MURINJO OPET PRIČA SVAŠTA: Utakmica sa Seltom najvažnija u istoriji Mančester junajteda
Foto: Reuters

Stvarno je poseban

MURINJO OPET PRIČA SVAŠTA: Utakmica sa Seltom najvažnija u istoriji Mančester junajteda

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je danas da je predstojeća revanš utakmica polufinala Lige Evropa protv Selte "najvažnija u klupskoj istoriji".

Trostruki prvak Evrope Mančester junajted igra u četvrtak od 21.05 na Old Trafordu protiv Selte, revanš utakmicu polufinala Lige Evropa.

U prvoj utakmici u Španiji, pobedio je engleski tim sa 1:0.

Junajted se u Premijer ligi bori za plasaman u Ligu šampiona, ali nije u dobroj poziciji pošto zauzima peto mesto i za četvrtoplasiranim gradskim rivalom Sitijem zaostaje četiri boda, dva kola pre kraja. Prve tri ekipe plasiraće se direktno u Ligu šampiona, a četvrtoplasirani tim će igrati u kvalifikacijama.

Ekipa Žozea Murinja može da se plasira direktno u Ligu šampiona ako osvoji Ligu Evropa.

"Za Seltu je, prema njihovim rečima, ovo najvažnija utakmica u njihovoj istoriji. Ja mislim da je to najvažnija utakmica u našoj istoriji. Nije važno šta se pre dešavalo, koliko smo u prošlosti igrali važnih mečeva. Ne mislim da Selta više od nas sanja pobedu. Zaista to ne verujem, mislim da u tom pogledu među ekipama neće biti razlike sutra", rekao je Murinjo.

Murinjo je u prethodnim utakmicama u Premijer ligi igrao s kombinovanim timovima.

"Situacija je jednostavna: 17 utakmica u sedam nedelja, sa 16 igrača, to je nemoguće. To nije kockanje, to je bila jednostavna odluka zasnovana na zdravom razumu", naveo je bivši trener Čelsija, Intera, Porta i Real Madrida.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta je zajedničko Aliju i Džošui

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track