BLOG UŽIVO, VIDEO Partizan: Besplatan ulaz protiv Mladosti
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Partizan: Besplatan ulaz protiv Mladosti

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:55 - Granada se porazom oprostila od PrimereFudbaleri Granade večeras su se porazom od 1:2 od Espanjola u poslednjem 38. kolu oprostili od španske Primere.Sva tri gola vidjena su u prvom poluvremenu. Espanjol je u trećem minutu poveo golom Lea Baptistaa, da bi samo pet minuta kasnije vodio sa 2:0 posle autogola Rubena Veza.Granada je preko Andreasa Pereire u 22. minutu samo ublažila poraz.Espanjol je prvenstvo završio sa 56 bodova i trenutno je na osmom mestu, sa dva boda više od Eibara i Alavesa, koji svoje mečeve igraju za vikend, dok je Granada i pre poslednje kola ispala iz lige, pošto je poslednja, 20, sa 20 bodova.

22:15 - Mega lako do pobede protiv BorcaKošarkaši Mega Leksa pobedili su večeras u Sremskoj Mitrovici Borac iz Čačka sa 84:70 (23:17, 23:19, 18:15, 20:19), u poslednjoj utakmici devetog kola Super lige Srbije.Mega je od početka do kraja utakmice imala kontrolu i nijednog trenutka rivalu nije dopustila da dodje do prednosti.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Alfa Kaba sa 23 poena, dok je Sava Lešić dodao 14, a Nikola Rebić je postigao 11.U ekipi Borca iz Čačka istakli su se Aleksandar Todorović i Milan Milovanović sa po 12 poena, dok je Marko Marinović postigao 11.Megi je ovo peta pobeda u Super ligi i trenutno se nalazi na četvrtom mestu, dok je Borac šesti sa tri trijumfa i šest poraza.

21:52 - Usmanov želi da otkupi akcije Arsenala od KrenkeaUzbekistanski milijarder Ališer Usmanov navodno je dao ponudu od 1,1 milijarde evra za kupovinu dve trećine kapitala Fudbalskog kluba Arsenal od Amerikanca Stana Krenkea, preneo je danas Fajnenšal tajms (Financial Times).Usmanov, koji u svom vlasništvu već ima 30 odsto kapitala Arsenala, navodno je prošlog meseca pismom izneo svoju ponudu Krenkeu, najvećem akcionaru tog engleskog kluba.Krenke zvanično nije odgovorio, ali Fanenšajl tajms navodi da je on neformalno rekao da akcije kluba u skorije vreme neće prodavati nikome.Usmanov je cenu kluba procenio na 1,8 milijarde evra.Ovaj 63-godišnji Uzbekistanac je najglasniji kritičar trenera Arsena Vengera koji je jednom prilikom je izjavio da će podneti ostavku ako Usmanov postane većinski vlasnik.Ova vest dolazi u delikatnom trenutku za Arsenal koji će najverovatnije ostati bez plasmana u Ligu šampiona prvi put posle 20 godina. Sezonu londonskog kluba obeležili su loši rezultati tokom zime što je dovelo da delimičnog nezadovoljstva navijača koji traže odlazag Vengera kom ugovor ističe u junu.Venger je ranije danas kazao da će njegova sudbina u klubu biti poznata posle finala FA kupa protiv Čelsija 27. maja.Arsenal je kolo pre kraja peti u Premijer ligi sa 72 boda, jedan manje od Liverpula i tri manje od Mančester sitija. Londonskom timu je za plasman u Ligu šampiona potrebna pobeda u nedelju protiv Evertona, ali i poraz ili remi Liverpula od Midlsbroa ili poraz Mančester sitija od Votforda.Ukoliko se Arsenal ne plasira u Ligu šampiona, to će klub koštati gotovo sigurnih 60 miliona evra prihoda.

19:54 - Olimpijakos preko CSKA do finala EvroligeKošarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale Evrolige, pošto su večeras u prvom polufinalu u Istanbulu pobedili prvaka Evrope CSKA sa 82:78 (12:18, 21:22, 27:24, 22:14).Olimpijakos su do pobede predvodili Vasilis Spanulis, Kostas Papanikolau i Jorgos Printezis sa po 14 poena, dok je Vangelis Mancaris ubacio 12.U ekipi CSKA najefikasniji je bio Miloš Teodosić sa 23 poena, dok je Nando de Kolo postigao 16, a Eron Džekson dodao je 12.Olimpijakos će se u nedelju u finalu sastati sa boljim iz duela izmedju Fenerbahčea i Real Madrida, dok će poraženi iz tog duela igrati za treće mesto protiv CSKA.

18:33 - Sampaoli: Argentina me želi za selektoraTrener Sevilje Horhe Sampaoli rekao je danas da Fudbalski saveza Argentine (AFA) ima veliku želju da on postane sledeći selektor te reprezentacije."Postoji jasna namera moje zemlje da me ima za selektora. Još kao mladi trener sam imao tu želju, to je moj san", rekao je Sampaoli koji je dodao da će AFA uskoro pregovarati sa Seviljom o njegovom puštanju.Ovaj 57-godišnji Argentinac je prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Seviljom.Predostejećg vikenda Sevilja će odigrati poslednju utakmicu u sezoni protiv Osasune u španskoj Primeri.Argentina je bez selektora od aprila kada je otpustila Edgarda Bauzu posle loših rezultata u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

17:30 - Auto trke šampionata Srbije u driftu za vikend u ČačkuAutomobilske trke Šampionata Srbije u driftu biće održane ovog vikenda, 20. i 21. maja, u Čačku na stazi Autoprevoza, saopštili su danas organizatori iz Sportskog auto kluba Tjuning Stajling.Prvog trkačkog dana takmičiće se vozači iz Srbije, dok se drugog dana očekuje dolazak i oko 10 vozača iz regiona.Program počinje u 12.00, a finalne trke se voze u 17.00.Drift se kao trkačka disciplina pojavio 1970-ih godina u Japanu.

16:54 - Partizan: Besplatan ulaz protiv MladostiFudbalski klub Partizan saopštio je danas da će ulaz na nedeljni meč protiv Mladosti biti besplatan i pozvao navijače da pomognu crno-belima da osvoje 27. titulu prvaka države."Partizan u ovoj sezoni ima: ekipu koja igra najatraktivniji fudbal, najefikasniji napadački tandem u novijoj istoriji kluba, najsigurniju odbranu, trenera koji je bez poraza u susretima sa najvećim konkurentom, najbolju publiku. Ulaz na tribine Hrama fudbala je besplatan, dodjite da se radujemo zajedno", navodi se u saopštenju Partizana.Utakmica izmedju fudbalera Partizana i Mladosti u poslednjem, 37. kolu Super lige Srbije igraće se pred publikom, pošto je danas delimično usvojena žalba beogradskog kluba i suspenzija stadiona sa dva smanjena na jednu utakmicu.Meč je na programu u nedelju od 18.30.

16:25 - Zverev potvrdio odličnu formu i pridružio se Izneru u polufinalu RimaPosle Džona Iznera koji je bio bolji od Marina Čilića plasman u polufinale Mastersa u Rimu obezbedio je i Aleksandar Zverev. Zverev je nakon jednog i po časa igre savladao Miloša Raonića rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:1 i zakazao duel sa Iznerom u polufinalu. Mladi Nemac je u prvom setu u dva navrata stizao do brejka, ali je Raonić oba puta odmah reagovao kontrabrejkom, drugi put u situaciji kada je Zverev servirao za set. U taj-brejku Raonić je poveo 3:2, ali je do kraja osvojio samo jedan poen pa je Zverev nakon jednog časa poveo 1:0 u setovima. Drugi set je trajao samo 28 minuta,Raonić je u međuvremenu "nestao" sa terena pa je Nemac lako priveo meč kraju i plasirao se u polufinale. Zverev je i u Rimu potvrdio dobru formu na šljaci ove godine, pošto je ostvario čak 14 pobeda, a poražen je samo od Nadala u Monte Karlu, Čunga u Barseloni i Kuevasa u četvrtfinalu turnira u Madridu.

15:50 - Džon Izner prvi polufinalista turnira u RimuAmerički teniser Džon Izner plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Hrvata Marina Čilića sa 7:6, 2:6, 7:6. Meč Iznera i Čilića, 24. i osmog tenisera sveta, trajao je nešto više od dva i po sata. Izner će se za finale boriti protiv pobednika meča u kojem se sastaju Miloš Raonić iz Kanade i Nemac Aleksander Zverev. U preostala dva četvrtfinala sastaju se Novak Djoković - Huan Martin del Porto i Rafael Nadal - Dominik Tim.

15:30 - Poraz Zvezde od Pariza, Megini juniori pred finalom ELJuniori Crvene zvezde doživeli su drugi poraz na Fajnal-ejtu u Istanbulu, pošto su u A grupi u Istanbulu izgubili od vršaka Pariza 77:62, dok je Mega Bemaks došla na korak od finala posle pobede nad Žalgirisom 72:71 u B grupi. Ekipa Slobodana Klipe na taj način ostala je bez teoretskih šansi da izbori plasman u finale Evrolige četvrtu godinu u nizu. Odličnu partiju pružio je Aleksa Uskoković sa 27 poena, ali je bio praktično usamljen jer nijedan njegov saigrač nije bio dvocifren, dok je u pobedničkom timu Ivan Fevrije dao 20, a Žoel Ajaji i Janik Blan po 14. Mladi košarkaši Crvene zvezde u poslednjem kolu sutra od 10 sati igraju protiv Barselone. Megini juniori, posle Real Madrida, slavili su i nad Žalgirisom u penal završnici 72:71. Megu je do pobede vodio Gruzijac Goga Bitadze sa 26 poena, Mihajlo Jovičić ubacio je 16, a kod litvanskog tima Rokas Jokubaitis završio je meč sa 21. Izabranicima Vlade Vukoičića za finale Evrolige potreban je trijumf nad Fenerbahčeom, sutra od 14 sati.

15:00 - FIFA odabrala test-sistem za pregled spornih situacijaSvetska fudbalska federacija (FIFA) odabrala je sistem za preglede snimaka firme Hok-aj inovejšn kao pomoć sudijama prilikom pregleda spornih situacija na tri takmičenja ove godine. FIFA je saopštila da će britanska firma pokriti svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje u subotu počinje u Južnoj Koreji, Kup konfederacija u Rusiji i klupsko svetsko prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. FIFA želi da dozvoli pregled snimka samo za "jasne greške" u četiri situacije: postignute golove, dosuđene penale, isključenje igrača i slučajeva kada pogrešan igrač bude kažnjen kartonom. Najmanje 11 tehnoloških firmi je bilo na probi u FIFA tokom prošle godine a prema odluci koja je danas objavljena deluje da je Hok-aj najizgledniji kandidat da dobije posao na svetskom prvenstvu 2018. ako dođe do potpisivanja ugovora.Na svetskom prvenstvu 2014. Hok-aj je ;od nemačkog sistema GolKontrol izgubio nadmetanje za tehnologiju gol linije koja se zvučno oglašava kada lopta pređe liniju celim obimom.Pregled snimaka mora biti formalno odobren od komisije koja se bavi fudbalskim pravilima.Korišćenje video-tehnologije u slučaju spornih situacija već postoji u košarci, tenisu, američkom fudbalu i drugim sportovima.14:30 - Šarac: Želimo pobedu za krajPomoćni trener fudbalera Čukaričkog Dragan Šarac rekao je da će njegova ekipa pokušati da pobedi Rad u poslednjem kolu Super lige Srbije i tako ostane prva na plej-aut tabeli. "Meč nema velikog značaja ni nama ni Radu. I u poslednjoj utakmici, kao i u svakoj do sad, pokušaćemo da pobedimo i ostanemo prvi u ovom delu takmičenja. Rad je imao pad u igri, ali su se uzdigli pobedom kojom su osigurali opstanak", rekao je Šarac na konferenciji za novinare u Čukaričkom. Fudbaleri Čukaričkog u nedelju od 16.00 dočekuju Rad u poslednjem kolu Super lige. Upitan koliko je teško pripremati ekipu za utakmice bez velikog značaja, Šarac je rekao da su igrači profesionalci, da moraju da odigraju 100 odsto sve utakmice i pokažu i treneru i sebi da zaslužuju dres Čukaričkog. Fudbaler Čukaričkog Ognjen Ožegović rekao je da mu nikad nije teško da nadje motiv za utakmicu. "Bavim se fudbalom i fudbal mi je sve", rekao je napadač Čukaričkog i dodao da iščekuje utakmicu sa Radom i sprema se za nju kao i za svaku pre te.

13:50 - Marko Avramović potpisao za EgerBivši vaterpolista Partizana I Crvene Zvezde, posle dveipogodišnje epizode u Ferencvarošu, seli se u ekipu Egera. Pre Mađarske nastupao je nekoliko meseci za rumunsku ekipu Oradea. Sada prelazi u vicešampiona Mađarske, gde igraju Brtanislav Mitrović, Miloš Ćuk i Borsi Vapanski.

13:29 - Batak: Pobeda za kraj sezoneTrener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak rekao je da njegova ekipa želi da pobedi Javor u poslednjem kolu plej-ofa Super lige Srbije i tako se na trijumfalan način oprosti od svojih navijača u ovoj sezoni. "Ekipu Javora sam imao priliku da gledam u Beogradu protiv Čukaričkog i u svakoj liniji tima imaju po jednog-dvojicu kvalitetnih pojedinaca. Medjutim, Vojvodina zna svoj put. U poslednjoj utakmici ove sezone, želimo da se pobedom oprostimo od navijača, a naravno i da promovišemo još nekog igrača iz omladinskog pogona", rekao je Batak. Vojvodina u nedelju dočekuje Javor u poslednjem kolu Super lige Srbije. Novosadska ekipa je treća na tabeli sa 40 bodova, dok je Javor osmi sa 22. Batak ni za meč protiv Ivanjičana neće moći da računa na kompletan igrački kadar. "Što se tiče težih povreda, Aleksandar Paločević je i dalje van stroja. Danas ćemo imati trening, ali do ovog trenutka, svi ostali su spremni. Najnovija informacija jeste da će i Bogdan Planić biti u kombinaciji za meč, s obzirom na to da je ipak kažnjen sa samo jednom utakmicom suspenzije", rekao je Batak. Na poslednjoj utakmici na "Karadjardju" protiv Radničkog, Batak je pružio šansu pojedinim igračima koji ove sezone nisu bili u prvom planu. "Rekao sam da ćemo gledati da promovišemo još nekog igrača iz omladinske škole, ali ćemo biti obazrivi sa tim koliko i kad to da učinimo. Od naših navijača želimo da se oprostimo dobrim rezultatom i pobedom", kazao je on.

13:14 - Stolica: Voždovac i Napredak su svetli primeri srpskog fudbalaTrener fudbalera Voždovca Ilija Stolica rekao je danas da će se u nedelju u Kruševcu sastati dve ekipe koji su svetli primeri u srpskom fudbalu i istakao da se nada da će tribine biti ispunjene. "Imamo ispred sebe protivnika, Napredak, koji je takodje gajio ambicije za izlazak u Evropu. Ekipa i klub koji su organizovani na vrhunskom nivou, jedan od svetlih primera ne samo u ovom prvenstvu, nego i u poslednje vreme. Tu mislim i po filozofiji igre i po organizaciji", rekao je Stolica. Fudbaleri Voždovca u nedelju gostuju Napretku u Kruševcu u poslednjem, 37. kolu Super lige Srbije. "U nedelju na terenu će se susresti dve ekipe, dva kluba koji su svetli primeri u srpskom fudbalu, tako da bih voleo da vidim ispunjene tribine u Кruševcu, jer znamo da je tamo uvek dobra fudbalska atmosfera, zbog toga se radujemo unapred susretu. Ono što je važno jeste da se sezona završi na najbolji mogući način uz ambijent koji zaslužuju i jedan i drugi klub", rekao je Stolica. Voždovac je sedmi na tabeli sa 26 bodova, dok je Napredak šesti sa tri boda više. "Očekuje nas interesantna utakmica, a biće to duel dve ekipe koje gaje sličan stil igre. Takodje bih pozvao i navijače da dodju u što većem broju, a nadam se da ćemo sezonu uspeti da završimo pobedom u Кruševcu", rekao je kapiten Napretka Miloš Pavlović. Utakmica izmedju Voždovca i Napretka igra se u nedelju od 18.30 u Kruševcu.

13:00 - Uniks raskinuo saradnju sa treneromUniks iz Kazanja raskinuo je saradnju sa trenerom Evgenijem Pašutinom, saopšteno je iz ruskog kluba.Čelnici Uniksa nisu zadovoljni rezultatima ove sezone, pa je odlučeno da se u narednu takmičarsku godinu krene sa novim trenerom. Ekipa iz Kazanja je ispala u četvrtfinalu VTB lige od Lokomotive Kubanj, dok u Evroligi nisi izborili plasman među osam najboljih. "Uniks želi da izrazi svoju zahvalnost Evgeniju Pašutinu za sjajan rad u prethodnim godinama i velikim pobedama i uspesima", piše u saopštenju Uniksa. Nekadašnji košarkaš CSKA iz Moskve predvodio je klub iz Kazanju u dva navrata od 2010. do 2012. godine, a na klupu Uniksa se vratio 2014.

12:33 - Sudijska komisija: Bilo je grešakaSudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije priznala je da je bilo grešaka arbitara na mečevima Mladost - Napredak i Radnički - Partizan. "Zbog objektivnog informisanja javnosti, a u skladu sa Sudijskom konfencijom UEFA čiji smo i mi potpisnici, prinuđeni smo da reagujemo i iznesemo činjenično stanje posle najnovijih optužbi i saopštenja FK Radnički iz Niša i FK Napredak. Na utakmici Mladost - Napredak sudija je evidentno napravio propuste na štetu Napretka u smislu tehničkih i disciplinskih mera, navodi se u saopštenju. Kako se navodi, sudije su imale propust na Čairu kada Uroš Đurđević nije dobio žuti karton posle sukoba sa Radošem Bulatovićem, kao i pomoćnik zbog pogrešne procene i signalizacije ofsajda. "Sudijska komisija se više neće oglašavati i odgovarati na raznorazna saopštenja klubova, ali će nastaviti da prati i donosi adekvatne mere i sankcije u skladu sa propisima".12:13 - Baltić novi selektor MakedonijeOdbojkaška federacija Makedonije (OFM) postavila je Dragutina Baltića za selektora muške odbojkaške reprezentacije. Baltić dolazi na mesto Bugarina Nikolaja Željaskova i vodiće odbojkašku selekciju u ovogodišnjem takmičarskom ciklusu CEV Evropske lige, gde je prethodne dve godine igrala u finalima. "Dragutin Baltić je čuveno ime u evopskim odbojkaškim krugivima, osvajač evropskih klupskih takmičenja i u nacionalnim prvenstvima Slovenije, Azarbejdžana i Švajcarske, a ima i zavidno trenerski iskustvo s nacionalnim timovima Slovenije i Bugarske", objavila je OFM na svom Fejsbuk profilu.11:45 - Aleksandar Prijović na spisku za VelsSelektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je danas spisak fudbalera za meč protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, na kome se nalazi debitant iz PAOK-a Aleksandar Prijović. Prijović, Srbin rođen u Sent Galenu, dobio je dozvolu FIFA još u martu, ali ga je povreda sprečila da bude u nacionalnom timu za duel sa Gruzijom. U odnosu na prethodno oku0ljanje nema golgetera Partizana Uroša Djurđevića, koji predvodi mladu reprezentaciju na pripremama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a iz istog razloga vraćen je Mijat Gaćinović i Saša Lukić, dok su povređeni Nikola Maksimović i Lazar Marković.Muslin je pozvao 25. igrača: Golmani: Vladimir Stojković (Notingem Forest), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus).Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Konjaspor), Stefan Mitrović (Gent), Matija Nastasić (Šalke), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Ivan Obradović (Anderleht), Antonio Rukavina (Viljareal), Uroš Spajić (Anderleht), Miloš Kosanović (Standard).Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Radoja (Selta), Nemanja Matić (Čelsi), Nemanja Gudelj (Tjanđin).Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Zoran Tošić (CSKA), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt) , Aleksandar Katai (Alaves) i Aleksandar Prijović (PAOK).

10:56 - Klop: Voleo bih da me nasledi DžerardMenadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je da bi voleo da ga jednog dana nasledi legendarni kapiten tima sa Enfida Stiven Džerard. Džerard se posle igračke karijere, u kojoj je nosio samo dresove Liverpula i kratko Los Anđeles Galaksija, odlučio da započne trenersku i to u akademiji "crvenih" gde trenira mlađe omladince. "Sjajno je što mogu da uključim Stivena u rad, on je sjajan čovek i jedan od najboljih fudbalera ikada. Rekao sam mu da kada odem, ili me optuste, voleo bih da me nasledi. Uradiću sve da mu pomognem da što više nauči", rekao je Klop. Nemački stručnjak ističe da legende kao što je Džerard bi trebalo da budu na odgovornim pozicijama svojih klubova. "Budućnosti su potrebne legende kao Džerard. Mnogo je dao Liverpulu i sada je vreme da mu klub ponudi najbolji edukaciju. Nadam se da će do kraja života biti trener", rekao je Klop. Džerard je od 1998. do 2015. godine predvodio Liverpul, odigrao je 710 utakmica i postigao 191 gol, a osvojio je i 10 trofeja, među kojima je Lige šampiona, ali ne i Premijer lige.

10:40 - Juniori Zvezde izgubili od Pariza na F8 EvroligeJuniori Crvene zvezde doživeli su drugi poraz na Fajnal-ejtu u Istanbulu, pošto su u A grupi u Istanbulu izgubili od vršaka Pariza 77:62.Ekipa Slobodana Klipe na taj način ostali bez teoretskih šansi da izbori plasman u finale Evrolige četvrtu godinu u nizu.Odličnu partiju pružio je Aleksa Uskoković sa 27 poena, ali je bio praktično usamljen jer nijedan njegov saigrač nije bio dvocifren, dok je u pobedničkom timu Ivan Fevrije dao 20, a Žoel Ajaji i Janik Blan po 14.Mladi košarkaši Crvene zvezde u poslednjem kolu sutra od 10 sati igraju protiv Barselone.Drugi srpski predstavnik Mega Bemaks, posle iznenađenja protiv Real Madrida (84:80) danas u podne igra protiv Žalgirisa 2. kolu B grupe.

10:15 - Veličković: "Pogačica" ušla; Hečer: Imali smo sreće...Košarkaši Partizana Novica Veličković i Vilijam Hečer poručili su da su pokazali da mogu ravnopravno da se nose sa Crvenom zvezdom i bore za titulu prvaka Srbije.Partizan je slavio u drugom večitom derbiju u Superligi 78:77 košem Veličkovića uz zvuk sirene i izjednačio se sa Zvezdom na vrhu tabele domaćeg takmičenja."Dao sam odlučujući koš u derbiju 10 sekundi pre kraja, ali nikada ovako. Ratkovica mi je dao pravi pas, bacio sam "pogačicu" i na moju radost je ušla... Mislio sam da je vreme isteklo, smorio bih se da jeste", rekao je Veličković novinarima posle meča.On je pohvalio Mihajla Andrića i Hečera za sjajne role i trojke u povratku u meč."Andrić je dao važnh trojku za izjednačenje,Hečer prethodno dve na 12 razlike za njih. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svih, ali u pravi kontakt, kao Zvezda što gaji stil".Amerikanac Vilijam Hečer istakao je da su crno-beli pokazali karakter kada su se vratili iz dvocifrenog minusa."Nisam se opterećivao razlikom rivala, sve vreme sam verovao u pobedu. Nismo odustajali i to je potvrda našeg mentaliteta, onako kako igramo celu sezonu. Imali smi sreće, zato je i drag trijumf", rekao je Hečer.

10:00 - Đoković: RG? I oni koji ne igraju dobro mogu do tituleNajbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da loša forma pred Gren slemove ne mora uvek da znači da će neki igrač odigrati slabo na najvećim turnirima. Đoković je posle plasmana u četvrtfinale Mastersa u Rimu govorio o favoritima na predstojećem Rolan Garosu i istakao da se nikada ne zna ko može da zablista. "Ne postoji pravilo kada je reč o tome ko igra dobro, a ko ne pre Rolan Garosa. Po tome se ne može predvideti rezultat. U većini slučajeva, određeni igrač koji je u dobroj formi pred Grend slem i koji osvaja turnire jeste favorit za titulu, posebno ako je u pitanju Rafa na šljaci", rekao je Đoković i dodao: "U prošlosti smo videli, na primer Stana Vavrinku, koji nije bio previše konstantan na velikim turnirima, a onda bi došao na Grend slem i igrao neverovatan tenis. Četiri najveća turnira bude taj posebni motiv u vama – mnogo igrači shvataju veličinu Gren slema i cilj im je da budu na vrhuncu u tom trenutku".

09:30 - Fener, CSKA, Real i Olimpijakos jure evropsku tituluTrofej Evrolige je jedan, a četiri kandidata - Fenerbahče, CSKA, Real Madrid i Olimpijakos, od danas do nedelje boriće se u Istanbulu za titulu najboljeg na Starom kontinentu. Stari znanci Olimpijakos i CSKA, koji brani titulu šampiona Evrope, danas prvi izlaze na parket dvorane Sinan Erdem od 17.30, a tri sata kasnije sastaju se Fenerbahče i Real. Po svemu prikazanom ove sezone četiri najbolja tima nalaze se u Istanbulu, a polufinalni parovi bili su identični kao pre dve godine kada se Real popeo na krov Evrope pobedom u finalu nad Olimpijakosom. Fenerbahče srpskog trenera Željka Obradovića i reprezentativaca Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića prvi je izazivač jer igra u svom gradu i želi korak napred u odnosu na prošlogodišnje finale Evrolige kada je CSKA Miloša Teodosića slavio i konačno skinuo veliki teret sa sebe, Real je sa devet titula u tom takmičenju najtrofeniji i uvek sa najvišim ambicijama, dok je Olimpijakos nepredvidiv i opasan na čelu sa Vasilisom Spanulisom. Treneri sva četiri tima složili su se u oceni da svi imaju podjednake šanse za osvajanje trofeja. "Iskusniji smo u odnosu na prethodne dve godine, posebno jer smo prošle igrali finale. Nema favorita i mogućih iznenađenja, svako ima šansu. Real Madrid ima devet titula šampiona Evrope, CSKA sedam, a Olimpijakos tri", rekao je Željko Obradović na zvaničnoj konferenciji za medije u Istanbulu. Finale se igra u nedelju od 20 sati, a tri sata ranije meč za treće mesto.

09:00 - Srbija u nedelju dobija šampionaFudbalsko prvenstvo Srbije biće završeno u nedelju, a poslednje kolo Super lige odlučiće ko će biti šampion. Najbliži trofeju je Partizan, koji ima tri boda više od "večitog" rivala Crvene zvezde i biće mu dovoljan bod protiv Mladosti iz Lučana na svom stadionu. Mladost nema motiv, pošto je pobedom u prošlom kolu nad Napretkom, a porazom Radničkog od Zvezde obezbedila četvrto mesto koje je toj ekipi donelo istorijski uspeh i plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa. Zvezda se nada porazu Partizana i pobedi protiv Radničkog na stadionu "Rajko Mitić", kako bi odbranila titulu koju je prošle sezone ubedljivo osvojila. Crveno-beli su vodili na tabeli srpskog prvenstvo tokom cele sezone, sve do 34. kola i poraza od Voždovca, posle kog je otišao trener Miodrag Božović, a došao Boško Djurovski kao privremeno rešenje. Vojvodina je u prošlom kolu obezbedila treće mesto, a sezonu će završiti pred svojim navijačima protiv Javora, koji je sezonu završio na osmom mestu. Šestoplasirani Napredak će dočekati Voždovac. Sve utakmice plej-ofa Super lige Srbije počeće u nedelju u 18.30. Poslednje kolo odlučiće i koja ekipa će uz Novi Pazar ispasti iz lige. Posle Novog Pazara, koji je ispao u pretposlednjem kolu, u poslednjem će biti odlučeno koja druga ekipa će sledeće sezone igrati u Prvoj ligi Srbije. Na pretposlednjem mestu na tabeli je Metalac, koji ima 18 bodova, tri manje od Borca iz Čačka. Metalac će igrati u Gornjem Milanovcu protiv Novog Pazara i ako pobedi nadaće se porazu Borca u Surdulici od Radnika, koji nema rezultatski imperativ. U ostalim utakmicama Čukarički će na Banovom brdu dočekati Rad, a Spartak u Subotici ekipu Bačke. Utakmice plej-auta biće odigrane u nedelju od 16.00.

08:30 - Fondacija Divac obeležila 10 godina rada:Srećni što pomažemFondacija Ana i Vlade Divac svečano je sinoć u beogradskom Narodnom pozorištu obeležila 10. godišnjicu rada u Srbiji.U prisustvu mnogobrojnih zvanica, saradnika i partnera, ambasadora SAD, Azerbejdžana, Japana i Indije predstavljeni su impresivni rezultati tokom minule decenije i prikupljenih 13,5 miliona dolara za više od 700.000 ljudi.Osnivač Fondacije legendarni srpski košarkaš Vlade Divac rekao je Tanjugu da je veoma ponosan na sve ljude koji su pomogli da se ostvare briljantni rezultate i na saradnike koji rade u Fondaciji."Ponosan sam ne samo na projekte, nego i na činjenicu da se 700.000 ljudi na razne načine uključilo u Fondaciju i to je snaga koja se nadam da će i u budućnosti da bude uz nas", rekao je Divac.Prema njegovim rečima, rano je postao javna ličnost i uvek se trudio da na najbolji način promoviše prvo grad iz kojeg je došao, zatim državu.."Moja najveća zelja je da pomažemo ljudima. Pre 10 godina bilo smo jedini, a sada nas je 50 i ponosan sam što svi pomažu ljudima kojima je pomoć potrebna".Njegova supruga Snežana podsetila je da je Fondacija na početku imala jednog zaposlenog, pa dva, a sada 40."Tim je sjajan i rezultata budemo svesni tek na kraju godine.Mnogo volim što smo stambeno bezbedili 700 ljudi, što je preko nas posao dobilo 800 porodica. To je najveći doprinos, plus omladinski fondovi, njih 450 preko kojih smo došli do 10.000 ljudi u opštinama. Poslednjih godinama smo se bavili migrantima, moja porodica je migrantska u Americi, imamo mnogo prijatelja među njima, tako da sam mogla da ih razumem", poručila je ona.Fondacija Ana i Vlade Divac osnovana je 2007. godine kao nastavak dvadesetogodišnjeg humanitarnog rada Ane i Vlada Divca započetog u Sjedinjenim Američkim Državama.U proteklih 10 godina, Fondacija je zahvaljujući brojnim donatorima, pojedincima, kompanijama i organizacijama prikupila 13,5 miliona dolara i pomogla preko 600.000 ljudi.Stambeno je zbrinuto više od 700 porodica i podržano preko 800 porodičnih biznisa i poljoprivrednih gazdinstava.Pored toga, Fondacija je u proteklom periodu obnovila i opremila više od 90 javnih objekata (vrtića, škola, sportskih terena, bolnica, prihvatnih i centara za azil) i podržala 450 omladinskih inicijativa u Srbiji.

08:05 - Muslin saopštava spisak za Vels danas Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objaviće u petak spisak fudbalera za utakmicu protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Beogradu.Muslin je u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama zakazao konferenciju za medije od 11.30. Utakmica izmedju selekcije Srbije i Velsa igra se 11. juna na stadionu Rajko Mitić. Srbija posle pet utakmica u kvalifikacionoj D grupi za plasman na Mundijal u Rusiji zauzima prvo mesto sa 11 bodova, koliko ima i Republika Irska, a četiri manje Vels i Austrija. Pored Muslina, spisak mlade reprezentacije Srbije za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj biće poznat u ponedeljak kada je zakazana konferencija selektora Nenada Lalatovića.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track