NE PRAŠTAJU: FIFA kaznila FS Srbije zbog Gavrila Principa i Kosovo je Srbija
Foto: Fonet

ogromna svota novca

NE PRAŠTAJU: FIFA kaznila FS Srbije zbog Gavrila Principa i Kosovo je Srbija

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije zbog ispada navijača u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo kažnjen je od FIFA zbog isticanja transparenata sa likom Gavrila Principa i parola "Kosovo je Srbija", prenose Večernje Novosti.

FSS će morati da plati 210.000 švajcarskih franaka, odnosno oko 180.000 evra, jer je, između mnogih ispada navijača tokom kvalifikacija, delegat meča Austrija - Srbija u Beču 6. oktobra prijavio šest transparenata sa likom Principa koji je optužen za atentat na austrijskog nadvojvodu Franca Ferdinanda u Sarajevu 1914. godine pred Prvi svetski rat.

FIFA je registrovala lik Gavrila Principa i povike "Kosovo je Srbija" kao neukusnu političku konotaciju i direktno mešanje politike u sport.

Agenti FARE i delegati FIFA prijavljivali su srpske navijače na čak četiri od šest kažnjenih mečeva zbog uzvikivanja "Kosovo je Srbija", što bi mogao da bude problem na Svetskom prvenstvu u Rusiji ako se ponove takve parole.

Fudbalski savez Srbije moraće da plati 120.000 "švajcaraca" za prestupe navijača u Beogradu na utakmicama sa Republikom Irskom, Austrijom, Velsom, Moldavijom i Gruzijom, kao i Austrijom u Beču.

Tanjug, foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega FSS plaća kaznu od 210 hiljada franaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track