(VIDEO) PARTIZAN SE MUČIO, PA SRUŠIO GRAĐEVINARE: Crno-beli pobedili Rad i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije
Foto: Dado Đilas

golovi pali u drugom poluvremenu

(VIDEO) PARTIZAN SE MUČIO, PA SRUŠIO GRAĐEVINARE: Crno-beli pobedili Rad i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu Rada i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su na svom terenu pobedili Rad sa 3:0.

Dva gola za Partizan postigao je Zoran Tošić, u 61. i 68. minutu, a strelac je bio i Marko Janković u 80. minutu.

Nekoliko stotina navijača u Humskoj nije imalo mnogo toga da vidi u prvih 45 minuta. Jednu pravu priliku imali su igrači Rada kada je u 24. minutu Nebojša Marinković posle sjajnoj volej udarca pogodio stativu.

Partizan je uglavom imao loptu u svom posedu, ali nije imao pravih prilika iz kojih bi ugrozio gol Rada. Crno-beli su pokušavali preko Petra Đuričkovića i Ognjena Ožegovića, ali nijedan šut igrača domaće ekipe nije išao u gol Rada.

Domaća ekipa je ofanzivno krenula ka golu Rada na početku drugog poluvremena i prvu dobru šansu imala je već u 49. minutu. Tošić je dobro proigrao Ožegovića a on je za malo bio neprecizan.

Ožegović je pet minuta kasnije ponovo bio u izglednoj poziciji, ali je ovog puta njegov šut zaustavio golman kluba sa Banjice Darko Dejanović.

Izabranici Miroslava Đukića su terensku inicijativu ipak materijalizovali u 61. minutu golom Tošića. Posle velike gužve u kaznenom prostoru lopta je stigla do Tošića koji je šutirao sa 14-15 metara i udarcem po zemlji pogodio mrežu Rada.

Pitanje pobednika praktično je rešeno sedam minuta kasnije. Ožegović je uzeo loptu na sredini terena, dodao je do Tošića koji je bio sam i nije mu bilo teško da drugi put savlada Dejanovića.

Konačan rezultat postavio je Janković golom u 80. minutu. Leandre Tavamba je prebacio loptu do Jankovića koji je sa oko 16 metara lobovao golmana Rada.

Plasman u četvrtfinale danas su obezbedili Mačva i Crvena zvezda, a ranije Mladost, Javor, Čukarički, Vojvodina i Napredak.

TOK MEČA:

2. poluvreme

90. minut - Kraj utakmice! Partizan - Rad 3:0

84. minut - ŠANSA ZA RAD Bogdan Mladenović je pokušao da sa 20 metara ugrozi gol Partizana, ali je Jovičić odlično reagovao

80. minut - GOOOL! Marko Janković! Kakva je samo to bila majstorija

73. minut - Partizan nastavlja da napada i posle drugog postignutog gola. Veoma je aktivan Janković koji je pre nekoliko minuta zamenio Ožegovića.

68. minut - GOOOLLL!!! Partizan vodi 2:0 golom Tošića

Pogrešio je Šipčić, veliki deo posla odradio Ožegović, a akciju je golom krunisao Tošić

63. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA PARTIZAN - Malo je nedostajalo da se mreža 'građevinara' ponovo zatrese

62. minut - GOOOOOOLLLLLLL!!!! Tošić!

Partizan je krenuo ka golu Rada, Tavamba je šutirao, ali je njegov šut osujetio Volkov koji je 'dobacio' loptu Tošiću - Bambi bez problema pogađa mrežu golmana Dejanovića

60. minut - GUŽVA PRED GOLOM RADA, Tošić je pokušao sa desne strane, Dejanović je odbranio

55. minut - JOŠE JEDNA ŠANSA ZA PARTIZAN - Opet Ožegović, ali ovog puta golman Rada je na visini zadatka

49. minut - ODLIČNA PRILIKA ZA PARTIZAN, Tošić za Ožegovića, ali lopta odlazi pored stative

19.30 - Počelo je drugo poluvreme!

1. poluvreme:

43. minut: kontra Rada, Volkov se ubacio, ali je intervenisao Mitrović

41. minut: Đuričković je pokušao, ali je lopta završila iznad prečke

36. minut: ŠANSA ZA RAD! Posle lošeg poteza Evertona, 'građevinari' dolaze do lopte, ali je šut Bogdana Mladenovića bio neprecizan

31. minut: ŠANSA ZA PARTIZAN! Posle sjajne akcije crno-belih Petar Đuričković pokušava da postigne pogodak, ali šutira iznad prečke

27. minut: Građevinari sve više idu u napad i na sve načine pokušavaju da ugroze gol domaćina. Sevnula je kontra, Lukić je ubacio na peterac, ali je opasnost pred Jovičićem otklonio Milan Mitrović.

24. minut: STATIVA!!! Gosti su opasno zapretili! Nebojša Marinković je 'sačekao' loptu i snažno šutirao, ali samo do leve stative

15. minut: Prvu šansu na meču imao je Šipčić, nadskočio je Solomona u petercu crno-belih, ali je udarac glavom završio iznad prečke.

11. minut: I dalje bez pravih prilika u Humskoj. Partizan napada, Rad se brani

5. minut: Za sada bez većih uzbuđenja u Humskoj, lopta je u posedu domaćeg tima

18.30 - Meč je počeo!

SASTAVI

PARTIZAN: Jovičić - N. R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Antonov - Everton, Radin - Tošić, Đuričković, Solomon - Ožegović.

Klupa: Kljajić, Bošnjak, Nemanja G. Miletić, Jevtović, Ilić, Janković, Tavamba.

Trener: Miroslav Đukić.

RAD: Dejanović - Vico, Tanasijević, Zonjić, Volkov - Mijailović, Lukić - Šipčić, Marinković, Mladenović - Guzina.

Klupa: Marković, Ljubinković, Milošev, Ajković, Parađina, Riznić, Grbović.

Trener: Slađan Nikolić.

Crno-beli su apsolutni favoriti u ovom meču, ikao imaju dva veoma važna igrača odsutna. Reč je o reprezentativcima Vladimiru Stojkoviću (A selekcija) i Danilu Pantiću (U-21). Međutim, Rad je takođe bez dva veoma važna igrača, u timu neće biti Aleksandra Lutovca (U-21) strelca gola protiv Austrije i Đorđa Denića (U-21).

"Utakmica je veoma teška, ali i veoma bitna. Moramo da trijumfujemo, a istovremeno da odigramo dobro i ostavimo dobar utisak pred dolazeće utakmice. Ne smemo da se opustimo. Ulazimo u završnu fazu takmičenja, čeka nas dobar rival. Znamo da neće biti lako, pa je ključno da dobro počnemo meč", rekao je Đukić.

"Moramo da rotiramo igrače da bismo mogli da izdržimo pakleni ritam koji nas čeka do kraja ciklusa. U narednih mesec dana očekuje nas devet utakmica... Dobra vest je da je Suma počeo da trči i da ga u četvrtak očekujemo na treningu sa ekipom", dodao je Đukić.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track