KAKAV CAR: Sale Ilić ruši rekord pokojnog Todorа Veselinovićа!
Foto: Saša Pavlić, Beta

Kapiten Partizana dao 130. gol u karijeri

KAKAV CAR: Sale Ilić ruši rekord pokojnog Todorа Veselinovićа!

Fudbal -

Apsolutni rekorder crno-belih pogotkom u Šapcu dospeo na sedmo mesto najboljih strelaca domaćeg prvenstva, pa je ispred njega sada slavni Todor Veselinović sa 145 golova

Golom iz penala u Šapcu protiv Mačve, Saša Ilić popeo se na listi najboljih strelaca svih vremena za jedno mesto, pa je trenutno sedmi sa 130 pogodaka, iza legendarnog Todora Veselinovića, strelca 145 golova.

Iako bi teoretski mogao da sruši pokojnog Tozu, skromni kapiten crno-belih veruje da neće biti daljih pomeranja na listi zbog njegovih golova.

- Da ne postoji čuveni Voja Radojević u klubu, ne bih ni znao da se nalazim na nekoj listi, niti bih znao sve te brojke koje se vrte oko moje karijere. Drago mi je, naravno, da sam odigrao tolike utakmice i da sam im na neki način dao svoj pečat. Iz razgovora sa ocem znam kakva je bila liga stare Jugoslavije. Meni je bilo lakše da postižem golove u ligi bez hrvatskih, makedonskih i bosanskih klubova, ali kakva god da je bila, naša je i ja volim što sam bio njen deo - rekao je Ilić.

Da li je Toza Veselinović sledeći cilj na listi?

- Ma kakvi... Pa ja nisam dao 15 ni kad se saberu svi golovi iz poslednje četiri sezone. Da sam ovo pitanje dobio u svojim najboljim danima, kad sam bio dosta mlađi, možda bih rekao da ću pogoditi 15 puta, ovako, sigurno - ne.

Ulazak protiv Mačve pokazao je da niste za penziju.

- Nije to baš bila igra kakvu Partizan treba da pruža, mada je jasno da su moji saigrači posle Skenderbega bili i fizički i emotivno ispražnjeni. Dobro je što domaćin nije iskoristio sve svoje šanse, jer nisam siguran da bismo se dobro proveli. Ipak, najvažnije je da smo igrali u lepom ambijentu i da smo na kraju odneli tri boda.

Kako je odlučeno da pucate penal?

- Marko Jevtović, zadužen za penale, nije bio tad na terenu, a Bambi je na prošlom meču promašio, tako da sam ja prihvatio u trenutku tu odgovornost, nije bilo nikakvog dogovora.

Definitivna odluka

JOŠ OVA SEZONA I - PENZIJA!

Da li ćete igrati i sledeće sezone?

- Iskreno, ne verujem. Ponavljam jednu priču, stalno, već sam postao i malo dosadan. Imam veliko poštovanje svojih saigrača, tako da mi život fudbalera nije dosadio, kao ni obaveze. Videćemo kako će ići dalje. U ovom trenutku je najvažnije da dobro idemo kroz prvenstvo, blizu smo da ostvarimo plasman u drugu rundu Lige Evrope, kao i Zvezda. Uz plasman reprezentacije na Mundijal, ovo može biti jesen za dugo pamćenje.

foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

Najveća podrška

SIN I ĆERKA NA KOPAČKAMA

Saša Ilić ne krije da su mu ćerka i sin, uz suprugu, najveća podrška. Zbog toga kapiten Partizana na kopačkama nosi imena najdražih - Nikše i Neve.

LISTA NAJBOLJIH STRELACA

1. Slobodan Santrač (OFK Beograd, Partizan, Galenika) 218

2. Darko Pančev (Vardar, Crvena zvezda) 169

3. Dušan Bajević (Velež) 166

4. Bora Kostić (Crvena zvezda) 158

5. Frane Matošić (Hajduk) 149

6. Todor Veselinović (Vojvodina, Partizan) 145

7. Saša Ilić (Partizan) 130

8. Zoran Prljinčević (Radnički NB, Crvena zvezda) 129

9. Dušan Savić (Crvena zvezda) 120

10. Stjepan Bobek (Partizan) 118

Kurir / Dejan Petković

Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja