ODLIČNA PARTIJA SRPSKOG FUDBALERA: Ljujić strelac i asistent u pobedi Žalgirisa
Foto: FK Žalgiris

DRAMA U LITVANSKOM ŠAMPIONATU

ODLIČNA PARTIJA SRPSKOG FUDBALERA: Ljujić strelac i asistent u pobedi Žalgirisa

Fudbal -

Srpski fudbaler Matija Ljujić prikazao je još jednu sjajnu partiju u dresu Žalgirisa.

Šampion Litvanije je slavio sa 5:2 protiv Utenisa, a 24-godišnji vezista je ušao u igru sa klupe i za nešto više od pola sata igre, zabeležio je asistenciju i izvanredan gol u vrlo važnoj utakmici za njegov tim.

Domaćini su u Viljnusu posle 25 minuta igre već imali tri gola prednosti, a strelci su bili Ojarzun, Šernas i Rogulj. Ljujić je u igru ušao u 57. minutu a već osam minuta kasnije, srpski fudbaler je prvo iznudio korner, koji je zatim sjajno izveo, pa Šernasu nije bilo teško da glavom postigne svoj drugi gol na utakmici.

Usledio je nešto bolji period igre gostiju koji su uspeli da smanje na 4-2. U 92. minutu Šernas je oboren na 25 metara od gola sa desne strane i dosuđen je slobodan udarac. Izvođač je bio Ljujić koji je vrlo preciznim udarcem pogodio sâm gornji desni ugao gola i golman gostiju Francisko Ramires bio je nemoćan.

To je bio četvrti pogodak ove sezone za nekadašnjeg igrača Teleoptika i Rada, tako da je nadmašio svoj učinak iz prošle, kada je zabeležio tri gola.

Žalgiris je ovom pobedom kolo pre kraja ostao na bod zaostatka za vodećom Suduvom, tako da će šampionska trka da se vodi do poslednjeg momenta. I Ljujićev tim će upravo u direktnom duelu, na gostovanju lideru šampionata, imati priliku da u slučaju trijumfa, uspešno odbrani titulu.

Meč Suduva – Žalgiris igra se u nedelju, 19. novembra, u podne.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Žalgiris)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track