(VIDEO) ŠAMPIONI ZAUVEK! Dan kada je Srbija pokorila svet
Foto: AP

na današnji dan

(VIDEO) ŠAMPIONI ZAUVEK! Dan kada je Srbija pokorila svet

Fudbal -

Na današnji dan 2015. godine fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 20 godina) postala je prvak sveta!

Golom Nemanje Maksimovića u 118. minutu Srbija je postala šampion sveta za fudbalere do 20 godina!

"Orlići" Veljka Paunovića napravili su još jedno u nizu čuda, u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina u Oklendu na Novom Zelandu, posle još jedne drame, savladali su favorizovani Brazil u produžecima - 2:1. Gol odluke postigao je Nemanja Maksimović u 118. minutu posle asistencije Andrije Živkovića.

U regularnom toku meča bilo je 1:1. Srbija je povela u 70. minutu pogotkom Staniše Mandića na centaršut Maksimovića, ali je to vođstvo "orlića" trajalo samo tri minuta, jer je Brazil izjednačio preko Andreasa Pereire. Ipak, kao i mnogo puta do sada, izabranici Veljka Paunovića nisu klonuli duhom, nije ih poremetio gol primljen brzo posle stečenog vođstva. Ogroman talenat, čelični karakter i disciplina i nesalomivi duh doveli su "orliće" na krov sveta!

Reprezentacija Srbije je prvi put učestvovala na Mundijalitu kao samostalna država i odmah postala šampion sveta! "Orlići" su sve četiri utakmice u eliminacionim borbama dobili posle produžetaka (ili penala)! To dovoljno govori o tome koliko su i mentalno i fizički superiorni. I kada bi se našli na ivici ambisa, mirno i samouvereno su uspevali da se dignu poput Feniksa iz pepela. To mogu samo najbolji, a naši "orlići" su najbolji na svetu. Imali su i malo sreće u pojedinim trenucima šampionata na Novom Zelandu, što je i normalno jer - sreća prati hrabre!

Sastavi:

SRBIJA: Rajković - Gajić, Veljković, Babić, Antonov - Zdjelar, Maksimović, Živković, S. Milinković-Savić (od 82. Jovanović) - Mandić (od 76. Gaćinović), Šaponjić (od 95. Ilić). BRAZIL: Žan - Žoao Pedro, Lusao, Marlon, Žorž - Jaja (od 74. Malkolm), Danilo - Gabrijel (od 90+1. Gabrijel), Boskilja (od 65. Andreas Pereira), Giljerme - Žan Karlos.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track