SRBINU NEVIĐENE OVACIJE U FRANCUSKOJ: Bjeka BOG u Nici
Foto: Privatna Arhiva

ČAST

SRBINU NEVIĐENE OVACIJE U FRANCUSKOJ: Bjeka BOG u Nici

Fudbal -

Nenadu Bjekoviću priređena svečanost u klubu koji ga je proglasio najboljim fudbalerom u svojoj istoriji, tom prilikom našeg asa pozdravilo 40.000 Francuza

Nica ne zaboravlja Nenada Bjekovića! Klub i navijači na Azurnoj obali i dan-danas pamte fantastičnih pet sezona u dresu Nice i 85 Bjekinih golova.

Kad se nekada ubojiti srpski centarfor u nedelju pojavio na derbiju između Nice i Olimpika iz Marselja, nastala je prava euforija. Mlađi fanovi su sigurno ostali zaprepašćeni popularnošću koju uživa Bjeković. On je još 2013. proglašen najboljim igračem u 113 godina dugoj istoriji kluba. Francuski prvoligaš priredio mu je pravu svečanost, a Nenad je, praćen ovacijama s tribina, u dresu Nice istrčao na teren i pozdravio se sa igračima oba tima. U čudu su ostale i vedete Nice Baloteli i Plea.

foto: Privatna Arhiva

- Ovakav doček stvarno predstavlja nešto posebno. To je dokaz da sam i dalje prisutan u klubu, kao što je i Nica prisutna u mojoj kući. U Srbiji postoji kanal koji redovno prenosi mečeve Lige 1, obično i Nicu. Gledam skoro svaku utakmicu. Sve ovo je dokaz da sam u ovom klubu radio dobro kao igrač i trener - poručio je Nenad Bjeković, kome navijači nisu dali „da diše“.

foto: Privatna Arhiva

Svi su želeli autogram ili fotografiju sa čovekom koji je kao igrač i trener obeležio jednu epohu Nice. Trofejna soba je bila premala da primi one koji su hteli da čuju neku Bjekovićevu reč. On je i dalje klupski rekorder po broju golova u jednoj sezoni u prvenstvu. Tokom sezone 1978/79. Srbin je 29 puta zatresao mrežu.

- Verujem da Baloteli ili Plea to mogu da ponove. Posebno Baloteli. On ima sve predispozicije - zaključio je Bjeković.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko to sme da meša sport i politiku?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track