BURNO U SERIJI A: Napoli se vratio na vrh, Mihi se ne piše dobro
Foto: AP

SIGURNI I JUVE, ROMA I LACIO

BURNO U SERIJI A: Napoli se vratio na vrh, Mihi se ne piše dobro

Fudbal -

Fudbaleri Napolija pobedili su večeras na gostujućem terenu Đenovu sa 3:2, u utakmici 10. kola italijanskog prvenstva i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Đenova je povela u četvrtom minutu golom Adela Tarabta, a Napoli je preokrenuo zahvaljujući trostrukom strelcu Drisu Mertensu, koji je postigao golove u 14, 30. i 60. minutu. Konačan rezultat postavio je Armando Izo u 76. minutu.

Napoli je ostvario devetu pobedu u prvenstvu i uz Lacio jedina je neporažena ekipa. Klub iz Napulja ima 28 bodova, a drugoplasirani Inter ima dva boda manje. Đenova je pretrpela šesti prvenstveni poraz i 16. je na tabeli sa šest bodova.

Lacio je kao gost pobedio Bolonju sa 2:1. Prvi gol postigao je srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić u četvrtom minutu, a prednost je udvostručio Senad Lulić u 29. minutu. Lulić je u 50. minutu postigao autogol. Lacio je mogao ubedljivije da pobedi, ali je Ćiro Imobile promašio penal u 20. minutu.

Pre svih današnjih utakmica održan je minut ćutanja, a fudbaleri Lacija su na teren izašli u majicama sa likom Ane Frank uz natpis "Ne antisemitizmu". To su uradili pošto su u nedelju njegovi navijači na stadionu istakli slike mlade Jevrejke ubijene u nacističkom koncentracionom logoru u Drugom svetskom ratu Ane Frank obučene u dres njihovog velikog gradskog rivala Rome.

Takođe, pre utakmica čitani su i odlomci iz Dnevnika Ane Frank.

Lacio je četvrti na tabeli sa 25 bodova, a Bolonja, koja je pretrpela drugi vezani poraz, zauzima 11. mesto na tabeli sa 15 bodova.

Fudbaleri Juventusa pobedili su u Torinu Spal sa 4:1 i ostvarili drugu pobedu. Golove za crno-bele postigli su Federiko Beranrdeski u 14, Paulo Dibala u 22, Gonzalo Iguain u 65. i Huan Kuadrado u 70. minutu. Jedini pogodak za goste postigao je Alberto Paloski u 34. minutu. Šampion Italije je treći na tabeli sa 25 bodova, a Spal zauizima pretposlednje 19. mesto sa pet bodova.

Ekipa Siniše Mihajlovića Torino nastavila je niz loših rezultata pošto je kao gost izgubila od Fiorentine sa 3:0, dok je Milan na gostujućem terenu pobedio Kjevo sa 4:1 i vezao drugu utakmicu bez poraza.

Roma je na svom stadionu pobedila Krotone sa 1:0, Kaljari je kao domaćin sa 2:1 pobedio Benevento, dok je Udineze kao gost pobedio Sasuolo sa 1:0 i prekinuo niz od dva poraza.

(Beta, Foto )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track