POČINJE SUPERLIGA SRBIJE: Vojvodina i Čukarički otvaraju nacionalno takmičenje
Foto: Fonet AP

STARTUJE NOVA SEZONA

POČINJE SUPERLIGA SRBIJE: Vojvodina i Čukarički otvaraju nacionalno takmičenje

Fudbal -

Utakmicom između Vojvodine i Čukaričkog danas, posle dva meseca pauze, počinje takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a glavni favoriti za osvajanje titule ponovo su najveći rivali, Partizan i Crvena zvezda.

Lopta na superligaškim terenima zakotrljaće se večeras od 20.00 na "Karađorđu" kada će Vojvodina ugostiti Čukarički.

Novosadska ekipa u domaći šampionat ulazi posle rane eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evropa, ali je trener Nenad Vanić najavio borbu za šampionsku titulu. S druge strane, i ekipa s Banovog Brda želi što bolji plasman i svakako će se boriti za mesto koje vodi u Evropu.

Titulu šampiona brani Partizan, a najveći konkurent će mu ponovo biti Crvena zvezda. Oba kluba u novu sezonu ulaze sa novim trenerima, Miroslavom Djukićem i Vladanom Milojevićem, ali sa istim ambicijama - osvajanje 28. titule prvaka države.

Partizan sutra u prvom kolu dočekuje novajliju u ligi, ekipu Mačve, dok Zvezda na svom terenu igra protiv Radničkog iz Niša u nedelju.

Visokom plasmanu nadaju se i u kruševačkom Napretku, koji u prvom kolu dočekuje Rad. Bez obzira na eliminaciju od Intera iz Bakuaa u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, uspeh iz prethodne sezone u Super ligi želeće da ponovi i Mladost. Lučanci u prvom kolu dočekuju još jednog novajliju, ekipu Zemuna.

Propozicije takmičenja nisu promenjene u odnosu na prošlu sezonu. I ove sezone će se igrati 30 kola po dvokružnom sistemu, a nakon toga sledi podela bodova i lige i plej-of i plej-aut.

Parovi prvog kola:

Petak:

Vojvodina - Čukarički (20.00)

Subota:

Partizan - Mačva (19.00)

Javor - Borac (20.00)

Spartak - Bačka (20.00)

Voždovac - Radnik (20.00)

Napredak - Rad (20.00)

Mladost - Zemun (20.00)

Nedelja:

Crvena zvezda - Radnički Niš (19.00)

kurir.rs / Beta

foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Počelo prvenstvo. Šta je Zvezdi i Partizanu važnije od fud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track