(VIDEO) MEKSIKANCI ODOLELI PORTUGALCIMA: Moreno šokirao evropskog šampiona u 91. minutu!
Foto: Foto: Reuters

VIDEO TEHNOLOGIJA PONIŠTILA GOL PEPEU

(VIDEO) MEKSIKANCI ODOLELI PORTUGALCIMA: Moreno šokirao evropskog šampiona u 91. minutu!

Fudbal -

Fudbalske reprezentacije Portugalije i Meksika igrale su u Kazanju nerešeno 2:2, u prvom kolu Grupe A Kupa konfederacija. Portugalija je dva puta vodila, ali je Meksiko oba puta stizao zaostatak, drugi u sudijskoj nadoknadi vremena. Strelci za Portugaliju bili su Rikardo Kvarežma u 34. i Sedrik Alveš u 86. minutu, a za Meksiko Havijer Ernandes u 42. i Ektor Moreno u 91.

Portugalija i Meksiko imaju po bod, a lider u grupi je domaćin takmičenja Rusija, koja je dan ranije sa 2:0 bila bolja od Novog Zelanda. Portugaliji je u prvom poluvremenu poništen gol pošto je akcija pregledana na video snimku. Pepe je postigao pogodak, koji nije priznat jer je snimak pokazao da je krilni fudbaler bio u ofsajdu.

Arbitar Nestor Pitana je priznao gol, Pepe se radovao sa saigračima, ali je argentinski sudija tražio loptu i potom je trebalo oko 30 sekundi da se donese odluka.

Svetske fudbalska federacija (FIFA) na Kupu konfederacija testira upotrebu video asistencija i želi da se one koriste na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track