(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA IZ SVLAČIONICE JUNAJTEDA STARA 22 GODINE: Šokiraćete se kada saznate kakva je bila reakcija Fergusona posle napada Kantone na navijača Kristal palasa
Foto: Profimedia

ANTOLOGIJSKI MAE GERI FRANCUZA

(VIDEO) OTKRIVENA TAJNA IZ SVLAČIONICE JUNAJTEDA STARA 22 GODINE: Šokiraćete se kada saznate kakva je bila reakcija Fergusona posle napada Kantone na navijača Kristal palasa

Fudbal -

Prošlo je 22 godine od antologijskog napada Erika Kantone na navijača Kristal palasa i tek sada je otkriveno kako je Aleks Ferguson reagovao na taj potez Francuza.

Kantona je na tom meču dobio crveni karton. Izlazeći sa terena na provokacije domaćih pristalica odgovorio je "letećim mae gerijem".

Izbegao je odlazak u zatvor, ali je dobio 120 sati društvenokorisnog rada i zabranu igranja fudbala od devet meseci.

I to je opšte poznato.

Međutim, do sada se nije znalo kako je tadašnji trener Junajteda Aleks Ferguson reagovao na trenutak ludila svog igrača. To je otkrio tadašnji Kantonin saigrač Li Šarp.

"Posle utakmice Ferguson je u svlačionicu ušao besan kao ris, para mu je izlazila na uši, a na usta - pena", slikovito je opisao Šarp.

Taj meč završen je rezultatom 1:1, što je za "crvene đavole" bio veliki kiks.

"Ferguson je pbacao sve sa stola na kome su bili čajevi, sendviči... Jaja i drugi sastojci sendviča bili su svuda po nama. Svi smo u tom trenutku pomislili: 'Kantona je gotov", dodaje Šarp.

On je zatim citirao Fergusona.

"Počeo je da se dere: 'Jeb... Palistere, nemaš pojma da igraš glavom, ne znaš da uklizavaš... Insi, gde si jeb... bio celu utakmicu?! Šarpi, pa moja baka brže trči od tebe! Svi ste vi jeb... sramota! Sutra ću vas uništiti na treningu'. Onda je Ferguson zastao i znatno mirnijim tonom se obratio Kanotni: 'I da, sine, ne možeš da ideš okolo i da radiš onakve stvari"., prepričao je Li Šarp.

Blago je reći da su svi u svlačionici bili u šoku Fergusonovim postupkom!

Uglavnom, Katnona je nabolje prošao od svih igrača Mančester junajteda.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track