NUDI 1,1 MILIJARDU EVRA: Usmanov želi da otkupi akcije Arsenala od Krenkea
Foto: Reuters

Želi potpuno vlasništvo

NUDI 1,1 MILIJARDU EVRA: Usmanov želi da otkupi akcije Arsenala od Krenkea

Fudbal -

Uzbekistanski milijarder Ališer Usmanov navodno je dao ponudu od 1,1 milijarde evra za kupovinu dve trećine kapitala Fudbalskog kluba Arsenal od Amerikanca Stana Krenkea.

Usmanov, koji u svom vlasništvu već ima 30 odsto kapitala Arsenala, navodno je prošlog meseca pismom izneo svoju ponudu Krenkeu, najvećem akcionaru tog engleskog kluba.

Krenke zvanično nije odgovorio, ali Fanenšajl tajms navodi da je on neformalno rekao da akcije kluba u skorije vreme neće prodavati nikome.

Usmanov je cenu kluba procenio na 1,8 milijarde evra.

Ovaj 63-godišnji Uzbekistanac je najglasniji kritičar trenera Arsena Vengera koji je jednom prilikom je izjavio da će podneti ostavku ako Usmanov postane većinski vlasnik.

Ova vest dolazi u delikatnom trenutku za Arsenal koji će najverovatnije ostati bez plasmana u Ligu šampiona prvi put posle 20 godina. Sezonu londonskog kluba obeležili su loši rezultati tokom zime što je dovelo da delimičnog nezadovoljstva navijača koji traže odlazag Vengera kom ugovor ističe u junu.

Venger je ranije danas kazao da će njegova sudbina u klubu biti poznata posle finala FA kupa protiv Čelsija 27. maja.

Arsenal je kolo pre kraja peti u Premijer ligi sa 72 boda, jedan manje od Liverpula i tri manje od Mančester sitija.

Londonskom timu je za plasman u Ligu šampiona potrebna pobeda u nedelju protiv Evertona, ali i poraz ili remi Liverpula od Midlsbroa ili poraz Mančester sitija od Votforda.

Ukoliko se Arsenal ne plasira u Ligu šampiona, to će klub koštati gotovo sigurnih 60 miliona evra prihoda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track