(VIDEO) NEVEROVATNA NOĆ ČILEANSKOG GOLMANA: Podvig Klaudija Brava podsetio na jednog Rumuna koji je sam pobedio protivničku ekipu
Foto: EPA Sergey Dolzhenko

PROTIV NJIH NIKAKO

(VIDEO) NEVEROVATNA NOĆ ČILEANSKOG GOLMANA: Podvig Klaudija Brava podsetio na jednog Rumuna koji je sam pobedio protivničku ekipu

Fudbal -

Fudbaleri Čilea igraće u finalu Kupa konfederacija, jer su u polufinalu savladali Portugal boljim izvođenjem penala - 3:0.

Heroj Čilea je golman Klaudio Bravo! Kapiten je odbranio sva tri udarca Portugalaca sa bele tačke, a s obzirom na to da su Čileanci bili precizni u uvodne tri serije, šampion Južne Amerike je stigao do finala - 3:0. Bravo je zaustavio šuteve Kvarežme, Mutinja i Nanija, dok su mrežu tresli Vidal, Aranguiz i Sančez.

Klaudio Bravo je ovim podvigom podsetio na rumunskog golmana Helmuta Dukadama koji je daleke 1986. godine bio nepremostiva prepreka za protivničke fudbalere koji su šutirali sa bele tačke.

Helmut Dukadam, golman rumunske Steaue, je u finalu Kupa šampiona 1986. godine , u odlučujućoj penal seriji odbranio sva četiri jedanaesteraca igračima Barselone i tako doneo po prvi put ovaj trofej u istočni deo Evrope. Pogledajte kako je jedan čovek sam pobedio Barselonu.

Čileanci će se u nedelju u 20 sati u Sankt Peterburgu za trofej boriti sa pobednikom drugog polufinala između Nemačke i Meksika (četvrtak, 20.00), dok će poraženi u 14 sati u Moskvi igrati protiv Portugala za treće mesto.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA Sergey Dolzhenko

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko je najskuplje Zvezdino pojačanje u poslednjih 20 godina?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track