OPASNOST: Džihadisti planiraju teror na Mundijalu!
Foto: Profimedia

Svetsko prvenstvo u fudbalu meta islamista

OPASNOST: Džihadisti planiraju teror na Mundijalu!

Fudbal -

Na fotografiji koju je IS objavio nalazi se maskirani džihadista s puškom u rukama ispred stadiona u Sankt Peterburgu, a pored njega logo SP

Teroristi ne miruju, a njihova najnovija pretnja uliva strah fudbalskom svetu, pa i Muslinovim „orlovima“, pred planetarni šampionat u Rusiji naredne godine!

Euforiju nakon završenih kvalifikacija i uoči baraž mečeva za Svetsko prvenstvo prekinula je zastrašujuća objava Islamske države (IS). Pripadnici IS su foto-montažom najavili masakr na ruskim stadionima.

Bomba

Na fotografiji koju je IS objavio može se videti maskirani džihadista kako s puškom u rukama stoji ispred stadiona u Sankt Peterburgu, a pored se nalazi logo Svetskog prvenstva u Rusiji, kao i tempirana bomba.

Ova jeziva fotografija pretnja je i našim reprezentativcima koji će se boriti na Mundijalu zajedno sa još 31 reprezentacijom. Foto-montaža je objavljena s namerom da se ulije strah u kosti milionima navijača koji će se tokom SP okupiti na fudbalskim stadionima u 11 ruskih gradova.

Nema kraja

Zbog ovog poteza Islamske države, ali i generalne situacije u svetu kada je terorizam u pitanju, sigurno je da će jedna od glavnih tema na sastancima FIFA biti sigurnost. Čelnici svetske kuće fudbala zajedno s Rusima radiće na tome da na minimum svedu rizik od bilo kakvog terorističkog napada.

Seju strah

PRETILI I PRED EURO 2016.

Islamska država je u više navrata pretila i pred početak Evropskog prvenstva održanog u Francuskoj prošle godine, ali je sprečen svaki incident vezan za terorizam.

- Pretvorićemo Euro 2016. u groblje - bila je jedna od pretnji, koja se, na sreću, nije ostvarila.

Tokom EP bio je angažovan ogroman broj pripadnika bezbednosti, a veliki deo njih i u civilu. Oni su bili na utakmicama, ispred stadiona, u fan zonama, a svi su misliti da je reč o običnim navijačima.

Pre dve nedelje

SPREČEN MASAKR U PARIZU

Pre samo dve nedelje sprečen je veliki masakr na utakmici PSŽ - Bordo, kada je u blizini Parka prinčeva pronađena eksplozivna naprava. Policija je odmah po dojavi uhapsila pet osoba, i to na licu mesta. Bombu je slučajno pronašao jedan građanin i tako sprečio veliku tragediju.

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko ima veći problem - Zvezda ili Arsenal?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track