KRISTIJANO KULIRA NOVINARE: Ronaldo ne misli na porez, već samo na Rusiju
Foto: EPA

KUP KONFEDERACIJA

KRISTIJANO KULIRA NOVINARE: Ronaldo ne misli na porez, već samo na Rusiju

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je danas da njegovu ekipu očekuje veoma važan meč protiv Rusije na Kupu konfederacija i dodao da su svi igrači, uključujući i Kristijana Ronalda, fokusirani samo na tu utakmicu.

"Kristijano je igrač koji je potpuno motivisan da pomogne Portugalu kao što je uvek i radio. Sutra nas čeka veoma važna utakmica protiv Rusije. Svi igrači su koncentrisani na taj meč, Ronaldo je izuzetno koncentrisan na utakmicu koju ćemo sutra igrati", rekao je Santoš.

Ronaldo će se, prema navodima medija, 31. jula naći na ročištu pred španskim sudom zbog navodnih optužbi za utaju poreza. Fudbaler Real Madrida je optužen da je utajio 14,7 miliona evra poreza.

Kristijano Ronaldo je upravo zbog toga i danas bio glavna tema na konferenciji za novinare reprezentacije Portugala u Moskvi.

Novinari su ponovo ostali uskraćeni za njegovu izjavu. Ronaldo je potpuno ignorisao novinare kada je izašao na teren stadiona Spartaka i brzo se priključio saigračima iz reprezentacije na treningu.

Utakmica između Portugala i Rusije igra se sutra. Rusija je takmičenje počela pobedom nad Novim Zelandom, dok je Portugal odigrao nerešeno sa Meksikom.

Za razliku od selektora i igrača Portugala bilo je i onih koji su bili srećni što odgovaraju na pitanja o Ronaldu. Jedan od njih bio je i napadač Rusije Fedor Smolov.

"Mi nemamo igrača koji bi mogao da se takmiči sa Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom za Zlatnu loptu, ali mislim da nam i ne treba takav tip igrača. Teško je igrati kao tim kada imate takvog fudbalera u ekipi jer se sve vrti oko njega", rekao je Smolov.

Za većinu Rusa, Portugal budi loše uspomene, pošto je 2004. godine Rusija izgubila sa ubedljivih 7:1 u Lisabonu. Ronaldo je tada postigao dva gola. Utakmica izmedju Rusije i Portugala na Kupu konfederacija igra se sutra od 17.00.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track