PODGORIČANI SKROMNIH PRIMANJA: Leonardo plaćen kao ceo tim Budućnosti
Foto: Dado Đilas, Printscreen

LIGA ŠAMPIONA

PODGORIČANI SKROMNIH PRIMANJA: Leonardo plaćen kao ceo tim Budućnosti

Fudbal -

Najskuplji igrač rivala crno-belih Radomir Đalović, kao i još nekoliko fudbalera, godišnje zarađuje tek 30.000 evra, dok Brazilac prima pola miliona

Cela ekipa Budućnosti vredi kao jedan Partizanov igrač - Leonardo!

Da, dobro ste pročitali! Brazilac trenutno ima godišnja primanja u Humskoj 600.000 evra, dok je najveća mesečna plata u Budućnosti 2.500 evra i nju ima povratnik Radomir Đalović, kao i nekoliko igrača.

Neće biti problema

To je oko 30.000 evra godišnje. Ostali igraju za mnogo manje para, a neki i čak za nekoliko stotina. Gledano s tog aspekta, Partizan ne bi trebalo da ima problema u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ne čudi rezervisanost trenera Miroslava Đukića, jer je svestan da ovakvog protivnika njegovi igrači ne smeju potceniti.

Posebno što se revanš igra u Podgorici, a tamo je belgijski Genk posle 2:0 kod kuće poražen istim rezultatom, da bi prolaz izborio tek posle penala. S obzirom na kvalitet Leonarda, ako ostane, Đurđevića, Jankovića, Evertona, Tavambe i ostalih, Partizan ne bi trebalo da ima problema s prolazom.

Budžet 800.000 evra

Budućnost funkcioniše kao poluprivatan klub. Godišnji budžet ne prelazi 800.000 evra. Polovinu od te sume daje grad Podgorica, a drugu polovinu predsednik Žarko Burić sa firmom „Normal kompani“. Inače, Budućnost je pod čudnim okolnostima osvojila svoju treću titulu prvaka Crne Gore jer je Savez oduzeo šest bodova Zeti, koja je, po mišljenju javnosti, moralni šampion države.

foto: Printscreen

Florijana Zvezdin rival slab u Evropi

MALTEŽANI BUŠNI NA SVE STRANE

Crvena zvezda ne bi trebalo da ima problema sa malteškom Florijanom. Tako su Maltežani 2012. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope poraženi od švedskog Elfsborga ukupnim rezultatom 0:12.

Ipak, ovaj klub ostaće upisan u istoriji fudbala na Malti kao prvi koji je uspeo da prođe jedno kolo kvalifikacija. U sezoni 1993/94. u rundi pretkvalifikacija za Ligu šampiona Florijana je izbacila litvanski Ekranas ukupnim rezultatom 2:0, da bi zatim ispala od Porta.

Florijana je klub skromnog budžeta, ali i tradicije i rezultata u odnosu na Crvenu zvezdu. Klub je vlasništvo Rikarda Gaučija, bivšeg futsal reprezentativca Italije, sina nekadašnjeg gazde Peruđe Lučana Gaučija.

Prva zvezda tima je Italijan Mario Fontanela, a tu su i Argentinci Varela, Kijeza, Ruiz i Najar, kao i Senegalac Samb.

Kurir / Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: O čemu je Radonjić "kratko razmišljao" pre nego što je prihvatio poziv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track