CRVENO-BELA LEGENDA PRED ARSENAL Ostojić: Sa zvezdašima je sve moguće
Foto: Crvenazvezdafk.com

za kako je na marakani

CRVENO-BELA LEGENDA PRED ARSENAL Ostojić: Sa zvezdašima je sve moguće

Fudbal -

U vreme kada je Crvena zvezda pobedila Arsenal 1978. godine Stevan Ostojić bio je, kao asistent trenera Branka Stankovića, veliki deo tog uspeha. Danas Zvezdina legenda sa nestrpljenjem očekuje novi susret dva tima fudbalska tima u Ligi Evrope.

- To je bila jedna od boljih igara našeg tima na putu do finala Kupa UEFA. U Beogradu smo zasluženo pobedili, (1:0), a u Londonu smo nadigrali Arsenal (1:1). Ipak, mnogo je vremena prošlo od tad i u četvrtsk od 19 časova očekujem na Marakani sasvim drugačiju igru. Sadašnji kolektiv Arsenala je dosta drugačiji, ima mnogo igrača sa strane. Njihova igra sa kraja ‘70-ih bila je pravi, čvrsti engleski fudbal koji je nama odgovarao i zato smo i mogli da se nosimo sa njima. Nadam se da će i aktuelni Zvezdini igrači ponoviti rezultat koji je ostvaren 1978. godine na Marakani – rekao je Ostojić.

Ukoliko bi se u ovom trenutku našao na klupi Crvene zvezde Ostojić bi znao koji je najvažniji zadatak njegove ekipe.

- Nema u ovakvim utakmica previše taktike, srce igra veliku ulogu. Da danas sa klupe predvodim Zvezdu, prvo što bih rekao igračima, pred utakmicu sa ovako jakim rivalom, jeste da je najvažnije da kod kuće ne primimo gol. Postavio bih čitav tim tako da igra malo zatvorenije i , bez obzira što je reč o utakmici na Marakani, čekao bih priliku iz kontranapada. Ipak, ne bih dozvolio igračima da se povuku skroz u odbranu, već da se postave na nekih 30 metara od gola. Kada bismo došli u fazu napada onda bi, naravno, morali da izađemo do pola igrališta.

foto: Crvenazvezdafk.com

Zvezdina legenda ističe da je i nerešen rezultat povoljan za izabranike trenera Vladana Milojevića

- Vrlo je nezahvalno prognozirati rezultat u ovakvom trenutku. Želim izabranicima Vladana Milojevića mnogo sreće i dobru igru. Nadam se da ćemo iz susreta izaći kao pobednici, a mislim da je i nerešen rezultat dobar, s obzirom na to da se nalazimo na drugom mestu u grupi i da imamo dva boda manje od Arsenala.

Podrška sa tribina je ono što Zvezdine fudbalere već decenijama vodi do velikih pobeda.

- Ne mogu da ne napomenem da je Zvezdina publika najbolja na svetu. Ja sam imao prilike mnogo puta to da osetim u karijeri i zato znam da će našim igračima sutra navijači biti ogroman vetar u leđa. Tu bih mogao da sugerišem našim fudbalerima nešto što i trener Vladan Milojević odlično zna i što im je sigurno već rekao, ne smeju da se uplaše i ne sme da ih ponese publika. Lako je na krilima takve podrške krenuti grlom u jagode, ali verujem da oni čvrsto stoje na zemlji i da će ispoštovati sve što su se sa trenerom dogovorili, kako bi ostvarili dobar rezultat. Siguran sam da je Milojević pripremio fantastičnu taktiku za naše igrače i zato se i nadam da će se utakmica uspešno završiti – poručio je Ostojić.

Kurir sport, Foto: crvenazvezdafk.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Oni su već pobedili Arsenal. Evo šta poručuju sadašnjim igračima Zvezde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track