NE PRIHVATAJU NE KAO ODGOVOR: Novi napad Barselone na Kutinja
Foto: Reuters

SPREMILI BOGATSTVO ZA BRAZILCA

NE PRIHVATAJU NE KAO ODGOVOR: Novi napad Barselone na Kutinja

Fudbal -

Generalni direktor Barselone Oskar Grau rekao je danas da će klub u januarskom prelaznom roku pokušati da kupi fudbalera Liverpula Filipea Kutinja i dodao da je budžet katalonskog kluba za ovu sezonu rekordnih 897 miliona evra.

"Spremni smo da kupimo Kutinja u zimskom prelaznom roku, ili onog igrača koga bude tražio stručni štab. Ali, važno je da sve prilagodimo, pa ako bude dolazaka, moraće da bude i odlazaka. Moramo da zaboravimo cenu koja je plaćena za Nejmara. Posle poreza dobili smo 188 miliona evra, a direktan finansijski uticaj na klub od tog transfera iznosio je 144 miliona evra", rekao je Grau, preneo je sajt Gol.

Čelnik Barselone naveo je da će ove sezone klub imati rekordan budžet od 897 miliona evra, a da je prihodovano 708 miliona evra.

Barselona je u letnjem prelaznom roku pokušala da dovede 25-godišnjeg Brazilca, koji je tražio od Liverpula da ga pusti da ode, ali je engleski klub poslednjeg dana prelaznog roka odbio sve ponude.

Barselona je ponudila 200 miliona evra za Kutinja, pošto je ostala bez Brazilca Nejmara, koji je za rekordan transfer od 222 miliona evra prešao u Pari Sen Žermen.

Britanski mediji su preneli da je Liverpul pustio Kutinja da napusti klub u januaru, ako Brazilac pristane da nastupa za "crvene" do kraja kalendarske godine.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track