(FOTO) PARTIZAN DOČEKUJE VIDEOTON U LIGI EVROPE Đukić: Ne razmišljam o eliminaciji, ekipa je u usponu
Foto: Kurir Sport/Konstantin Radulović

U CRNO-BELOM SVI OPTIMISTI

(FOTO) PARTIZAN DOČEKUJE VIDEOTON U LIGI EVROPE Đukić: Ne razmišljam o eliminaciji, ekipa je u usponu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana dočekuju Videoton u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope i tim povodom na stadionu u Humskoj održana je konferencija za medije.

Svoja očekivanja pred meč sa Videotonom izneli su trener Miroslav Đukić i prvotimac Bojan Ostojić.

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da je optimista pred dvomeč sa Videotonom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evropa i istakao da crno-beli imaju kvalitet za prolaz u grupnu fazu tog takmičenja.

"Mislim da smo svi svesni da se nalazimo pred važnom utakmicom za klub, za nas sve, tako i prilazimo toj utakmici, veoma ozbiljno. Prolaz u grupnu fazu je za nas veoma bitan, tako da ćemo sve učiniti da tako bude. Znamo da imamo teškog protivnika, ali sve ćemo učiniti da obradujemo naše navijaće i plasiramo se u Ligu Evropa koja nam je veoma potrebna", rekao je Đukić.

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Videoton u prvoj utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evropa. Utakmica se igra od 21.00 bez prisustva publike.

Ekipu Videotona sa klupe predvodi Marko Nikolić koji je prošle sezone bio trener Partizana. Novinare je zanimalo da li će crno-belima veći problem biti Nikolić ili ekipa Videotona.

"Veći problem je ekipa Videotona, kao što je i njima veći problem Partizan nego trener. I mi znamo sve o njima, nije to nikakva tajna. Mislim da će glavnu reč imati igrači. Meni je najbitnija moja ekipa, ne bavim se tuđom", rekao je Djukić. ; Trener šampiona Srbije je naveo da je optimista pred dvomeč sa Videotonom.

"Ja sam uvek optimista, ne razmišljam o porazu, moj mentalitet mi to ne dozvoljava. Verujem u ekipu, dobro radimo i na dobrom smo putu. Imamo ozbiljnog rivala koji je dobar kao i mi, ali ja sam optimista i razmišljam o pobedi jer imamo dobru ekipu koja je spremna da prodje u sledeću rundu", rekao je Đukić.

Trener Partizana je naveo da će njegova ekipa napasti Videoton, ali i da će biti oprezna, da neće srljati.

"Partizan uvek igra napadački, ja drugačiji Partizan ne znam. Nikad ne idemo da jurišamo, nikad ne napadamo sa 'ura', ali uvek je potrebna i doza opreznosti. To je Partizan koji ja želim i koji ću forsirati dok sam ovde. Moj Partizan mora da bude spreman da vodi utakmicu, da napada, ali i da svi budu spremni za odbranu, prvi napadači", rekao je Đukić.

On je naveo da su, osim Nebojše Kosovića i Alena Stevanovića, svi igrači spremni za meč. Djukić je dodao da su juče trening bez problema odradili i Uroš Djurdjević i Everton i da i njih dvojica konkurišu za tim.

U konkurenciji za tim je i najnovije pojačanje Partizana, golman Vladimir Stojković. Na pitanje ko će biti medju stativama, Đukić je prvo uz osmeh odgovorio: "Golman".

"Imamo ih pet za sada, videćemo, odlučićemo demokratski, da li ćemo izvlačiti iz šešira... Stojković je veoma bitan za ekipu, iskusan je, ima iza sebe veliki broj velikih utakmica. Veoma je bitno samo njegovo prisustvo", dodao je Đukić.

Sutrašnji meč će se odigrati praznim tribinama zbog kazne UEFA.

"To je neprirodno, da igraš pred praznim tribinama, deluje sablasno igrati utakmicu ; te važnosti pred praznim tribinama, ali šta je tu je. Biće neobično igrati na našem stadionu bez velike podrške koja je veoma važna za nas, ali najbitnije je da prodjemo, da igramo za nas, da idemo dalje...", rekao je Đukić.

Fudbaler Partizana Bojan Ostojić rekao je da je pored njegovom ekipom najvažnija utakmica do sada.

"Ovo je najvažnija utakmica za nas do sada, moramo maksimalno da se spremimo za taj meč. Znamo ko ih vodi, kakve je Nikolić imao uspehe dok je bio u Partizanu, tako da neće biti ni malo lako", rekao je Ostojić i dodao da je najvažnije da crno-beli ne prime sutra gol.

kurir.rs / Konstantin Radulović, Beta

foto: Kurir sport/Konstantin Radulović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanu navijači "pojeli" štopera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track