DAĆEMO IM PO JEDAN: Večiti jure u revanšu pogodak za Ligu Evrope!
Foto: Profimedia, Saša Pavlić

DAJ GOL

DAĆEMO IM PO JEDAN: Večiti jure u revanšu pogodak za Ligu Evrope!

Fudbal -

Bivši fudbaleri Dragiša Binić i Zvonko Varga veruju da će igrači Partizana i Crvene zvezde biti u šeširu u petak kada se u Nionu budu pravile grupe u Ligi Evrope

Legendarni fudbaleri Partizana i Crvene zvezde Zvonko Varga i Dragiša Binić veruju da bi srpski fudbal nakon mnogo godina tavorenja narednog četvrtka mogao da napravi veliki korak napred ka oporavku ukoliko „večiti“ pobede u revanš mečevima plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Za crno-bele prethodni meč sa Videotonom u Humskoj bio je dokaz se nešto mora promeniti u igri i ekipi ako se želi ostvariti pobeda ili remi sa golom u gostima.

- Obe ekipe su sve dobre strane svoje igre sačuvale za revanš. Međutim, opet ćemo gledati tvrdu utakmicu. Odlučiće inspiracija pojedinca, jedan detalj, možda i samo jedan šut, a prevagu će ostvariti tim sa više pameti i iskustva. Po meni je to i dalje 50:50. Treba nam jedan gol - rekao je Varga za Kurir.

foto: Dado Đilas

Prvi zadatak crveno-belih mora da bude igra u defanzivi, bez obzira na to što rezultat iz Krasnodara zahteva igru na pobedu. Problem će biti izostanak Le Taleka.

- Crvena zvezda je odigrala izvanredno protiv opasnog Krasnodara. Ruski tim ne sme potceniti u revanšu, već samo maksimalnim angažovanjem svih igrača ima šanse da prođe. Ako ne primimo gol, idemo dalje. Daćemo im jedan, sigurno - rekao je Binić.

Dejan Petković

Veliki trener

MILOJE JE PRAVI VOĐA

Dragiša Binić kao Zvezdinog glavnog aduta vidi trenera Vladana Milojevića:

- Zasad nigde nije pogrešio. Svaki potez mu je odlično odmeren, povučen u pravom trenutku. Ako još publika bude učestvovala u igri, ako to ne bude pesma radi pesme, šanse nam se povećavaju. Bio sam na terenu i znam šta znači kad dobijem loptu, a krajičkom oka vidim da je ustala cela tribina i bodri me do gola. To nam treba u četvrtak.

Ðukić rezervisan

SUMA SE SPORO UKLAPA

Sejduba Suma se sporo uklapa, što se vidi i po igri na krilnoj poziciji, a doveden je kao plejmejker.

- Očigledno da Suma još nije zaslužio poverenje trenera da bi bio tamo gde je njegovo prirodno mesto i gde svaka greška može skupo da košta njegov tim. Ipak, Đukić ga ima na treninzima svaki dan i zato mislim da mu s razlogom daje zadatke po strani. Treba biti strpljiv, iako stoji činjenica da se Leonardo brže uklapao kad je prošlog leta došao - objašnjava Varga.

REČ DIREKTORA Ništa od povratka

ILIEV: NISMO ZVALI BAMBIJA TOŠIĆA

Ponadali su se navijači Partizana u vest, koja se pojavila pre dva dana, da se u Humsku vraća Zoran Bambi Tošić, ali na njihovu žalost, od toga posla, kako stvari sada stoje, nema ništa. Prema rečima sportskog direktora Ivici Ilieva, dve strane uopšte nisu ni razgovarale na tu temu, a veliko je pitanje imaju li crno-beli finansijsku moć da dovedu igrača za koga su zainteresovani najbogatiji turski klubovi.

- Nije sporno da je Zoran Tošić igrač vrlo visokog renomea koji poseduje veliki kvalitet, ali nismo kontaktirali s njim i veliko je pitanje koliko je uopšte realno da on u ovom trenutku dođe u Partizan - kaže sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

K. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Binić objasnio. Ovako funkcioniše FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track