FRKA U NAJAVI Alarmantno saopštenje Partizana: Pristalice Olimpijakosa su u Beogradu, Delije došle u posed ulaznica i hoće na utakmicu
Foto: Dado Đilas

Mogući neredi

FRKA U NAJAVI Alarmantno saopštenje Partizana: Pristalice Olimpijakosa su u Beogradu, Delije došle u posed ulaznica i hoće na utakmicu

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem sve nekoliko sati uoči početka prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Olimpijakosa (20.45).

Iako je dogovor dva kluba, postignut pod okriljem UEFA, da gostujući navijači ne mogu da prisustvuju meču, crno-beli imaju saznanja da će dogovor biti izigran.

"FK Partizan ovim putem obaveštava javnost da ima saznanja da je uprkos dogovoru FK Partizan i FK Olimpijakos, postignutim pod okriljem UEFA koji se tiče neprisustvovanja gostujućih navijača na utakmicama u Beogradu i Atini, određeni broj pristalica FK Olimpijakos prisutan u Beogradu. Takođe, postoje informacije da su određene pristalice FK Crvena Zvezda došle u posed ulaznica za večerašnju utakmicu i da imaju nameru zajedno sa grupom pristalica FK Olimpijakos, a uprkos zvaničnim stavovima oba kluba i zabrani UEFA, prisustvuju večerašnjoj utakmici."

Klub iz Humske je obavestio javnost da neće dozvoliti ulaz pristalicama Crvene zvezde i Olimpijakosa.

"FK Partizan obaveštava javnost da pristalicama FK Olimpijakos i FK Crvena Zvezda neće biti dozvoljen ulaz na stadion Partizana. Ova odluka je doneta jedino u cilju sprečavanja gotovo sigurnih sukoba koji bi nastali na stadionu. Izvesnost sukoba postoji zbog činjenice da su navijači FK Partizan kupovali ulaznice za sve sektore na stadionu, uključujući i sektor uobičajeno predviđen za gostujuće navijače, što je u skladu sa dogovorom sa UEFA, o neprisustvovanju gostujućih navijača na obe utakmice.

FK Partizan će licima kojima neće biti dozvoljen ulaz na stadion, u skladu sa gore navedenom odlukom, a koja imaju uredno kupljenu ulaznicu, refundirati novac.

Posebno ističemo da je jedini motiv donošenja ove odluke isključivo potpuna bezbednost gledalaca i učesnika, te odigravanje večerašnje utakmice u isključivo sportskim i regularnim uslovima.

Uvereni smo da će pripadnici MUPa Srbije preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i tako uspeti da sprovedu u delo odluku FK Partizan koja je doneta po preporuci UEFA i dogovoru oba kluba."

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovo veče istine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track