ALEKSANDAR PRIJOVIĆ JUNAK POBEDE NAD GRUZIJOM: Ponosam sam što sam Srbin
Foto: Reuters

BINGO

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ JUNAK POBEDE NAD GRUZIJOM: Ponosam sam što sam Srbin

Fudbal -

Nisam birao gde ću se roditi, ali Srbiju volim najviše na svetu, kaže momak rodom iz Sent Galena, od oca iz Priboja i majke iz Prnjavora, koji je novi miljenik navijača u Srbiji

Srbija slavi Aleksandra Prijovića, momka rodom iz Sent Galena, koji je dao odlučujući gol u meču protiv Gruzije i odveo „orlove“ na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Skoro puna Marakana eksplodirala je u 74. minutu, kada je ovaj 27-godišnji napadač PAOK na lep pas imenjaka Mitrovića stavio pečat na prvo mesto u kvalifikacionoj grupi.

Gol karijere

- Gol moje karijere! Maštao sam o ovome kao dečak. Nadao se da će moj prvenac u dresu srpske reprezentacije rešiti pobednika. I to se desilo. Hvala bogu! Volim kad je vruće, kad se lomi i rešava utakmica. To mi diže adrenalin - rekao je za Kurir Aleksandar Prijović.

Kršni momak s tetovažom cara Lazara ponosan je na svoje poreklo. Otac mu je iz Priboja, a majka iz Prnjavora.

- Ja sam Srbin 100 odsto! Ponosan sam na to što znam ko sam i šta sam! Nisam birao gde ću se roditi, ali Srbiju volim najviše na svetu. Moji roditelji već 40 godina žive u Sent Galenu. Tamo sam počeo i da igram fudbal. Bio sam član mlade reprezentacije Švajcarske, ali sada su stvari došle na svoje mesto. Ja sam srećan čovek!

foto: Privatna Arhiva

Ispunjen san

Aleksandar Prijović bio je ključni igrač za Srbiju u ovim kvalifikacijama. Na svom debiju 11. juna 2017. asistirao je petom Aleksandru Mitroviću za remi protiv Velsa, a onda je golom protiv Gruzije čekirao karte za SP u Rusiji.

- Kao dete, imao sam tri želje. Dve sam ispunio. Prošle godine dao sam gol za Legiju u Ligi šampiona, posle toga sam postao reprezentativac Srbije. Ostalo mi je još samo da se domognem neke od liga „petice“ - završio je Prijović.

Obožava Marinu

OŽENJEN, IMA ĆERKU

Pre skoro godinu dana Aleksandar Prijović dao je intervju Kuriru u kom je otkrio kako je zaštitio suprugu Marinu od prostakluka na društvenim mrežama.

- Desilo se to 2015. u Poljskoj. Morao sam da zaštitim ženu od uvreda. Nikada nisam bio pobornik društvenih mreža, ali su me ljudi iz PR službe Legije naterali da otvorim svoje profile zbog navijača. Sve je bilo super, dok se nije našla neka crna ovca... Onda sam ja malo preterao i na kraju sam izbrisao sve profile. Svi moji prijatelji su mi rekli da sam u pravu jer sam samo želeo da zaštitim onoga koga volim najviše na svetu i svoj obraz - istakao je tada Prijović.

Aleksandar i Marina imaju ćerku.

Nije igrao u Srbiji

PROMENIO 10 KLUBOVA U OSAM ZEMALJA

Aleksandar Prijović imao je težak razvojni put. Preko švajcarskog Siona stigao je do Parme, a onda i Engleske, gde je igrao za Derbi, Jeovil i Nortempton. Potom je usledio norveški Tromse, švedski Đurgarden, turski Boluspor. Potez karijere bio je odlazak u Legiju, a prošle zime prešao je grčki PAOK za dva miliona evra.

- Legija me je vratila u život, a PAOK je veliki klub. Solun je fantastičan grad, a navijači neverovatni. Ove sezone mogli bismo i do titule - kazao je Prijović.

Tetovaže

CAR DUŠAN I POBEDNIK

Aleksandar Prijović po telu ima brojne tetovaže. Posebno mu je draga ona na kojoj je car Dušan, koja je i najveća.

- Tetovaža cara Dušana mi je omiljena. Moram posle svega da ga prošetam po Beogradu (smeh). A možda bude i neka nova da se obeleži plasman na SP - rekao je Prijović.

Potom je otkrio koje još tetovaže ima. Rulet sa citatima iz knjige Čarlsa Bukovskog. Tu su imena i rođendani članova porodice. Karta sveta i tekst koji mu je posvetila supruga Marina. Na nozi je istetovirao sebe sa ženom, a u pozadini je panorama Beograda i spomenik Pobednik!

Pravi borac

TRENIRAO KIK-BOKS

Aleksandar Prijović voli borilačke sportove.

- Trenirao sam kik-boks godinu dana u Švajcarskoj i godinu i po u Engleskoj. Uživao sam u tome. Pomoglo mi je mnogo da očvrsnem u kukovima, da se bolje krećem. Generalno, volim kontaktne sportove. Kao dete sam gledao i slične filmove. Mi sa Balkana volimo takve sportove - prisetio se Prijović.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Privatna arhiva, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kako je brzi voz iz Ćičevca, udario Jokića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track