DARKO KOVAČEVIĆ: S Hasijem ne pričam o Kosovu
Foto: FK Partizan

FUNKCIONER OLIMPIJAKOSA O ODNOSIMA S ALBANCEM

DARKO KOVAČEVIĆ: S Hasijem ne pričam o Kosovu

Fudbal -

Proslavljeni srpski fudbaler i aktuelni funkcioner atinskog kluba tokom boravka u Beogradu imao samo reči hvale za saradnika poreklom iz Đakovice, koji ponosno tvrdi da Kosovo nije Srbija

Proslavljeni srpski fudbaler i aktuelni funkcioner Olimpijakosa Darko Kovačević potvrdio je tačnost davno izrečenog stava da su sportisti „operisani“ od šovinizma.

Za bivšeg golgetera je njegov saradnik u Olimpijakosu Besnik Hasi pre svega dobar čovek i stručnjak, pa tek na kraju, ako je to nekome bitno, treba istaći podatak da je trener atinskih crveno-belih Albanac iz kosovskog grada Đakovice.

foto: FK Partizan

Bez straha na JNA

- Ne treba da gledamo ko je odakle. Besnik Hasi je pre svega dobar čovek i veoma dobar trener. Inteligentan je, poznaje srpski fudbal, trenirao je srpske igrače i u Anderlehtu i sada u Olimpijakosu. Nismo uopšte razgovarali na tu temu. Niti je tražio ikakav savet, niti sam osetio potrebu da mu išta kažem. Trener Olimpijakosa je profesionalac - rekao je Darko Kovačević za Žurnal.

Hasi je karijeru počeo u Liriji iz Prizrena, da bi ratnu sezonu 1991/92. završio u dresu pančevačkog Dinama kao pozajmljeni igrač NK Zagreb. U Anderlehtu je igrao zajedno s Nenadom Jestrovićem i Goranom Lovreom, a kao trener je, deset godina kasnije, prihvatio Aleksandra Mitrovića u svoju ekipu. Po preuzimanju Olimpijakosa, na zahtev grčkog novinara da se predstavi, on je ponosno rekao da je sa Kosova iz Albanije.

foto: FK Partizan

Mitar ga pamti

- Hasi mi je pomogao da se oslobodim stresa. Pozvao me je jedno veče i objasnio mi da sve dolazi iz glave, i posavetovao mi šta treba da radim. Zato mogu samo da zahvalim treneru za sve što je učinio za mene. On mi je kao drugi otac - rekao je svojevremeno Mitrović o Hasiju.

foto: FK Partizan

Antologijska fotografija

ĐANI, SAVO I JA BILI SMO „KRIMINALCI POČETNICI“

Još se prepričava, iako je prošlo skoro dve decenije od trenutka nastanka fotografije, kako su izgledali na proslavi jesenje titule Partizana Saša Ćurčić, Savo Milošević i nesuđeno pojačanje crno-belih iz zrenjaninskog Proletera. Nedugo potom Kovačević se obreo na Marakani, a sve što se dešavalo kasnije ušlo je u istoriju crveno-belih:

- Kako se ne bih sećao, imam tu fotografiju... Bili smo obučeni kao kriminalci početnici ranih devedesetih - slikovito je i uz osmeh Darko Kovačević rekao za Žurnal.

Kurir / Dejan Petković

Foto: FK Partizan

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Đukiću, pa ko je kriv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track