(VIDEO) POCRVENEO KAPITEN ĐURĐEVIĆ: Orlići poraženi od Španije na oproštaju od Evropskog prvenstva
Foto: EPA

SRBIJA ZAVRŠILA UČEŠĆE SA JEDNIM BODOM

(VIDEO) POCRVENEO KAPITEN ĐURĐEVIĆ: Orlići poraženi od Španije na oproštaju od Evropskog prvenstva

Fudbal -

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je od Španije meč poslednjeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Poljskoj - 0:1 (0:1).

Utakmica u Bidgošću pred više od 12.000 gledalaca nije imala rezultatski značaj, jer je "crvena furija" još ranije obezbedila prvo mesto u grupi i plasman u polufinale, dok su "orlići" posle remija sa Makedonijom u drugom kolu znali da neće nastaviti takmičenje.

Izabranici selektora Nenada Lalatovića završili su učešće bez pobede, odnosno sa samo jednim osvojenim bodom. Posle Portugala, savladala ih je i Španija.

Lalatović je imao kadrovskih problema, pa je napravio dosta izmena u sastavu u odnosu na prethodne utakmice, a njegov španski kolega Albert Selades je promenio svih 11 startera iz meča sa Portugalom (3:1).

Srbija je odlično počela i u prvih 15 minuta propustila dve velike prilike, preko Veljkovića i Đurđevića. Kada ih nije iskoristila, naša reprezentacija je kažnjena u 38. minutu kada je Denis Suarez doveo Španiju u vođstvo. Odmah zatim "crvena furija" je imala stoprocentnu šansu, ali je Soler sa pet metara promašio gol.

foto: EPA

Špancima je posao u velikoj meri bio olakšan od 41. minuta kada je Đurđević isključen. Kapiten Srbije je u duelu laktom zakačio Merina, a litvanski sudija Mažeika mu je pokazao drugi žuti karton.

U drugom poluvremenu je ritam igre opao, pokušavali su "orlići" koliko su mogli da stignu makar do izjednačenja, ali nisu imali snage za to.

Istovremeno, u drugom meču Grupe B Portugal je pobedio Makedoniju 4:2, pa konačna tabela izgleda ovako: Španija 9, Portugal 6, Srbija 1, Makedonija 1.

Iz ove grupe u polufinale ide samo Španija, jer Portugal sigurno neće biti najbolja drugoplasirana selekcija.

foto: EPA

TOK MEČA:

87. minut - Druga izmena kod Srbije, Plavšić umesto Lukića.

85. minut - Dobar polušaj Živkovića, ali je Pau Lopez dobro intervenisao.

83. minut - VELIKA ŠANSA za ŠPANIJU! Majoral je pucao, a Manojlović sjajno odbranio!

73. minut - Živković je izvukao kontru i centrirao, Gaćinović je spustio loptu za Maksimovića, koji je pucao sa 20-ak metara, ali je golman Pau Lopez bio siguran.

71. minut - Prva izmena Lalatovića. Radonjića je zamenio Ristić.

67. minut - Posle duže vremena pretnja po gol Španije. Živković je uposlio Gaćinovića, koji je šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Merino.

59. minut - ŠANSA za ŠPANIJU! Odriozola je probio po desnom krilu i centrirao, Vilijams je šutirao glavom, ali pored gola.

56. minut - Zvanični spiker je objavio da je na tribinama malo više od 12.000 gledalaca.

46. minut - ŠANSA za ŠPANIJU! Manojlović je pogrešio, dao je loptu Denisu Suarezu, ali se srpski golman iskupio odbranivši pokušaj španskog kapitena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1!

41. minut - CRVENI KARTON ZA ĐURĐEVIĆA! Kapiten Srbije je u duelu laktom zakačio Merina, a litvanski sudija Mažeika mu je pokazao drugi žuti karton.

40. minut - VELIKA ŠANSA za ŠPANIJU! Soler je sa pet metara prebacio gol!

38. minut - GOOOLLL - 0:1! "Orlići" su promašili velike šanse, pa ih je kaznio Denis Suarez. Odriozola je odigrao dupli pas sa Vilijamsom, onda poslao loptu u kazneni prostor, Suarez je naleteo na nju i zakucao je u mrežu.

33. minut - Kiša sve jače pada...

26. minut - Denis Suarez je zapretio. Kapiten Španije na ovom meču ušao je u kazneni prostor, iskosa sa desne strane, pa iako pozicija nije bila povoljna, snažno je šutirao - u spoljnji deo mreže.

24. minut - ŠANSA za SRBIJU! Ponovo opasan napad "orlića". Đurđević je želeo da proigra Živkovića, ali je lopta ostala van domašaja fudbalera Benfike, a da ju je primio, to bi bio "zicer".

21. minut - Prvi žuti karton, dobio ga je Đurđević zbog oštrog starta nad Gajom.

18. minut - ŠANSA za ŠPANIJU! Majoral je izašao sam pred Manojlovića, ali je srpski golman sjajno intervenisao.

15. minut - ŠANSA za SRBIJU! Sada je i Đurđević propustio veliku priliku. Imao je vremena kapiten Srbije da se namesti, kada je izašao pred španskog golmana, ali je šutirao "iz prve" i Pau je odbranio.

9. minut - Prvi opasan napad Španije - Antonov je izblokirao udarac Vilijamsa.

4. minut - VELIKA ŠANSA za SRBIJU! Posle kornera sa desne strane, lopta je došla do Veljkovića, koji je promašio gol sa dva, tri metra!

4. minut - Prvi opasan napad "orlića". Gaćinović je centrirao, Đurđević je bio spreman da loptu pošalje u gol, ali je ispred njega intervenisao Merino.

SASTAVI:

S obzirom na to da utakmica nema rezultatski značaj ni za jednog od rivala, oba selektora načinila su veliki broj izmena u sastavima u odnosu na prethodne mečeve. Albert Selades je promanio svih 11 igrača!

Nenad Lalatović nije mogao da računa na Marka Grujića zbog žutih kartona.

SRBIJA: Manojlović - Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov - Lukić, Maksimović, Gaćinović - Živković, Radonjić, Đurđević;

ŠPANIJA: Pau - Odriozola, Gonzales, Merino, Hoze Gaja - Suarez, Ernandez, Soler - Ojarzabal, Majoral, Vilijams.

Španci žele "osvetu", jer su je "orlići" pre tri godine eliminisali u baražu za prošlo Evropsko prvenstvo. Posle 0:0 kod kuće, naša reprezentacija je pobedila 2:1 u Kadizu.

Srbija je u prvom kolu poražena od Portugala 0:2, a u drugom je remizirala sa Makedonijom 2:2.

Španija je dobila oba prethodna meča, protiv Makedonije 5:0 i Portugala 3:1, i overila je prvo mesto, samim tim i plasman u polufinale.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track