MIHA SE OBRUKAO, NE ZNA GRADIVO IZ OSNOVNE ŠKOLE Srpski stručnjak pokazao neznanje, Italijani mu se smeju
Foto: Profimedia

OSNOVNA ŠKOLA

MIHA SE OBRUKAO, NE ZNA GRADIVO IZ OSNOVNE ŠKOLE Srpski stručnjak pokazao neznanje, Italijani mu se smeju

Fudbal -

Srpski fudbalski trener, koji vodi italijanski klub Torino, Siniša Mihajlović izjavio je da ne zna ko je bila Ana Frank, nakon što su navijači Lacija koristili njen lik kao sredstvo za antisemitske uvrede.

"Navijači Lacija su napali Anu Frank s Rominim dresom? Ne znam šta se dogodilo, ali ko je Ana Frank?", preneli su italijanski mediji reči Mihajlovića sa konferencije za novinare pred utakmicu protiv Fiorentine.

Jedan od novinara mu je rekao da je ona bila jevrejska devojčica koja je napisala dnevnik, pre nego što je ubijena u nacističkom koncentracionom logoru, Mihajlović je kazao: "Ne znam, jer sam pomalo neznalica o ovoj temi, izvinite".

Navijači Lacija izazvali su buru pošto su koristili nalepnice s likom Ane Frank u dresu njihovog velikog gradskog rivala Rome, a posle toga je Fudbalski savez Italije odlučio da sve ovonedeljne utakmice počnu minutom ćutanja, kao i čitanjem odlomaka iz njenog dnevnika.

Roma i Lacio dele isti stadion i najžešći navijači Lacija, poznati po ekstremno desničarskim stavovima su u poslednjoj utakmici bili na južnoj tribini, rezervisanoj za navijače Rome, pošto je njihova severna tribina zatvorena zbog rasističkih ispada na jednoj od prethodnih utakmica.

Navijači Lacija su to iskoristili da "uvrede" svoje suparnike lepljenjem nalepnica Ane Frank u dresu Rome, pored uobičajenih antisemitskih slogana.

To je izazvalo buru negodovanja i reagovanja skoro svih struktura u Italiji i izazvalo je veliku pažnju javnosti.

Siniša Mihajlović je karijeru počeo u Srbiji, gde je igrao za Vojvodinu i Crvenu zvezdu, pre nego što je 1992. godine otišao u Italiju.

Prvo je dve sezone nastupao za Romu, potom četiri za Sampdoriju, da bi od 1998. do 2004. godine bio član Lacija, gde je ostavio najveći trag u profesionalnoj igračkoj karijeri.

kurir.rs / Beta

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! FSS ne praštaju uspeh?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track