(VIDEO) RONALDO, JEDAN JEDINI - PRAVI! Fudbal je jednostavna i prelepa igra kada je on imao loptu
Foto: Printscreen

MAESTRO FUDBALA

(VIDEO) RONALDO, JEDAN JEDINI - PRAVI! Fudbal je jednostavna i prelepa igra kada je on imao loptu

Fudbal -

Na današnji dan 1976. godine rođen je jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena - Luiz Nazairo de Lima Ronaldo!

Fudbal je bio tako jednostavna igra i prelepa za oko kada je on imao loptu. Čovek koji je „patentirao“ biciklicu i čuveno proturanje lopte kroz noge protivniku. „Ako fudbalski bog ima sina, onda mora da mu je ime Ronaldo“, rekao je jedan od najvećih legendi brazilskog i svetskog fudbala – Pele.

Ronaldo je tri puta proglašavan za najboljeg igrača sveta, a i najbolji je strelac u istoriji svetskih prvenstava sa 15 golova. Legendarni Brazilac je u Evropi nosio dres PSV-a, Barselone, Intera, Reala i Milana i na 402 utakmice postigao 273 pogodaka okitivši se Kupom pobednika kupova, Kupom UEFA i još brojnim titulama, ali je izostao najprestižniji trofej - Lige šampiona.

Francuski poznati list "Frans fudbal" uvrstio ga je u najboljih 11 svih vremena 2007. godine, a na prestižnom fudbalskom portalu "goal.com" proglašen je za igrača decenije sakupivši čak 43 odsto glasova.

Fudbaler Korintijansa je odigrao 97 utakmica za reprezentaciju Brazila i postigao 62 gola. Sa "kariokama" je osvojio titule prvaka sveta 1994. i 2002. godine.

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da su ovako sudili u Beogradu, prenoćili bi u Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track