ZIDAN SKROMAN: Nisam najbolji trener na svetu
Foto: Reuters

DOBITNIK NAGRADE FIFA

ZIDAN SKROMAN: Nisam najbolji trener na svetu

Fudbal -

Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da nije najbolji u tom poslu, uprkos nagradi koju je dobio od Svetske fudbalske federacije (FIFA).

"Prihvatam nagradu i mislim da je to priznanje za posao koji smo uradili prošle sezone. Ako me pitate da li sam najbolji trener na svetu, odgovoriću da nisam i to je to jer verujem da ima drugih koji su bolji od mene", rekao je Zidan španskim medijima.

Zidan je ove nedelje proglašen za najboljeg trenera sveta ove godine u izboru FIFA.

Francuz je naveo da ne voli da govori o pojedinačnim nagradama, ističući timski napor.

"Zajedno smo osvojili mnogo trofeja kao tim i veoma sam srećan. Ne mogu da kažem da nisam zaslužio nagradu zbog ostvarenih rezultata. Mislim da sam to zaslućio i prihvatam", kazao je Zidan.

Po njegovim rečima, o tome da li je zaista najbolji moći će da se govori za 10 godina ako nastavi da bude trener i pobeđuje, i ponovio je da trenutno nije broj jedan.

On je trenerskim poslom počeo da se bavi 2014. i dve godine je vodio rezervnu ekipu Reala, pre nego što je preuzeo prvi tim.

Zidan je za dve sezone u Real Madridu osvojio Primeru, Super kup Španije, dve Lige šampiona, dva UEFA Super kupa i klupsko prvenstvo sveta.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track