ČAST: CSKA ispratio Bambija Tošića
Foto: Profimedia

ZBOGOM I HVALA

ČAST: CSKA ispratio Bambija Tošića

Fudbal -

Uoči meča protiv Lokomotive (1:3) Bambi izašao na teren, a navijači ga dugo pozdravljali ovacijama

Proveo je Zoran Bambi Tošić sedam godina u ekipi CSKA i za to vreme s „armejcima“ iz Moskve osvojio tri nacionalna prvenstva i dva puta kup, zbog čega su Moskovljani odlučili da mu prirede oproštaj za pamćenje.

Spektakl za kraj

Uoči utakmice tamošnjeg šampionata protiv ekipe Lokomotive, Bambi je pozvan da izađe na teren, a navijači su ga dočekali ovacijama. Da cela situacija bude još simboličnija, srpski reprezentativac je golom upravo protiv ovog rivala u spektakularnom finišu sezone 2013/14. doneo titulu ekipi CSKA, zbog čega ga navijači obožavaju. Oni su želeli da Tošić ovog leta produži ugovor, podržavali su ga na društvenim mrežama, ali dve strane nisu uspele da se dogovore, pa je rastanak bio neminovan. Ipak, sedam divnih godina niko ne može da otme iz sećanja kako Bambiju tako i armiji navijača CSKA.

Sve za CSKA

- Bio je to jako čudan osećaj za mene. Navikao sam da igram na ovom terenu, a sad sam bio u nekom drugom svojstvu. Igranje za CSKA uvek sam smatrao za privilegiju i čast, pokušavajući da uvek dajem sve od sebe za ovaj klub i navijače. Doživeo sam mnogo sjajnih trenutaka, a najupečatljiviji je naravno taj gol protiv Lokomotive, kad smo osvojili titulu - rekao je Bambi u izjavi za zvanični klupski sajt CSKA.

Pravac Turska

GALATA NOVA DESTINACIJA

Za usluge Zorana Tošića dugo je bio zainteresovan Arsenal iz Tule, na čijoj klupi sedi bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović, ali prema pisanju turskih medija, srpski reprezentativac će naredne dve godine provesti u ekipi Galatasaraja. Klub iz Istanbula je prihvatio da popularnom Bambiju godišnje isplaćuje po dva miliona evra, a saradnja bi trebalo da bude ozvaničena narednih dana.

Kurir / Konstantin Radulović

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track