PIKSI ODBIO KOKEZU: Kinezi ga kupili za 14 miliona dolara godišnje, Stojković postaje najplaćeniji srpski trener ikada!
Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas

Odlaže se promocija novog selektora

PIKSI ODBIO KOKEZU: Kinezi ga kupili za 14 miliona dolara godišnje, Stojković postaje najplaćeniji srpski trener ikada!

Fudbal -

Dragan Stojković će, prema pisanju kineskih medija, prihvatiti novi i znatno bogatiji ugovor Guangdžoua, što znači da će ga predsednik FSS teško dovesti sa „azijske turneje“

Kinezi poručuju: „Srbijo, ne damo Piksija!“

Prema pisanju tamošnjih medija, Dragan Stojković neće ostaviti superligaša Guangdžou R&F i preuzeti reprezentaciju Srbije, iako je poslednjih dana i kod njih postojala dilema o Piksijevom izboru izazova za sledeću godinu.

Sve nepoznanice rešile su gazde kineskog superligaša, a sada na scenu stupa predsednik FSS Slaviša Kokeza sa svojim argumentima u korist ideje da Piksi ipak povede „orlove“ na Svetsko prvenstvo.

Kokezine šanse da u naredna tri dana oslobodi Piksija ugovora su veoma male. Nema jednostavnog izlaza iz postojećeg ugovora sa rokom važnosti do 2020. godine, pri čemu su još vlasnici Guangdžoua spremni da nagrade lojalnost, pa će zato biti ponuđen novi ugovor sa znatno većom platom. To samo daje potvrdu ranijem pisanju Kurira da bi naredna sezona mogla da donese srpskom stručnjaku neverovatnih 14 miliona dolara.

Kineski mediji su, ipak, ostavili mali prozor za Piksijev odlazak u Rusiju na čelu „orlova“, ali su sami opisali tu mogućnost kao „ekstremni slučaj“. Radi se o dobroj volji gazdi kluba da svog trenera pozajme Srbiji na dva meseca.

Slavoljub Muslin, foto: Zorana Jevtić

BIĆE POSLA Bivši selektor vaga ponude

BOSANCI ZOVU MUSLINA

Dok „orlovi“ čekaju novog selektora, Slavoljub Muslin bira ponude. Jedna od njih, od FS Bosne i Hercegovine, još nije stigla, ali mogla bi da odvede doskorašnjeg stratega „orlova“ u Sarajevo.

- Nemam nikakav komentar na te priče. Sinoć sam dobio dosta poziva i prvi put to čujem. Niko nije kontaktirao sa mnom i neću da pričam o tome jer ne znam odakle je ta priča došla. Mogu samo reći da nije bilo nikakvih razgovora. Ja sam čovek koji je spreman da razgovara i pregovara ukoliko dođe do toga, saslušao bih sve i kasnije odlučio šta i kako. Ne mogu da vam potvrdim da sam zainteresovan za selektorsko mesto reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prvo treba da zvanično postanem kandidat za tu poziciju, a tek kasnije bismo mogli ozbiljnije da razgovaramo o tome.

Prosto ko pasulj

ČETVRTO MESTO KOŠTALO SAMO 40 MILIONA €

Potpredsednik ekipe Guangdžou R&F Huang Šenghua dao je zanimljivu računicu, želeći da pokaže koliko klub ceni rezultate Piksija i njegove ekipe.

- Drugi potroše tri milijarde juana da bi osvojili 52 boda, a mi smo to uspeli sa 300 miliona - rekao je Šenghua.

Prevedeno u evre, Piksijevo četvrto mesto koštalo je oko 40 miliona evra.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kakav paradiks! Ronaldo nabolji na svetu a 713. u Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track