SLUČAJ LE TALEK Srđan Plavšić za Kurir: Lučanci su mi ugrozili karijeru!
Foto: Saša Pavlić

Da li je Mladost najgrublja ekipa

SLUČAJ LE TALEK Srđan Plavšić za Kurir: Lučanci su mi ugrozili karijeru!

Fudbal -

Bivši fudbaler Zvezde stao u odbranu Le Taleka pošto je prošle godine doživeo povredu nakon žestokog starta igrača ekipe koju zovu „mesari iz Lučana“

Bivši fudbaler Crvene zvezde, danas član Sparte iz Praga Srđan Plavšić stao je u odbranu Damijena le Taleka jer ne pamti po dobru Mladost iz Lučana.

Zvezdin „atomski mrav“ 1. decembra 2016. godine bio je žrtva prljavog starta igrača Mladosti Radomira Milosavljevića, a svi koji su bili na toj utakmici i danas pamte jeziv krik Srđana Plavšića i njegovo zapomaganje.

- Nikada taj start i tu utakmicu neću zaboraviti! Prvi put u životu sam se zabrinuo za svoju karijeru. Start je bio sa dve noge, direktno na zglob, loptu nije ni gledao. Posle utakmice njihov trener Nenad Milovanović izjavio je da se njegov igrač okliznuo! Nisam mogao da verujem šta slušam - rekao je za Kurir Srđan Plavšić i dodao:

- Cenio sam ga kao čoveka i stručnjaka do tog trenutka. Shvatam, branio je svog igrača, ali izjava da se Milosavljević okliznuo bila je užasna. Ne treba zaboraviti da je tada dobio drugi žuti, iako je start bio za direktan crveni karton. Mada, meni je u tom trenutku bilo bitno samo zdravlje i da se što pre vratim na teren.

foto: Fonet

Srpska javnost osudila je Damijena le Taleka jer je izjavio da je Mladost „seljačka ekipa“, odnosno da bi „ubio“ Vladimira Radivojevića.

- Poznajem dobro Le Taleka, igrali smo zajedno u Zvezdi. Zaista je miran čovek i nije igrač koji brzo plane. Znam da ima problema s tim ramenom odranije. Verovatno se uplašio da nije ozbiljna povreda, pa je tako reagovao. Ne osuđujem ga, samo on zna šta mu je prošlo kroz glavu u tom trenutku. A to da bi ga ubio, nije mislio u bukvalnom smislu, to svi znamo - jasan je Plavšić.

foto: Beta

Pogrešan motiv

MILOVANOVIĆ NE VOLI ZVEZDU

Srđan Plavšić prokomentarisao je i statistiku fudbalera Mladosti iz Lučana protiv Crvene zvezde i Partizana:

- Gledao sam uživo utakmicu ovde u Pragu. Lučanci su preoštro ulazili u duele. Naravno, fudbal je muška igra, s dosta duela i faulova, ali to što oni rade kad igraju protiv Zvezde je strašno. Nije u pitanju samo protiv Partizana, oni i protiv drugih klubova ne igraju ni upola kao protiv Zvezde. Šta je razlog? Verovatno ih trener motiviše na drugačiji način za utakmice s Crvenom zvezdom. Očigledno to radi na pogrešan način, nemam drugo objašnjenje.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Saša Plavšić, Fonet, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko to bije Zvezdine igrače?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track