ZVEZDA SPREMNA DA SRUŠI LOŠU TRADICIJU Milojević: Sparta najteži ispit do sada
Foto: Crvenazvezdafk.com

CRVENO-BELI MOTIVISANI

ZVEZDA SPREMNA DA SRUŠI LOŠU TRADICIJU Milojević: Sparta najteži ispit do sada

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred duel protiv Sparte iz Praga, kaže da se njegov tim nalazi pred najteži ispitom ove sezone i da se nada da će uz veliku motivaciju i želju prikazati partiju koja će doneti pozitivan rezultat.

"Znamo šta za nas znači naredna utakmica, mnogo smo motivisani i vlada dobra atmosfera u ekipi. Sparta ima jako kvalitetan tim sa trenerom Stramaćonijem koga poznajem iz Grčke, disciplinovani su i fizički snažni. Očekujem dobar meč, daćemo sve od sebe da uz veliku podršku navijača pružimo dobru partiju", rekao je Milojević.

On je dodao da izuzev suspendovanog Slavoljuba Srnića računa na sve igrače.

"Još uvek nisam odlučio ko će ga zameniti, imam neke dileme", poručio je Milojević i dodao da su poslednja pojačanja Borjan, Rodić i Radonjić fizički spremni za sutrašnji duel.

Na pitanje da li je veći pritisak na Zvezdi što deceniju nije igrala u grupnoj fazi Lige Evrope ili na Sparti posle tri sezone zaredom u tom takmičenju, Milojević je odgovorio:

"Tradicija postoji da bi se srušila, videćemo šta će se desiti. U Zvezdi se stalno traži da se pobeđuje, da je drugačije ne bi bila kakva jeste. Od mene nećete čuti obećanja, takav sam, naša obaveza je da damo sve od sebe, a neke stvari moraju da se zasluže".

Milojević je najavio da će se ekipa držati svog stila protiv Sparte i da ne želi konfuziju.

"Jeste je stvar šta mi hoćemo, a druga šta donese meč. Imamo naš stil igre koji ćemo forsirati, ali ono što planirate nije baš kako želite. Neću konfuziju, Sparta će tražiti da nas uvuče u njihov ritam. Napravili su jak tim, naš Plavšić je otišao. Žele da prekinu dominaciju konkurenata u Češkoj, imaju najviše ciljeve, jači su nego prošle sezone, ali svaka ekipa ima vrline i mane. Moramo da odgovorimo istim oružjem. Mislim da će biti totalno drugačija utakmica u odnosu na Florijanu i Irtiš".

On se osvrnuo i na ulogu doskorašnjeg fudbalera Crvene zvezde, a sada Sparte Srđana Plavšića.

"Ostavio je dubok trag, mnogo je značio Zvezdi. Njegove karakteristike najavljuju domete velikog igrača. Nadam se da neće imati svoj dan, njegovo poznavanje nas je nekad prednost, a nekad mana", zaključio je trener crveno-belih.

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Sparte igra se sutra od 20.30 na stadionu Rajko Mitić.

kurir.rs / Tanjug

foto: Crvenazvezdafk.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Đukiću, pa ko je kriv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track