SUPERKUP ŠPANIJE: Ronaldo napada i Barselonu!
Foto: REUTERS/Ognen Teofilovski

PORTUGALAC SPEMAN

SUPERKUP ŠPANIJE: Ronaldo napada i Barselonu!

Fudbal -

Najbolji fudbaler sveta i napadač Real Madrida Kristijano Ronaldo spreman je za utakmicu sa Barselonom u Super kupu Španije.

Ronaldo je ovog leta imao produženi odmor jer je u junu učestvovao sa reprezentacijom Portugala na Kupu konfederacija. On je zbog toga propustio turneju Reala po Americi, uključujući i utakmicu protiv Barselone u Majamiju, koju su Katalonci dobili sa 3:2.

Portugalac se treninzima vratio početkom avgusta, ali je u utakmici Super kupa Evrope protiv Mančester junajteda, koja je pripala njegovo timu sa 2:1, igrao samo u poslednjih 10 minuta.

To znači da bi Ronaldo trebalo da bude u startnoj postavi Reala za Super kup Španije u nedelju, kada Madridjani gostiju Barseloni na Kamp nouu u prvoj utakmici. Revanš će se igrati 16. avgusta u Madridu.

Jedna od ključnih stvari u prošloj sezoni, u kojoj je Real osvojio titule u Ligi šampiona i prvenstvu Španije, je bila odluka trenera Zinedina Zidana da na nekim utakmicama odmori Ronalda.

On je zato u završnici sezone bio u odličnoj formi, postigavši dva gola u finalu Lige šampiona protiv Juventusa, a jednom se upisao i u listu strelaca u poslednjem kolu protiv Malage.

Trener Zidan je po osvajanju Super kupa Evrope rekao da ekipa želi da nastavi seriju pobeda, kao i da će predstojeća sezona biti izuzetno teška, jer već u nedelju ima "komplikovan meč".

Zidan za prvi meč protiv Barselone neće moći da računa na Luku Modrića, koji će odradjivati kaznu iz Super kupa 2014. godine.

Barselona, koja je do Super kupa Španije došla osvajanjem Kupa kralja, u nedelju će igrati prvu takmičarsku utakmicu u sezoni, a drugu od odlaska Nejmara u Pari Sen Žermen za rekordnih 222 miliona evra.

Katalonci su u ponedeljak već igrali bez Nejmara protiv brazilskog Šapekoensea, ali taj duel više je bio u čast žrtava poginulim u avionskoj nesreći prošle godine, nego što je bila priprema za Real.

Dobra stvar u pobedi Barselone od 5:0 nad Šapekoenseom je bilo i izdanje Žerarda Deulofeua, koji dolazi kao zamena za Nejmara. Ovaj 23-godišnji Španac sada ima priliku da se izbori za mesto u startnih 11 kod novog trenera Barselone Ernesta Valverdea.

Novi trener Barselone, Valverde, ranije ove nedelje ocenio je da je njegova ekipa imala odličnu predsezonu i dodao da "prava stvar počinje u nedelju". "Ta utakmica i taj trofej su jako bitni. Mislim da smo spremni", rekao je Valverde.

U Barseloni se nadaju da će njihov najbolji igrač Lionel Mesi ponoviti sjajno izdanje iz aprilskog "El Klasika", kada Katalonci nisu mogli da računaju na Nejmara zbog suspenzije. Argentinac je tada postigao dva gola, uključujući i odlučujući za trijumf od 3:2 nad Madridjanima.

Prva utakmica Super kupa Španije izmedju Barselone i Real Madrida igraće se u nedelju od 22.00 na stadion Kamp nou.

kurir.rs / Beta

foto: REUTERS/Ognen Teofilovski

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko Đukiću drma Stolicu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track