(VIDEO) DRAMA U LIGI EVROPE: Mančester junajted i Ajaks strepeli do kraja, ali prošli u finale
Foto: AP

Čuda se nisu dogodila

(VIDEO) DRAMA U LIGI EVROPE: Mančester junajted i Ajaks strepeli do kraja, ali prošli u finale

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda i Ajaksa plasirali su se u finale Lige Evrope eliminisavši Seltu i Lion.

U večerašnjem revanšu polufinala Mančester junajted i Selta su remizirali 1:1 (1:0) na "Old Trafordu", a na kraju su se prolazu dalje radovali "crveni đavoli", jer su pre nedelju dana u Vigu savladali istog rivala 1:0.Timu Žozea Murinja poveo je golom Felainija na centaršut Rašforda u 17. minutu. Izjednačenje i dramu u finišu doneo je Ronkalja pogotkom u 85. minutu. Gostima je tada bio potreban još jedan gol za senzaciju i plasman u finale. Međutim, u tome nisu uspeli.

U 88. minutu crvene kartone dobili su Bejli i Ronkalja zbog međusobnog sukoba, pa su obe ekipe meč završile sa desetoricom.

Srpski internacionalac Nemanja Radoja igrao je za Seltu do 68. minuta.

"Kopljanici" su večeras sačuvali prednost stečenu u prvom meču u Amsterdamu (4:1), pa su se, uprkos porazu u Lionu 1:3 (1:2), domogli finala. Međutim, bilo je drame i u Francuskoj, jer je domaćinu na kraju nedostajao samo jedan gol za produžetke. Ipak, Ajaks je uspeo da se odbrani.

Gosti su poveli preko Dolberga u 27. minutu, ali je domaćin uspeo da napravi preokret u finišu prvog poluvremena. Lakazet je bio dvostruki strelac, u 45. minutu iz penala i u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Lion je u nastavku napadao, ali je treći gol dao tek u 81. minutu preko Gezala. "Kopljanici" su izdržali nalete Liona iako su od 84. minuta igrali bez isključenog Virgevera, koji je dobio drugi žuti karton.Finale Lige Evrope igraće se 24. maja na stadionu "Frends arena" u Stokholmu.Pobednik će obezbediti učešće u Ligi šampiona sledeće sezone, što je Ajaksu uspelo i preko holandskog prvenstva, za šta se Junajted i dalje bori u Premijer ligi. Ajaks je četiri puta bio prvak Evrope, dva puta prvak sveta, po jednom je osvajao i Kup pobednika kupova i Kup UEFA (preteča Lige Evrope), a dva puta UEFA Superkup.Mančester junajted se na vrh "starog kontinenta" peo tri puta, a na krov sveta dva puta. Po jednom je trijumfovao i u Kupu pobednika kupova i Superkupu, ali nema nijedan pehar Lige Evrope, odnosno Kupa UEFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track