra, iskusna i kompaktna ekipa, ali ne smemo se plašiti. Protiv Bačke, kada je Pazar primio drugi gol, 10 igrača je spustilo glave, kao da je izgubljen meč. Setite se finala Lige šampiona iz 2005. godine izmedju Milana i Liverpula i ko je vodio 3:0, a ko je osvojio trofej. Mi smo daleko od Lige šampiona, ali znači nam svaki bod", rekao je Milovanović. Rad je na 11. mestu u Super ligi Srbije, odnosno trećem u plej-aut grupi od osam timova i ima 18 bodova, dok je Novi Pazar poslednji sa 10. "Rad ima dosta dobrih pojedinaca, obratićemo pažnju na njih i pokušati da ih iznenadimo. Nije to neka nepoznanica, pa da razmišljamo previše o njima, već moramo vratiti nešto po čemu je Novi Pazar bio prepoznatljiv. Ne smemo gubiti bodove kod kuće i to igrači moraju da shvate. Klub koji je imao 10 ili 12 hiljada ljudi na tribinama, ne sme da spadne na hiljadu ili dve. Za to su zaslužni igrači, oni su oterali navijače", istakao je Milovanović. On je rekao da jedino može da obeča da će svi maksimalno uložiti napor."Neću se mnogo baviti rivalom. Mlad sam trener, pun energije i entuzijazma. Poštujem Rad, ali nemaju šta da traže na našem stadionu", dodao je on. Novi trener Pazaraca otkrio je da u glavi ima tim, najavio je da neće menjati formaciju, ali i da će izvršiti dve ili tri promene u startnoj postavi."Formacija se menja kada dodje novi trener u pripremnom periodu. Ako bih to uradio, možda bismo pobedili 5:0, možda i izgubili. Promeniću, ipak, dvojicu ili trojicu startera. Ima tu nekih koji nisu bili ni medju 18 kandidata za tim, a svi su nam potrebni. Trebamo iskusne igrače, spremne da pruže maksimum, a u Bačkoj Palanci sam video neke koji su me oduševili", naveo je Milovanović.On nije želeo da komentariše rezultate prvog kola plej-auta, ali priznao je da je bilo iznenadjenja."Za divno čudo, bilo je neočekivanih rezultata", ocenio je Milovanović. Fudbalska utakmica izmedju Novog Pazara i Rada igraće se sutra od 17.00 na Gradskom stadionu.

16:17 - Juventus spreman, Monako želi osvetuPotpredsednik Juventusa Pavel Nedved rekao je da su fudbaleri tog kluba spremni da se suoče sa Monakom i da očekuje da u polufinalu Lige šampiona pokažu pun potencijal. "Bilo je teško reći koga želite za protivnika jer je ovo takmičenje pokazalo da ne postoji pravo na grešku. Nadam se i verujem da ćemo biti spremni i da ćemo pokazati pun potencijal. Čeka nas veoma mlad tim koji mnogo trči, što je komplikovana stvar", rekao je Nedved posle žreba. Predsednik Monaka Vadim Vasiljev nazvao je Juventus "teškim protivnikom" i podsetio na duel dva kluba pre dve godine. "Juventus je težak protivnik. To će biti revanš jer nas je Juventus eliminisao u četvrtfinalu pre dve godine. Oni su jači nego tad, ali i mi smo. Biće lepe utakmice", kazao je Vasiljev. Prve utakmice polufinala igraće se 2. i 3. maja, a revanši nedelju dana kasnije. Drugi polufinalni par čine Atletiko i Real.15:35 - Fruškogorski maraton biće održan uprkos lošem vremenuFruškogorski maraton biće održan 22. i 23. aprila, uprkos lošim vremenskim uslovima i snegu koji je pao na Fruškoj gori, najavili su danas organizatori. Predsednik organizacionog odbora Fruškogorskog maratona Milivoj Nastasić rekao je da na stazama i u šumi ima dosta oborenih stabala i velike količine snega, ali da to nije prepreka za održavanje jubilarnog maratona. "Nadležni će se potruditi da boravak maratonaca u prirodi prođe bez problema", naveo je Nastasić.Prema njegovim rečima, organizatori su postavili užad na stazama kako bi učesnici mogli lakše da savladaju strmine, ali i da bi se očuvala "apsolutna bezbednost".Kotizacija za učešće na maratonu ove godine je 200 dinara za staze do 49 kilometara, a učesnici treba da uplate novac na račun manifestacije pre održavanja maratona. Fruškogorski maraton počinje u subotu u 9 časova, a učesnike će gradski autobusi prevoziti do startne pozicije. Svi detalji o 40. Fruškogorskom maratonu mogu se pronaći na sajtu: fruskogorski-maraton.com.15:20 - Košarkaši Borca žele da se dobro predstave u Super ligiTrener košarkaša Borca Raško Bojić rekao je da je ova sezona uspešna za taj klub i naveo da je cilj da se ekipa dobro predstavi u Super ligi. "Iza nas je uspešna sezona. Veći deo prvenstva smo igrali dobro, napravili smo impresivnu seriju od 15 pobeda i na osnovu toga se plasirali u Super ligu. Kontinuitetom nastupa u Super ligi uradili smo važnu stvar za Čačak kao košarkaški grad. Samim tim smo ispunili veći deo naših planova, ali nam je želja da se dobro predstavimo i u daljem takmičenju", rekao je Bojić, a preneo sajt Super lige. Borac je u Košarkaškoj ligi Srbije imao učinak od 20 pobeda i šest poraza, uz seriju od 15 vezanih trijumfa. Prvi protivnik Borca u Super ligi biće Dinamik. "Ishod prve utakmice, protiv Dinamika u Beogradu, na neki način može da definiše našu poziciju i planove u nastavku Super lige. Tu ne možemo puno da izgubimo, ali možemo mnogo da dobijemo", kazao je Bojić. Utakmica ekipa Dinamika i Borca igraće se u subotu od 18.00.

15:06 - Čelnici Atletika jedva čekaju meč sa RealomDirektor Atletiko Madrida Klemente Viljaverde rekao je da su u tom fudbalskom klubu uzbudjeni zbog okršaja sa Realom u polufinalu Lige šampiona. "Da li smo razočarani posle žreba? Nismo. Naši navijači i igrači znaju kako je igrati protiv njih dva finala i gubiti ih. Svesni su šta znači biti ovde i napor koji je potreban da bi se došlo do ovde", rekao je Viljaverde posle žreba u Nionu. Atletiko će gostovati Realu na stadionu "Santjago Bernabeu" u prvoj polufinalnoj utakmici, dok će se revanš igrati na "Visente Kalderonu". Direktor Atletika nije želeo da oceni da li će prednost njegovom klubu biti to što će biti domaćin u revanšu, uz reči: "nikad se ne zna". On je kazao da Atletiko ima mentalitet da eliminiše Real. "Osećamo se pozitivno što ćemo treći put u četiri godine igrati polufinale Lige šampiona. Ponosni smo na ekipu. Srećni smo kako se razvija sezona", kazao je Viljaverde. Drugi polufinalni par Lige šampiona čine Juventus i Monako.

14:50 - Krunić i Barti otvaraju duel Srbije i AustralijeAleksandra Krunić i Ešli Barti otvoriće duel plej-ofa za plasman u Svetsku grupu 2 FED kupa između Srbije i Australije, dok će posle njih na teren Ivana Jorović i Darija Gavrilova, odlučeno je danas žrebom u Zrenjaninu. Drugog dana na teren će prvo Krunić i Gavrilova, potom Jorović i Barti, a ukoliko bude bilo potrebe za dubl su prijavljene Krunić i Nina Stojanović, odnosni Barti i Kejsi Delakva. Meč između Srbije i Australije igra se u subotu i nedelju, a oba dana program počinje od 13 sati.14:30 - Rukometašice dobile protivnice u kvalifikacijama za EPŽenska rukometna reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Švedske, Makedonije i pobednikom pretkvalifikacija u kojima učestvuju Finska, Grčka i Farska ostrva, odlučeno je današnjim žrebom u Parizu. U kvalifikacijama učestvuje 28 ekipa, podeljenih u sedam kvalifikacionih grupa. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe i najbolja trećeplasirana učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, koje će se održati u novembru i decembru 2018. godine.Početak kvalifikacija zakazan je za 27. septembar, a kraj za jun 2018. Selektor reprezentacije Ljubomir Obradović bio je zadovoljan žrebom i najavio je borbu za prvo mesto. "Nikoga ne bi trebalo potcenjivati, ali ni precenjivati. Želimo da maksimalno izvučemo kvalifikacije i dođemo do prvog šešira na Evropskom prvenstvu. Švedska je najozbiljniji rival, sa kojim je Srbija igrala nerešeno u Stokholmu na EP pre par meseci. Devojke su pokazale kvalitet, hrabrost i volju za pobedom. Jako malo je nedostajalo. Bio je to pozitivan rezultat. Idemo na dve pobede i u tim duelima", rekao je Obradović za sajt RSS.14:15 - Šarac: Ne sme da bude padova u igri ČukaričkogPomoćni trener Čukaričkog Dragan Šarac rekao je njegovi fudbaleri ne smeju da imaju padove u igri sutra protiv Borca u plej-autu Super lige. "Borac se bori za opstanak, a u prošlom kolu je pobedio Rad na Banjici i sigurno će ući jako u ovu utakmicu, da bi došli do novih bodova. Mi idemo u Čačak da probamo da napravimo dobru uvertiru pred Kup utakmicu protiv Crvene zvezde. Ne treba da bude padova u našoj igri, fudbaleri su svi profesionalci i moraju da igraju što kvalitetnije. Šef traži od njih i u Čačku i na svakoj sledećoj utakmici bez obzira ko je protivnik da udju jako i agresivno", rekao je Šarac. Čukarički je u prošlom kolu izgubio od Radnika i sada je drugi u plej-aut grupi, dok se Borac trijumfom pomerio sa dna tabele. "Biće težak meč, Borac je iskusna i čvrsta ekipa i ima dobre igrače. Očekuje nas lošiji teren, ali nadigravaćemo se", rekao je Šarac.

13:40 - Liga Evrope: Ajaks - Lion, Selta na JunajtedFudbaleri Ajaksa igraće protiv Liona, a Selta protiv Mančester Junajteda u polufinalu Lige Evrope, odlučeno je danas žrebom u sedištu UEFA u Nionu.Prve utakmice u Amsterdamu i Vigu na programu su 4. maja, a revanši su sedam dana kasnije.Finale Lige Evrope igra se 24. maja u Stokholmu na Frends areni.

13:25 - Nikolić: Biće teško u Pazaru, ali hoćemo što pre da obezbedimo opstanakTrener Rada Sladjan Nikolić rekao je danas da želi da njegovi fudbaleri što pre osvoje bodove i obezbede opstanak u Super ligi, ali je istakao da im neće biti lako u gostima protiv Novog Pazara."Očekuje se teška utakmica, pre svega zato što igramo sa protivikom koji se bori za goli život i koji igra na svom terenu, a koji je uvek nezgodan za Rad. Očekuje nas težak protivnik, teška utakmica, ali nadam se da ćemo uspeti da prebrodimo malu krizu, pošto smo loše igrali protiv Borca. Nadam se da ćemo uspeti da konsolidujemo redove i da izvučemo maksimum iz igrača", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Rada.Novi Pazar je poslednji na tabeli sa šest bodova, dok je Rad treći sa 18. Oba tima su pretrpela poraze u prošlom kolu, a do kraja takmičenja ostalo je još šest rundi."Nadamo se dobrom i pozitivnom rezultatu i dobroj i pozitivnoj igri. Nadam se i da ćemo ispuniti naše želje, a to je da što pre osvojio neke bodove i što pre obezbedimo opstanak, da ne čekamo kraj", rekao je pomoćni trener "banjičkog prvaka".Fudbaler Stefan Vico takodje očekuje težak meč."Čeka nas teško gostovanje u Novom Pazaru, pogotovo zato što se oni bore za opstanak i u mnogo su težoj situaciji nego mi. Nama treba još par bodova da obezbedimo opstanak u ligi. Nadam se da ćemo poboljšati igru, jer smo protiv Borca igrali slabije", rekao je Vico.Rad je tokom ligaškog dela prvenstva dva puta dobio Novi Pazar, a u oba meča bilo je 2:0.

13:00 - Vojvodina najavila napadačku igru protiv PartizanaPomoćni trener Vojvodne Vladimir Gaćinović najavio je napadačku igru novosadskog tima protiv Partizana u Beogradu u derbiju 32. kola Superlige Srbije. "Respektujemo Partizan, ostvario je impozantan niz od 28 utakmica bez poraza, Marko Nikolić radi izvanredan posao, a imaju i izvanredan napad, kadar i za mnogo jače lige. Sa Djurđevićem, Leonardom i Jankovićem imaju moć i kreativnost, a sa Tavambom i visinu. Ne volim da širim lažni optimizam i priče bez pokrića, ali imamo znanja, želje i kvaliteta da ne igramo dekadentan fudbal. Probaćemo da napadnemo Partizan", rekao je Gaćinović. On je poručio da su u Vojvodini upoznati sa vrlinama crno-belih, ali da prvenstveno gledaju svoj tim i pohod na mesto koje vodi u Evropu naredne sezone. "Imamo sve igrače na raspologanju za duel protiv Partizana. Utakmicu dočekujemo pozitivni, našpanovani i daćemo sve od sebe. Još šest kola je ostalo do kraja prvenstva i svaki bod nam je bitan, jer Evropa još nije obezbeđena. Verujem da ćemo sutra odgovoriti zahtevima koje Vojvodina i njeni navijači očekuju, odnosno da ćemo se predstaviti u dobrom svetlu", zaključio je pomoćnik prvog trenera Aleksandra Veselinovića. Utakmica plej-ofa Superlige između Partizana i Vojvodine igra se sutra od 17 sati na stadionu u Humskoj.

12:30 - Polufinale LŠ: Madridski derbi, Monako - JuventusPrvak Evrope Real Madrid i Atletiko Madrid sastaće se u polufinalu Lige šampiona u reprizi prošlogodišnjeg finala, dok drugi par čine Monako i Juventus, odlučeno je danas žrebom u Nionu.Prvi mečevi igraju se 2. i 3. maja na stadionima Reala i Monaka, dok su revanši 9. i 10. maja. Finale je na programu 3. juna na stadionu Milenijum u Kardifu.

12:00 - Olimpijska šampionka suspendovana posle sastanka sa ObamomOlimpijska šampionka u trci na 100 metara sa preponama Brijana Rolins suspendovana je na godinu dana jer je prošle godine propustila tri doping kontrole.Rolins, zlatna sa Igara u Rio de Žaneiru, na jedan od tri testa nije izašla jer je baš isti dan u septembru bila na sastanku sa nekadašnjim predsednikom SAD Barakom Obamom u Beloj kući.Ona se neće takmičiti do 18. decembra, 12 meseci od početka kazne, što znači da će propustiti Svetsko prvenstvo u Londonu u avgustu."Preživljavam najteže moguće trenutke u karijeri, posebno jer sam imala sjajnu prošlu godinu", napisala je Rolins na svom Instagram profilu.Prema pravilima Svetske antidoping agecnija (WADA), atletičari ne smeju da propuste tri doping testa u periodu od 12 meseci.Rolins je prošle godine izostala u aprilu i dva puta u septembru, poslednji 27. dana tog meseca, pa joj neće biti oduzeta zlatna medalja iz Rija.

11:30 - Dijego Kosta postaje najplaćeniji fudbaler sveta u Kini?Bogati kineski klub Tjanđin Kvanžan obnovio je interesovanje za golgetera Čelsija Dijega Kostu i spreman je da ga učini najplaćenijim fudbalerom sveta sa neverovatnih 775.000 evra nedeljno. Dijego Kosta bi pomenutu platu dobio sa plaćenim porezom, a transfer bi se realizovao 19. juna, prvi dan kada se otvara prelazni rok u Kini, piše Skaj Sport. Tjanđin, koji sa klupe vodi Fabio Kanavaro, i zimus je hteo španskog reprezentativca, ali je Čelsi odbio ponudu kako bi ostavio Kostu u borbi za titulu Premijer lige. Kosta trenutno u londonskom klubu zarađuje 179.000 evra sedmično, sa ugovorom do 2019. godine, ali bi prelaskom u Kinu nadmašio i Karlosa Teveza koji je zimus prešao u Šangaj Šenhuu za platu od 750.000 evra nedeljno. On je ove sezone postigao 17 golova u Premijer ligi, ali samo tri od u 2017. godini, pa u Čelsiju smatraju da je upravo interesovanje Kineza razlog njegove slabe forme. Za Tjanđin Kvanžan trenutno nastupaju bivši napadač Čelsija i Milana Alešandre Pato i Aksel Vitsel, nekadašnji vezista Benfike i Zenita.10:45 - Teška povreda MilosavljevićaSrpski košarkaš Dragan Milosavljević teško se povredio na treningu Albe, saopštio je nemački tim. Bivši kapiten Partizana povredio je lakat u sredu, a nema najava koliko će da pauzira. Milosavljević je ove sezone prosečno beležio 14,5 poena uz 4,9 skokova i 2,7 asistencija u Evrokupu, te 12,5 poena, 3,9 asistencija i 3,1 skokova po meču u Bundsligi. Alba je šesta u šampionatu Nemačke sa skorom 17-12 pred poslednja tri kola regularnog dela sezone i mečeve sa Bremerhavenom, Frankfurtom i Ludvigzburgom. Milosavljević je bio najbolji trojkaš Evrokupa ove sezone, ima 27 godina, a u Albu je stigao 2015. iz Partizana, te osvojio Kup Nemačke prošle godine.10:20 - Preminuo Ugo EhioguNekadašnji fudbalski reprezentativac Engleske Ugo Ehiogu preminuo je u bolnici dan nakon što je doživeo srčani udar, objavio je danas Totenhem, klub u kojem je trenirao mladi tim. Ehiogu je juče kolabirao na stadionu Vajt Hart Lejn tokom treninga, hitno je prebačen u londonsku bolnicu, ali lekari nisu uspeli da mu spase život. Nekadašnji fudbaler VBA, Aston Vile, Midlzbroa, Lidsa, Rendžersa i Šefild Venzdeja izdahnuo je u 44. godini. Za reprezentaciju Engleske odigrao je četiri utakmice i dao jedan gol, a poslednje tri godine radio je u stručnom štabu Totenhema i vodio ekipu do 23 godine.

09:53 - Trka se nastavlja: Zvezda ide u Kruševac, Partizan čeka VojvodinuFudbaleri Crvene zvezde pokušaće sutra protiv Napretka da se vrate na pobednički put posle poraza u "večitom" derbiju, dok Partizan očekuje teška utakmica protiv Vojvodine. Nakon trijumfa crno-belih u utorak od 3:1, "večiti" rivali imaju po 40 bodova na tabeli, ali je Zvezda u prednosti ako tako ostane u preostalih šest kola plej-ofa Super lige.Zvezda od 19.00 igra protiv Napretka u Kruševcu, gde je početkom prvenstva u julu bilo 2:2. U drugom međusobnom meču sezone, Zvezda je kod kuće slavila 1:0. Crveno-belima samo sve pobede do kraja garantuju odbranu titule. Partizan od 17.00 dočekuje Vojvodinu, jedinu ekipu koju nije pobedio ove sezone. Novosađani su u Beogradu pobedili 3:1 u avgustu, dok je u novembru u Novom Sadu bilo 0:0. Partizan je najavio besplatan ulaz na stadion i ovde mora da pobedi da bi ostao u trci sa Zvezdom. Vojvodina je u prošlom kolu pobedila kod kuće Napredak sa 2:1 golom u nadoknadi vremena. "Lale" imaju 33 boda na trećem mestu, poslednjem koje vodi u Evropu, sa šest bodova više od Mladosti.Ekipa iz Lučana u ovom kolu ide u goste Javoru. Mladost je u prošlom kolu pobedila niški Radnički 3:2, dok je Javor igrao 1:1 sa Voždovcem. U poslednjoj utakmici plej-of grupe, sastaju se Radnički i Voždovac. Kada je u pitanju plej-aut, Spartak je pobedom nad Metalcem u prošlom kolu završio veliki posao i sada ima 10 bodova više od pretposlednjeg Borca. Eventualnom pobedom nad Radnikom sutra bi praktično obezbedio opstanak.Radnik je u prošlom kolu neočekivano u gostima pobedio Čukarički 2:1. "Brđani" sutra idu u goste Borcu, koji je u prošlom kolu pobedio Rad 2:1 i pomerio se sa dna tabele.Čukarički ima dva boda manje od Spartaka i dva više od Rada, koji ide u goste "fenjerašu" Novom Pazaru. U plej-aut grupi u nedelju igraju Metalac i Bačka.09:15 - Tipsarević u polufinalu turnira u ĆingdauSrpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale čelendžera u kineskom Ćingdau, posle pobede nad Slovakom Andrejom Martinom 6:4, 6:1. Tipsarević za mesto u finalu boriće se sa 151. igračem sveta Matijasom Buržeom iz Francuske.Drugi polufinalni par čine Kventin Halis (Francuska) i Oskar Ote (Nemačka). Turnir u Ćingdau igra se za nagradni fond od 125.000 dolara.08:50 - Veliki preokret Klivlenda, pobede Milvokija i MemfisaKošarkaši Klivlenda pobedili su rano jutros u gostima Indijanu sa 119:114 i tako došli na korak od plasmana u drugu rundu plej-ofa NBA lige, dok su Milvoki i Memfis savladali favorizovane rivale. Milvoki je pobedio Toronto sa 104:77 i tako poveo sa 2:1 u seriji, dok je Memfis bio bolji od San Antonija 105:94 i tako smanjio prednost rivala na 2:1. Klivlend je pobedio posle velikog preokreta i vođstva protivnika od 25 poena razlike na poluvremenu. To je bilo najveća prednost koju je neki tim nadoknadio u istoriji plej-ofa NBA lige. Kavalirsi sada vode 3:0 i jedna pobeda ih deli od plasmana u polufinale Istoka. Kavalirsi su do preokreta došli sjajnom trećom četvrtinom, koju su dobili 35:17, i koju je vodio Lebron Džejms sa 13 poena. Džejms je meč završio svojim 17. "tripl-dablom" u karijeri u plej-ofu sa 41 poenom, 13 skokova i 12 asistencija. Pol Džordž je imao učinak za Indijanu od 36 poena, 15 skokova i devet asistencija.

08:20 - Teodosić: Sad ćemo igrati opuštenijePlejmejker CSKA Miloš Teodosić izjavio je da će njegov tim igrati opuštenije u nastavku plej-ofa Evrolige. CSKA vodi 2:0 posle prva dva meča četvrtfinala plej-ofa protiv Baskonije. "Važna je samo jedna stvar – pobeda. Možda smo imali malo sreće na kraju, ali je najvažnije da smo pobedili. Ne smemo se opustiti jer vodimo 2-0. Sada idemo u Vitoriju po treću pobedu. Mislimi da ćemo u Španiji igrati opuštenije, a siguran sam i malo bolje jer nećemo osećati pritisak kao ovde, ali videćemo. Imamo nekoliko dana da se odmorimo i spremimo za Vitoriju", rekao je Teodosić. Naredni meč je na programu u Vitoriji. Plasman na F4 izboriće ekipa koja prva dođe do tri pobede.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track