SIN ZVEZDINE LEGENDE SE VRATIO U VOLJENI KLUB: Vujadin Savić opet na Marakani!
Foto: Foto: crvenazvezdafk.com

nOVO POJAČANJE CRVENO-BELIH

SIN ZVEZDINE LEGENDE SE VRATIO U VOLJENI KLUB: Vujadin Savić opet na Marakani!

Fudbal -

Srpski fudbaler Vujadin Savić potpisao je ugovor i vratio se u Crvenu zvezdu.

Ugovor je potpisan na dve godine, uz mogućnost produženja na još godinu dana.

"Presrećan sam što ću ponovo nositi crveno-beli dres. Zvezdino sam dete i vrlo dobro znam šta ovaj klub očekuje od svakog igrača. Garantujem jedino da ću dati i više od 100 odsto na terenu", rekao je Savić posle potpisivanja ugovora.

Vujadin Savić (rođen 1. jula 1990. u Beogradu) koji igra na mestu štopera. Sin je Dušana Savića i Marine Rajević Savić, i suprug je glumice Mirke Vasiljević.

Vujadin Savić je sa osam godina počeo da trenira fudbal u Crvenoj zvezdi, gde je prošao sve uzrasne kategorije. Do prvog tima bio je zamenik, a kasnije i kapiten svih selekcija omladinske škole Crvene zvezde. Savić je prošao i sve reprezentativne selekcije. Za mladu reprezentaciju Srbije je odigrao tri utakmice. Sa 17,5 godina je otišao na pozajmicu u FK Rad da bi pred sezonu 2009/10. ponovo obukao crveno-beli dres.

Nakon nekoliko nastupa u prvoj postavi na početku sezone, pada u drugi plan iako su svi predviđali da će biti jedan od nosilaca igre zbog kumovske veze njegovog oca, Duleta Savića sa tadašnjim trenerom Vladimirom Petrovićem Pižonom. Ni prolećna promena trenera i dolazak Ratka Dostanića na mesto stručnog štaba nije doprinela povratku mladog Savića u prvi tim. Savić je za Crvenu zvezdu odigrao 14 utakmica, bez golgeterskog učinka, a nastupao je i za reprezentaciju Srbije do 21. godine.

Pod takvim okolnostima mu je ponuđen novi ugovor tokom zimske pauze, na koji nije želeo da pristane zbog insistiranja da što češće bude na terenu. Nakon završetka sezone sportski direktor Ivan Adžić ponudio mu je novi ugovor, pri čemu je pred Vujadina postavljen ultimatum - ili da produži saradnju ili da bude prodat.

Tokom pregovora je i javno zatražio da će potpisati ako mu bude garantovano mesto u timu, što Zvezdini čelnici nisu mogli da mu ponude, pa su se na adresu Crvene zvezde ubrzo javili i engleski Mančester Siti i francuski Bordo.

Vujadin Savić je nakon kratih pregovora dogovorio saradnju sa FK Bordo, a vrednost čitavog transfera je, nezvanično, procenjena na oko milion i po evra.

Sa „Žirondincima” je bio četiri godine pod ugovorom, ali je odigrao samo osam utakmica. Dva puta je pozajmljen nemačkim klubovima Dinamu iz Drezdena i Arminiji iz Bilefelda.

Za engleski Votford je potpisao 2015., ali nije odigrao nijedan meč. Preselio se u Šerif iz Moldavije, gde je proveo dve godine. Odigrao je 45 utakmica i dao sedam golova. Osvojio je dve titule, i po jedan kup i superkup Moldavije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DELIJE GRME: Navijači Zvezde na Kalemegdanu slave uspehe košarkaša

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track