KRSTAJIĆ POSLE AZIJSKE TURNEJE: Otvorena je tema oko spiska putnika na Mundijal u Rusiju, mladi igrači su potvrdili kvalitet
Foto: Dado Đilas

UTISCI VRŠIOCA DUŽNOSTI SELEKTORA

KRSTAJIĆ POSLE AZIJSKE TURNEJE: Otvorena je tema oko spiska putnika na Mundijal u Rusiju, mladi igrači su potvrdili kvalitet

Fudbal -

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Južnom Korejom 1:1 (0:0), na gostovanju u Ulsanu, na kraju jesenje turneje po Aziji.

"Orlovi" su poveli golom Adema Ljajića nakon sjajne asistencije Sergeja Milinković-Savića u 59. minutu, ali samo tri minuta kasnije domaćin poravnava golom Koa posle sumnjivog penala.

Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić je bio s pravom zadovoljan ostvarenim rezultatom, ali i kompletnim utiskom koji smo videli u dva meča azijske turneje.

- Misli da smo u meč ušli dobro pripremljeni, veoma skoncentrisani.Momci su pokazali da su dobra grupa, i pored napornog puta, malo vremena za aklimatizaciju, pokazali su maksimalnu ozbiljnost i veliku profesionalnost na terenu i van njega. Veoma sam ponosan na njih.Stariji igrači su prihvatili mlađe, osetila se ta pozitivna atmosfera I na terenu, tako da pozitivan rezultat koji smo ostvarili je kruna takve atmosfere. Drago mi je i zbog Baneta Ivanovića, našeg kapitena, koji je danas nastupao 100. Put za reprezentaciju i ja mu želim da još dugo traje, jer je pravi vođa. Možemo, dakle, srećni i ponosni da se vratimo sa ove turneje.

Mnogo mladih igrača je dobilo priliku…

- Cilj turneje je i bio da se mladi igrači ubace u vatru, da vidimo da li imaju kvalitet koji su i potvrdili.Svi oni su otvorili “novu temu” koja se tiče spiska putnika za Svetsko prvenstvo. Ova turneja je uspela, Srbija je dobila još šest-sedam igrača na koje može da računa u budućnosti. I ko god da bude vodio Srbiju u Rusiji, imaće slatke muke da izabere one koji će nas tamo predstavljati.

I mlada reprezentacija je pobedila…

- Pet od pet je veliki uspeh. I mogu samo da čestitam kolegi Đoroviću koji je bio i omalovažavan, a pokazao je da je pravi čovek na pravom mestu – rekao je Mladen Krstajić.

Kurir sport, Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo ko je uspešniji od Italijana po broju učešća na Mundijalima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track