ITALIJANI NE GUBE NADU: Selektor Azura veruje u plasman na SP u Rusiji
Foto: AP

VENTURA BORDI SVOJU EKIPU

ITALIJANI NE GUBE NADU: Selektor Azura veruje u plasman na SP u Rusiji

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Đampjero Ventura rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da se plasira na Svetsko prvenstvo tako što će "igrati fudbal", u revanš utakmici baraža protiv Švedske.

"Mi smo Italija i ako se plasiramo, voleo bih da možemo da kažemo da smo to uradili igrajući fudbal. Ne znam kakva će biti utakmica, ali nadam se da će biti odigrana u korektnoj atmosferi", rekao je Ventura.

Italija je u petak u Stokholmu izgubila od Švedske sa 0:1, a revanš je na programu u ponedeljak od 20.45 na San Siru u Milanu. Italijanski fudbaleri su se posle utakmice u Stokholmu žalili na grubu igru domaćih, a Leonardu Bonučiju je slomljen nos, zbog čega će sutra igrati sa zaštitnom maskom.

"Mislim da je utakmica trebalo da bude pod kontrolom, u sportskom duhu. Dokaz je to što će neko sutra igrati sa maskom", dodao je selektor.

On je uobičajenu taktiku 4-4-2, u petak promenio na 3-5-2, što su pojedini mediji i navijači kritikovali.

"Dobio sam mnogo saveta u poslednjih nekoliko dana, a trajalo bi mesecima da pokušam sve da ih saslušam. Znam kako to ide, kada si selektor reprezentacije, ali nisam očekivao da će biti baš ovako. Uveravam vas da selektori slušaju savete i analiziraju, ali selektori na kraju odlučuju", naveo je on.

Kapiten Italije golman Djanluidji Bufon rekao je da je u ekipi velika tenzija.

"Ovo je važna utakmica za nas i našu istoriju. Za fudbal u našoj zemlji je važno da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. U ovu utakmicu ulazim kao i u svaku važnu. Napet sam, ali taman koliko treba", rekao je on.

Bufon je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom, a igrao je i u finalu Evropskog prvenstva 2012. godine.

Italija je zauzela drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Španije i mogla bi da propusti Svetsko prvenstvo prvi put od 1958. godine.

kurir.rs / Beta

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track