GROBARI SU U ČUDU: Veliki navijač Partizana ih poziva da podrže Zvezdu! Mnogi su ga napali, a evo koji je razlog za to
Foto: Crvena zvezda

Žustro na tviteru

GROBARI SU U ČUDU: Veliki navijač Partizana ih poziva da podrže Zvezdu! Mnogi su ga napali, a evo koji je razlog za to

Fudbal -

Proslavljeni srpski reditelj Srđan Dragojević, iako osvedočeni navijač Partizana i bivši član Skupštine crno-belih pozvao je putem društvenih mreža sve Grobare, da u duelu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope podrže Crvenu zvezdu, koja u prvom meču dočekuje prašku Spartu.

Iako je ovaj Dragojevićev gest naišao i na negativne komentare, ako se pogleda trenutna pozicija Partizana na listi UEFA ovakav poziv je krajnje logičan.

Pošto je Partizan u kvalifikacijma za Ligu šampiona porazom od Olimpijakosa u Beogradu od 3:1, značajno umanjio šanse za pročlaz dalje, crno-beli već moraju da razmišljaju o plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tu, po trenutnoj situaciji njihov klub neće biti među nosiocima, jer će, ukoliko svi favoriti iz kvalifikacija za 3. kolo Lige šampiona i Lige Evrope prođu dalje, biti drugi ispod crte.

Dakle, Partizanu je potrebno minimum dva iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, odnosno da klubovi koji su iznad crte budu eliminisani od ekipa sa slabijim koeficijentom. Tu je poenta Dragojevićevog poziva Grobarima.

Zvezda bi mogla da bude jedan od takvih klubova, jer bi njeno eventualno iznenađenje i eliminacija Sparte značila da se Partizan pomera za jedno mesto iznad, pa bi mu bilo potrebno još jedno iznenađenje.

Ipak, problem mogu da budu kvalifikacije za Ligu šampiona, jer kako Partizanu odgovaraju iznenađenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, tako mu ne odgovaraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Svako iznenađenje tamo, značilo bi da se jače ekipe prebacuju u kvalifikacije za Ligu Evrope, pa bi se Partizan pomerio mesto ispod.

Kurir sport, Foto: crvenazvezdafk.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni će istrčati na teren protiv Sparte

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track