POSEBNI HVALI MATIĆA Murinjo: Bio je odličan, doneo nam je sigurnost u igri
Foto: Reuters

PORTUGALAC CENI SRBINA

POSEBNI HVALI MATIĆA Murinjo: Bio je odličan, doneo nam je sigurnost u igri

Fudbal -

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo pohvalio je igru srpskog fudbalera Nemanje Matića u porazu od Real Madrida u Superkupu Evrope.

Matić je od dolaska iz Čelsija za 45 miliona evra upisao prvi zvaničan nastup za Junajted u meču u Skoplju u kojem je Real slavio 2:1 i odbranio prvi trofej u novoj sezoni.

"Bio je veoma dobar. Kada je Real napadao bilo je veoma teško za naš vezni red, a u našoj kontroli Matić je bio odličan, posebno u drugom poluvremenu. Radio je ono što želimo, precizan pas, donosio nam je sigurnost i balans. Nemanja je iskusan igrač sa sjajnim karakteristikama", rekao je Murinjo.

Portugalac je bio zadovoljan i partijom kompletnog tima, istakavši da je prvi gol Reala bio neregularan i da bi se stvari drugačije odvijale da je bio VAR sistem.

"Real je dao gol iz ofsajda i da se koristila nova tehnologija rezultat bi bio 1:1", naveo je Murinjo.

Kako je naglasio, u Premijer ligi Mančester Junajted neće imati tako snažnog protivnika kao što je Real Madrid.

"Bilo nam je teško da pariramo njihovom vežnom redu, osim možda u drugom poluvremenu kada smo im u nekoliko navrata zadali probleme. Raduje me reakcija igrača posle 0:2, mogli smo čak i do izjednačenja, ali je Rašford propustio lepu priliku", zaključio je Murinjo.

kurir.rs / Tanjug

foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NAJVIŠE SE PLAŠE SRBINA I PORTUGALCA: Navijači Reala najjače izviždali Matića i Murinja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track