U SUSRET SP: Sergej ruši kineski zid
Foto: Saša Pavlić

„Orlovi“ danas (12.35) igraju u Guangdžouu

U SUSRET SP: Sergej ruši kineski zid

Fudbal -

Fudbaleri Srbije igraju prvu utakmicu u sklopu priprema za Mundijal, a u startnoj postavi v. d. selektora Mladena Krstajića očekuje se debitant Milinković-Savić

Reprezentacija Srbije sa v. d. selektorom Mladenom Krstajićem danas (12.30, RTS1) u Guangdžouu protiv domaće selekcije Kine počinje pripreme za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Na zvaničnoj konferenciji našeg tima Krstajić je, naravno, dobijao više pitanja o Draganu Stojkoviću Piksiju nego o svom debiju na trenerskoj klupi.

- Ja sam sa Stojkovićem bio u reprezentaciji kad sam bio igrač. On predstavlja legendu srpskog fudbala. Jasno, bili smo u kontaktu i razmenjivali informacije o kineskoj reprezentaciji, Piksi ima visoko mišljenje o našem protivniku - rekao je Krstajić.

Na pitanje da li je razočaran što Piksi nije preuzeo reprezentaciju Srbije, kineski novinari su dobili kontrapitanje:

- Koje je konkretno značenje ovog pitanja? Žao nam je, ovo pitanje nije za trenera i igrače.

foto: Reuters

O samom meču Krstajić nije previše trošio reči.

- Imamo veliko poštovanje prema Kini. U svim aspektima, uključujući i fudbalski, vidan je ogroman napredak. Mi smo spremni za meč, mislim da smo dobru analizirali njihovu igre - konstatovao je Krstajić, za kog se očekuje da u startnu postavu reprezentacije stavi Sergeja Milinkovića-Savića.

Kinezi su opisali Krstajića kao legendarnog fudbalera reprezentacije Srbije i Crne Gore, koja je s njim i Vidićem u odbrani primila samo jedan gol u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine.

foto: Printscreen

Kad legenda hvali

MARČELO LIPI: SRBIJA IMA OZBILJNU EKIPU

Čuveni Italijan Marčelo Lipi pozvao je kineske navijače da dođu i pomognu njegovoj ekipi u duelu sa „orlovima“.

- Nadam se da ćemo dobiti podršku s tribina. Poslednji put smo u Guangdžouu igrali protiv Filipinaca. Sada je situacija sasvim drugačija. Tada smo imali slabog rivala, a Srbija je 38. na svetu, ima veliki broj zvezda u ekipi i igraće na Mundijalu u Rusiji - rekao je Lipi.

Marčelo Lipi od 2012. radi u Kini. Četiri godine je trenirao Guangdžou Evergrande, da bi prošle godine preuzeo selektorsku palicu reprezentacije Kine.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Saša Pavlić, Reuters, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega FSS plaća kaznu od 210 hiljada franaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track