(VIDEO) KRAJ BUNDESLIGE: Kostić za spas Hamburga, suze na Alijanc areni
Foto: AP

Završeno nemačko prvenstvo

(VIDEO) KRAJ BUNDESLIGE: Kostić za spas Hamburga, suze na Alijanc areni

Fudbal -

Srpski reprezentativac Filip Kostić postigao je gol i zabeležio asistenciju u pobedi Hamburga nad Volfsburgom 2:1 u poslednjem kolu Bundeslige, čime je taj klub obezbedio opstanak.

Kostić je u 32. minutu izjednačio na 1:1, a trijumf domaćinu doneo je Valdšmit u 88, na asistenciju upravo srpskog reprezentativca.

Volfsburg je ovim porazom pao na 16. mesto i moraće u baraž za opstanak.

Hamburger vs Wolfsburg 2-1 All Goals... by Goalsport

Bajern se u svečarskoj atmosferi na "Alijanc areni" oprostio od navijača za ovu sezonu pobedom nad Frajburgom 4:1. Bavarci su odavno "overili" novu titulu, a danas su poslednje mečeve u karijerama odigrali legendarni nemački bek Filip Lam i španski vezista Ćavi Alonso, koji odlaze u penziju. Njih dvojica su dobili poklone, a kada ih je trener Karlo Anćeloti izveo u finišu meča, dobili su ovacije, a bilo je i suza...

Borusija iz Dortmunda u ludom meču savladala je Verder 4:3 i sa 64 boda "overila" treću poziciju, koja vodi direktno u Ligu šampiona, dok će četvrtoplasirani Hofenhajm (62), koji je kod kuće odigrao bez golova sa Augsburgom, morati u kvalifikacije.

Keln je savladao Majnc 2:0 i sa 49 bodova zauzeo peto mesto, samim tim i plasman u Ligu Evrope, a šestoplasirana Herta, koja je u Berlinu doživela debakl od Leverkuzena (2:6), igraće sledeće sezone u istom takmičenju ukoliko u finalu Kupa Nemačke Borusija Dortmund pobedi Ajntraht. Ukoliko trijumfuje ekipa iz Frankfurta, ona će u Ligu Evrope.

U preostalim utakmicama poslednjeg gola remizirali su Ingolštad i Šalke (1:1), kao i Borusija Menhengladbah i Darmštad (2:2).

Upravo Ingolštad i Darmštad napuštaju Bundesligu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track