NA NOVOM POČETKU: Evo kako Kostić i Rukavina vide turneju na Dalekom istoku
Foto: Filip Kostić

ORLOVI PROTIV KINE I JUŽNE KOREJE

NA NOVOM POČETKU: Evo kako Kostić i Rukavina vide turneju na Dalekom istoku

Fudbal -

Srpski fudbaleri Filip Kostić i Antonio Rukavina rekli su danas da će predstojeća prijateljska utakmica protiv reprezentacije Kine biti poseban izazov.

"Sigurno da su reprezentacija koja želi da napreduje, da se razvija i da bude sve bolja. Opšte je poznato da se mnogo ulaže u kineski fudbal. Očekujem da na stadionu bude lep ambijent, ovde se fudbal sigurno voli i prati, što se uostalom videlo i ispred hotela kada su nas dočekali brojni navijači", rekao je Kostić za sajt Saveza.

Srbija će u petak igrati protiv Kine u gradu Guangdžou, posle čega sledi selidba u Ulsan na duel sa Južnom Korejom.

Reprezentacija Srbije je posle napornog i dugog puta došla u Guangdžou, gde je srdačno dočekana, a već je imala i prvi trening.

foto: FSS

Filip Kostić je naveo da je iza njega uspešan vikend, pošto je bio strelac za svoj klub Hamburg u pobedi u nemačkom prvenstvu.

"To je doprinelo da se baš dobro osećam pred novo okupljanje reprezentacije. Verujem da će utakmica protiv Kine biti veoma interesantna i da će predstavljati vrstu posebnog izazova za nas. Ipak smo ovde dočekani kao selekcija koja je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo i od nas se očekuje da budemo što kvalitetniji u predstojećem meču. Kao i uvek kad igram za nacionalni tim, pružiću sve od sebe da odigramo još jednu dobru utakmicu i ostvarimo pozitivan rezultat", kazao je Kostić.

Njegov saigrač iz nacionalnog tima Antonio Rukavina rekao je da dueli sa Kinom i Korejom za reprezentaciju Srbije "praktično znače novi početak".

"Iza nas su uspešne kvalifikacije, a ispred najveće planetarno takmičenje. I znamo šta se od nas očekuje", naveo je Rukavina.

foto: FSS

On je dodao da je Kina "na papiru" slabija od Koreje.

"Oni su, uslovno rečeno, slabiji rival na papiru od Južne Koreje, ali i selekcija koja zaslužuje maksimalan respekt. Zato mislim da je dobro što su nam oni prvi rival, jer trebaće nam malo vremena da se aklimatizujemo, prilagodimo novim uslovima, vremenskoj razlici", kazao je Rukavina.

Po njegovim rečima, azijska turneja prestavljaće pravu pripremu za ono što Srbiju čeka sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Nije isključeno da nam rival u grupi bude neka selekcija iz Azije, zato nam ove utakmice i služe. Kao i da neke nove zamisli selektora Krstajića prenesemo na teren. Mislim da nam to neće predstavljati problem, zajedno smo prošli kvalifikacioni ciklus, a lično poznajem ga više od 10 godina", rekao je desni bek.

Rukavina je zahvalio prethodnom selektoru Slavoljubu Muslinu na poverenju koje mu je ukazao.

foto: FSS

(FSS, Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kakav paradoks! Ronaldo nabolji na svetu a 713. u Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track