KAZAHSTANCI IGRAJU PRLJAVO: Zvezda bez stranaca na Irtiš!
Foto: Dado Đilas

VELIKI PROBLEM ZA CRVENO-BELE

KAZAHSTANCI IGRAJU PRLJAVO: Zvezda bez stranaca na Irtiš!

Fudbal -

Crvena zvezda se suočava sa velikim problem pred put u Pavlodar na prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Zvezdini stranci Ričmond Boaći, Gelor Kanga, Abraham Frimpong i Džon Ruiz ne mogu da dobiju vizu za ulazak u Kazahstan, saznaje Kurir.

Kazahstan nema ambasadu u Beogradu, najbliža je u Budimpešti, a procedura za dobijanje vize je 15 dana! I mora lično da se ode!

Crvena zvezda je na vreme kontaktirala Irtiš, još 21. juna, iznoseći ovaj problem, a odgovor je dobila tek danas, a on je glasio: Vize se bez problema mogu izvaditi na aerodromu u Astani!

Podsetimo, crveno-beli ne gostuju u Astani, već u Pavlodaru, gde vize nije moguće dobiti, a Kazahstanci ne žele da izađu u susret srpskom timu i pošalju nekog iz glavnog grada ko bi mogao da im reši problem. Čak su do te mere bezobzirni da predlažu da stranci krenu dan pre ekipe, da idu preko Frankfurta i Astane, da bi dobili vizu?!

Zvezda se obratila i UEFA, koja je kontaktirala Fudbalski savez Kazahstana, ali bez rezultata. "Evropska kuća fudbala" do sada nije preuzela još koraka.

Crveno-beli su se sa sličnim problemom suočili pre dve godine, ali su tada stranci dobili vize na aerodormu u Almatiju.

Očigledno je da Kazahstanci pokušavaju da oslabe tim Vladana Milojevića da nesportski način.

Irtiš i Zvezda sastaće se u četvrtak u 16 sati po srednjeevropskom vremenu u Pavlodaru. Revanš je nedelju dana kasnije u Beogradu.

(Aleksandar Radonić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: 2cm kobnih za Španovićevu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track