MUSLIN: Verovao sam u ovo od prvog dana
Foto: Dado Đilas

Selektor Srbije o plasmanu na Mundijal

MUSLIN: Verovao sam u ovo od prvog dana

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je od prvog dana, kada je preuzeo nacionalni tim, verovao u plasman na Svetsko prvenstvo.

"Nije bilo mnogo onih koji su verovali da možemo da se kvalifikujemo, ali ja jesam od prvog dana. Igrači su ti koji su izborili ovaj plasman, koji su igrali i zaslužili ovu pobedu. Čestitam im. Biće nam potrebno vremena da shvatimo da smo na Svetskom prvenstvu", rekao je Muslin na konferenciji za novinare posle utakmice sa Gruzijom.

Srbija se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je zauzela prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi D.

Plasman je obezbedjen teškom pobedom sa 1:0 nad Gruzijom u poslednjem kolu.

"Imali smo dve meč lopte, ali se videlo da je poslednji korak najteži. Ove dve utakmice smo igrali najgore u kvalifikacijama. Kao da smo se uplašili, ali to je sve normalno", kazao je Muslin.

On je naveo da je utakmica protiv Gruzije bila teška, kao što je i očekivao, da je protivnik bio bolji, ali da je njegov tim "dao gas" u drugom poluvremenu i na sreću dao gol za pobedu.

Selektor je čestitao svojim igračima, koje nije želeo da ometa u slavlju posle utakmice.

"Znam koliko su truda i rada uložili i uspeh je došao. Izgubili smo malo igru, ali nismo zaboravili da igramo fudbal", istakao je Muslin.

On nije mogao da izdvoji koji je bio ključni momenat u kvalifikacijama jer su sve utakmice bile važne, a posebno poslednja sa Gruzijom.

Selektor je zahvalio svima u Fudbalskom savezu Srbije na podršci i naveo da je medju svima vladalo jedinstvo.

On je zahvalio i publici na "izvanrednom ambijentu" i rekao da su mu "maltene pošle suze" kada je "ceo stadion" pevao srpsku himnu.

Takodje, rekao je da su zvižduci na poluvremenu "bili opravdani", ali da se ekipa "trgla" i da se u pauzi dogovorila da mora da se "bije" i popravi igru.

Po njegovim rečima, reprezentacija mora bolje na Svetskom prvenstvu.

"Moramo bolje nego u ove dve utakmice. Ali, ako budemo igrali kao na početku, možemo da očekujemo nešto. Na Svetskom prvenstvu su najbolje ekipe. Italija će igrati baraž, Argentina... Čekamo žreb, videćemo protivnike i treba da budemo objektivni", rekao je Muslin.

Muslin je kazao da ne namerava da promeni formaciju i da je zadovoljan prosekom od dva data gola po utakmici u kvalifikacijama.

Reprezentacija Srbije će u novembru igrati dve prijateljske utakmice u kojima će Muslin probati nove igrače, uz reči da su "vrata svima otvorena".

Žreb za Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se 1. decembra u Moskvi.

Beta

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Vatromet i Kaljinka za srećan put Orlova u Rusiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track