SLAVIŠI KOKEZI NIŠTA NIJE SVETO: Smenio selektora, sad menja i grb Saveza!
Foto: Nebojša Mandić

RUŠI REDOM

SLAVIŠI KOKEZI NIŠTA NIJE SVETO: Smenio selektora, sad menja i grb Saveza!

Fudbal -

Prvi čovek srpske kuće fudbala raspisao konkurs za novi logo i zastavu FSS, dok ugledni evropski i svetski nacionalni savezi decenijama s ponosom čuvaju svoje simbole.

Slaviša Kokeza želi sebi da pribavi priznanje „reformator“ srpskog fudbala, pa ne bira načine da dođe do svog komada slave.

Posle smene selektora koji je odveo reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo, predsednik FSS sada je rešio da menja grb i zastavu Saveza, dok ugledni evropski i svetski nacionalni savezi decenijama s ponosom čuvaju svoje simbole.

Raspisivanjem javnog konkursa za izbor najboljeg grafičkog rešenja za promenu vizuelnog identiteta FS Srbije Kokeza je potvrdio da mu ništa nije sveto. Aktuelni grb sa četiri bela ocila na crvenoj podlozi oivičenoj zlatnom bojom, sa zlatnom loptom u središtu grba, promovisao je u decembru 2006. godine tadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić, koji je, inače, kolovođa u traženju Kokezine smene.

Da stvar bude još više poražavajuća, konkurs za novi logo FSS trajaće do 1. maja, što znači da će u čuvenom Paninijevom albumu za Svetsko prvenstvo Srbija imati stari logo.

foto: Printscreen

Loš primer

ZVEZDA SE OPEKLA PROMENOM GRBA

Fudbalska Srbija promenila je nekoliko grbova u istoriji, uglavnom prilikom raspada zemlje. Još neke fudbalske institucije su menjale svoje grbove, pa su se posle vraćale starom amblemu. Crvena zvezda kod nas, Dinamo Zagreb u komšiluku i Mančester junajted u Evropi menjali su grbove, ispostavilo se neuspešno, s obzirom na to da su se vratili starom.

Milan Živadinović , foto: Fonet

PRAVO U METU Bivši selektor Milan Živadinović ogorčen situacijom u FSS

DOĆI ĆE STRANAC, UZEĆE MILIONČE, A JA ĆU BITI KRIV ZA KRAH NA MUNDIJALU

Bivši selektor Milan Živadinović ogorčen je zbog odlaska Slavoljuba Muslina s klupe „orlova“.

- Vidite šta se danas dešava Muslinu i znajte da se meni dogodila ista stvar - sve pobede u kvalifikacijama, 1:1 u Brazilu na prijateljskoj utakmici, bili smo šesti na svetu, ali morao sam da odem. Sada će doći neki stranac, koji Srbiju nije video ni na karti, ne poznaje igrače uopšte... Tamo neki Anćeloti uzeće milione, doživeće debakl u Rusiji, a biće krivi Živadinović i Muslin. Zašto Srbiju ne može da vodi jedan Milojević ili Đukić? Zašto nije kandidat Veljko Paunović? Druga stvar, javno bih pitao selektora Krstajića koliko je utakmica vodio kao trener. I gospodin Krstajić je morao da ode istog trenutka kad i Muslin. Ako su sa mnom mogli da se povuku jedan Pižon i Branko Rašović, zašto Krstajić nije pokazao lojalnost prema čoveku koji ga je doveo u stručni štab - s pravom se pita Živadinović.

Slavoljub Muslin, foto: Fonet

TOGA IMA SAMO U SRBIJI Skup raskid ugovora sa cenjenim trenerom

MUSLIN UĆUTKAN S POLA MILIONA €?!

Koliko će koštati zavrzlama oko Slavoljuba Muslina? Na ovo pitanje FSS nema jasan odgovor, što i ne čudi jer čelnici Saveza nisu imali hrabrosti ni da sazovu oproštajnu konferenciju dojučerašnjeg selektora. Ipak, Kurir iz dobro obaveštenih izvora saznaje da će Muslinu pripasti skoro pola miliona evra, tačnije minimum 440.000 evra za prevremeni razlaz.

Dogovoreno je da Muslinu bude isplaćeno svih sedam mesečnih plata, koje bi svakako dobijao pošto mu se ugovor nakon uspešnog kvalifikacionog ciklusa automatski nastavljao do kraja Mundijala. Takođe, bivši selektor dobiće obećanu premiju od 300.000 evra koja je bila zapisana u jednom od aneksa, a postoje informacije i da mu je obećana dodatna suma kako bi mirno, bez pompe, prihvatio raskid saradnje.

Kurir / G. ANĐELKOVIĆ - D. PETKOVIĆ

Foto: Nebojša Mandić, Fonet, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto je meč u Londonu utakmica decenije za Zvezdu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track