NAPAD NA LIGU EVROPE: Zvezdo, sad se pokaži
Foto: Nebojša Mandić

CRVENO - BELI DANAS IGRAJU PROTIV IRTIŠA

NAPAD NA LIGU EVROPE: Zvezdo, sad se pokaži

Fudbal -

Trener Vladan Milojević brine kako će se fudbaleri oporaviti od umora i dugog putovanja i spremiti za veoma važnu utakmicu u Kazahstanu

Fudbaleri Crvene zvezde danas (16.00) igraju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Irtiša u Kazahstanu.

Pre dve godine crveno-beli su se kao bosi po trnju proveli protiv Kairata, pa postoji određena doza poštovanja prema protivniku iz Azije. Trener Vladan Milojević objasnio je da će njegova ekipa odmah po dolasku u Pavlodar otići u hotel, na spavanje, posle osam sati leta i pređenih 4.134 kilometara.

- Iskustva evropskih ekipa, koja su putovala na tako daleke destinacije, s pomenutom vremenskom razlikom, kazuju da je reč o šokovima u organizmu koje ne možete da kontrolišete. Nisam stručnjak, ne mogu da objasnim šta se dešava, ali smo baš iz tog razloga odlučili da imamo najmanji mogući period prilagođavanja na uslove u Kazahstanu. Trudićemo se da legnemo i spavamo po našem vremenu i odigramo utakmicu - rekao je Milojević.

Trener Crvene zvezde apostrofira dobru atmosferu u ekipi i problem koji su stranci Boaći, Kanga, Frimpong i Ruiz imali zbog viza.

- Moram da ih pohvalim! Meni i Mrkeli su sva četvorica rekla da za njih ne bi bio problem i tri dana da putuju. Spremni su i orni. Nisu nezadovoljni. Prihvatili su sve kao profesionalci i to me raduje. Vidi se njihova velika želja. Inače, dosta faktora ce me opredeliti za prvih 11. Ne mora da znači da su oni koji budu izašli na teren najbolji jer plan i zamisli zavise od protivnika - jasan je Milojević.

foto: Printscreen

Kurirova anketa

OBEĆAJ NEŠTO LUDO U SLUČAJU PLASMANA U LIGU EVROPE

Vujadin Savić

Ma može šta god, samo da uđemo u grupu. Ali rano je da razmišljamo o njoj, idemo korak po korak. Prvo moramo da izbacimo Kazahstance. Dug je put, ali bitno je da verujemo u sebe. Osećam podršku i to je najbitnije..

Dušan Anđelković

Uf, nisam razmišljao u tom pravcu, ali najmanji problem, uradiću šta treba samo da uđemo u Ligu Evrope. Možda ne bih skakao s padobranom kao što je obećao Novak Đoković u slučaju osvajanja Dejvis kupa, ali nešto drugo može.

Damir Kahriman

Klub je ispred svega, pa tako svi u njemu želimo plasman u Ligu Evrope. Ne pada mi na pamet ništa ludo što bih obećao da ću uraditi u slučaju uspeha i ulaska u grupnu fazu, ali ako treba da se skače i s padobranom, može, što da ne.

G. A.

Kurir / Pavlodar

Goran Anđelković Specijalni izveštač

Foto: Nebojša Mandić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track