UŠAO U KLUB 100: Bane Ivanović proslavio veliki jubilej
Foto: Printskrin

PRIJATELJSKI Srbija danas igra sa Južnom Korejom

UŠAO U KLUB 100: Bane Ivanović proslavio veliki jubilej

Fudbal -

Branislav Ivanović ,kapiten reprezentacije Srbije nastupio je 100. put za nacionalni tim i dobio cveće i zahvalnicu pre meča.

Znam da teoretski mogu da postanem rekorder po broju utakmica za reprezentaciju, ali zaista se ne opterećujem time. Želim samo pobedu, kaže kapiten „orlova“

Utakmicom u Busanu protiv domaće Južne Koreje Srbija će okončati azijsku turneju u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, a ovaj meč biće poseban za Branislava Ivanovića.

Kapiten „orlova“ po 100. put će obući dres reprezentacije, zbog čega će dobiti specijalnu plaketu Fudbalskog saveza Srbije.

foto: EPA

Uvek skroman

Bane će, ukoliko ga zdravlje posluži, na Mundijalu u Rusiji naredne godine oboriti rekord Dejana Stankovića, koji je odigrao 103 meča za nacionalni tim.

- Znam da teoretski mogu da postanem rekorder, ali zaista se ne opterećujem time. Želim samo pobede reprezentacije, pa s takvim pristupom iščekujem i današnji meč. Južna Koreja ima sjajan tim i ovo će biti izuzetno težak test za nas. Dugo igram u Evropi i susretao sam se s nekoliko fudbalera iz Južne Koreje i zaista mogu da kažem da poseduju veliku borbenost i kvalitet. Naš cilj na utakmici u Busanu je da se nadigravamo sa domaćinom, koji je ponovo izborio plasman na Mundijal. Znam da ćemo igrati sa tehnički nešto organizovanijom selekcijom od kineske, koju smo savladali sa 2:0. Domaćin sigurno ima adute na ovom meču, ali imamo ih i mi i pokušaćemo da ih iskoristimo - rekao je Branislav Ivanović.

foto: Dado Đilas

Rođen za pobede

Bane je za seniorsku reprezentaciju tada Srbije i Crne Gore debitovao 8. juna 2005. na prijateljskoj utakmici protiv Italije (1:1) u Torontu. U igru je ušao u 77. minutu umesto Marka Baše. Prvi gol u dresu reprezentacije postigao je 12. septembra 2007. protiv Portugala u Lisabonu. Bez obzira na to što uglavnom nije nastupao za svoj klub, kod selektora Radomira Antića je redovno igrao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. i na čak tri susreta bio strelac. Učesnik je Mundijala u Južnoj Africi, a nakon povlačenja Dejana Stankovića i Nemanje Vidića iz državnog tima, s kapitenskom trakom na ruci predvodio je reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014, Evropsko prvenstvo 2016. i sada na putu do Mundijala 2018. godine.

Branislav Ivanović je za mladu selekciju odigrao 38 utakmica. Jedan je od rekordera sa tri uzastopna učešća na evropskim prvenstvima mladih i u sva tri je stizao do završnice takmičenja.

I oni bi u „klub 100“

SLEDE BAMBI, STOJKE, KOLAROV...

Od igrača koji još nose dres reprezentacije, posle Branislava Ivanovića (99), najviše nastupa imaju Zoran Tošić - 79, Vladimir Stojković - 76, Aleksandar Kolarov - 73...

foto: Dado Đilas

Odluka v. d. selektora

S KOMBINOVANIM TIMOM NA KOREJCE

Mladen Krstajić suprotstaviće se Južnoj Koreji s kombinovanim timom.

- Igrao sam 2000. godine protiv Južne Koreje kao reprezentativac Jugoslavije, ali je više nego očigledno da su Korejci veoma napredovali u svim segmentima. Želimo da odigramo odgovorno i da na terenu sprovedemo neke od ideja koje već uvežbavamo. Naravno, cilj nam je da napravimo i što povoljniji rezultat - istakao je v. d. selektora Srbije.

Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Kolarov, foto: Dado Đilas

Lacio ljut na Krstajića

KAKO JE ALEKSANDAR KOLAROV U RIMU, A SERGEJ NE MOŽE?!

Italijanski Lacio ljut je na Mladena Krstajića jer nije dozvolio Sergeju Milinković-Saviću da se vrati u klub sa azijske turneje, kao što je to učinio Aleksandar Kolarov za Romu pred rimski derbi. Sergej na trening nebeskoplavih dolazi u četvrtak, samo dva dana uoči derbija na Olimpiku, dok je njegov saigrač iz reprezentacije još juče bio na raspolaganju treneru Euzebiju di Frančesku.

Kao dodatni argument iz Lacija ističu to što je Milinković-Savić u petak u pobedi nad Kinom (2:0) odigrao ceo meč, dok je Kolarov presedeo na klupi.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Dado Đilas, EPA, Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda među 10 najboljih klubova u Evropi! Evo i zbog čega

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track